Izbjegavajte “Jagode noge” s ovim Savjeti za brijanje

Izbjegavajte "Jagode noge" s ovim Savjeti za brijanje

Jeste li primijetili pojavu tamnih točkica na nogama nakon brijanja? To je normalno. Ne brinite ništa i niste sami. Jedna godina kada je glumica / talk show domaćin Raven-Symone bio gost na Razgovor, spomenula je problem. 

"Imam nešto što nazivamo nogama od jagoda ... stvarno, stvarno tamne pore zbog dlake", rekla je dame Razgovor. "Nosim čisto crijevo kad sam na crvenom tepihu i kad radim, tako da ne moram nositi šminku.

Inače koristim Dermablend, što je ono što egzotični plesači koriste kako bi pokrili sve svoje tragove i stvari, a to se prelijeva preko vaše odjeće. Zato nosim čiste suknje. "

Koje su noge jagode?

Nepravilno brijanje može dovesti do urušenih dlačica. To također može uzrokovati ono što izgleda kao tamne točkice na koži koje se često nazivaju nogama od jagoda ili tamne pore. Ponekad pogrešno kao prljavština, ove tamne točkice podsjećaju na mjesta na koži jagoda (dakle neformalni opis) i vidljivi su kod nekih žena u boji od drugih.

Ono što čini pore pokaže tamno ili crno?

Tamne mrlje ili pore su zapravo otvorene komedone, tamni polukruti čep oksidiranih otpadaka. Ove otvorene komedone mogu imati višak ulja, prljavštine ili bakterija zarobljenih iznutra. Začepljenje sebuma, krhotina ili bakterija miješa se sa zrakom i pigmentom kože (melanin), a reakcija uzrokuje otvaranje tamne ili crne boje. Završite s nogama koje se više ne pojavljuju jasno i glatko.

Savjeti za glatku brijanje

ljuštiti se! Redovno piling pomaže u održavanju tih tamnih pore u zaljevu, kao i odgovarajuće metode za brijanje, alate za brijanje i nakon dobrog režima za njegu kože kako bi ih spriječili. Preporučljivo je piling vaše noge na redovnoj osnovi s pilingom tijela koji uklanja mrtve stanice kože.

Omiljeno piling za tijelo je Alba Botanica Hawaiian Body Polish, jer nježno briše mrtvu kožu i ostavlja vašu kožu mekom. 

Budući da izgled tamnih pora može biti zbog tehnike brijanja, prvo što trebate učiniti je osigurati pravilno brijanje vaših nogu kako bi se izbjeglo dobivanje nogu jagoda.

Evo savjeta koji će vam pomoći pri postizanju glatkog brijanja i sprečavanju pojave tamne pore na nogama:

Prije brijanja - 1 - 2 dana prije uklanjanja dlačica:

 • Četkica za suhu kožu

Čvrsto četkajte noge mekom suhom četkom kružnim pokretima prije kadu ili tuširanja. Kupi Yerba Primo Tampico kožnu četku na Amazon.com.

 • Namočite kožu da biste otvorili pore

Namočite kožu u toploj vodi 5-10 minuta prije nego što brijate da biste otvorili pore i folikule kože, izvadili nečistoće i popustili mrtve stanice kože zarobljene unutar pore.

Savjeti za brijanje da se oslobode od tamnih pore na nogama

 • Brijanje tijekom ili nakon toplog tuš kada su pore veće.
 • Koristite dobar brijač koji ne zahtijeva puno pritiska dok brijate i pruža bližu brijanje bez da nanesete kosu natrag i uzrokuju urastajuće vlasi.
 • Provjerite jesu li noževi oštri. Mračne lopatice povlače se protiv kože i povećavaju mogućnost da se kosa vrti u kožu uzrokujući bumps britva.
  • Nanesite aloe ili hidratantnu krema za brijanje ili gel, nakon rasta kose. Zatim lagano brijte u smjeru rast kose. Izbjegavajte previše puta proći preko istog područja, što će iritirati kožu. Također budite pažljivi da ne istegnete kožu tijekom brijanja.
  • Nakon brijanja prskajte kožu hladnom vodom da biste zatvorili pore i folikule kose.
  • Nanesite suhu kožu. Nanesite kremu ili hidratantnu kremu bez mirisa ili losion za losion poslije brijanja kako biste smanjili crvenilo. Oslobodite ovlaživača apsorbiraju u kožu.

  Ako se problem nastavi, možete isprobati ove dodatne korake kako biste se riješili tamnih pore na nogama ili se prebacili na neki drugi način uklanjanja dlačica.

   

  No Replies to "Izbjegavajte "Jagode noge" s ovim Savjeti za brijanje"

   Leave a reply

   Your email address will not be published.

   − 2 = 1