DIY Hot Oil Treatment za suhu kosu | insightyv.com

DIY Hot Oil Treatment za suhu kosu

DIY Hot Oil Treatment za suhu kosu

Vrući uljni tretmani su luksuz koji preporučujemo svima bez obzira na njihovu teksturu kose. Možete ih kupiti, ali zašto trošiti novac kad troše novčana sredstva za izradu?

Ovaj tretman za tretman toplih ulja DIY stvara hranjivu masku za kosu koja je izvrsna za sve tipove kose, uključujući i masnu kosu. Jedna uporaba i naći ćete kosu koja je super meka i svilenkasta. Preporučujemo korištenje ovog tretmana jednom tjedno.

Sastojci

Za ovaj recept ćete koristiti 3 sastojka:

  • 2 žlice ulja
  • 3 kapi eteričnog ulja
  • 1 čajnu žličicu infuziranog bilja

Razbijimo ga jedan po jedan.

Odaberite savršeno ulje za svoj tip kose

Postoji toliko mnogo ulja koja lijepo rade u kosi. Tajna koristi pravo ulje za vašu vrstu kose. Želite upotrijebiti nekoliko žlica za svoj recept. Malo ide dugo.

Ako imate normalnu kosu, probajte slatko bademovo ulje, arganovo ulje ili ekstra djevičansko kokosovo ulje.

Masnu kosu? Isprobajte ricinusovo ulje ili ulje jojobe.

Suha ili gruba kosa najbolje će se liječiti uljem avokada.

Na primjer možete pomiješati par ulja (kokosovo ulje s bademom, na primjer). Čak možete koristiti i maslinovo ulje.

Odaberite svoje esencijalno ulje

Eterična ulja daju vašem tretmanu toplom ulju miris i neke svojstva kondicioniranja. Možete preskočiti eterično ulje ako želite, ali to je dodano i potrebno luksuz.

Koristite 3 kapi.

Naš omiljeni je kamilno ulje. Ako imate tamnu kosu, ružmarinovo ulje je lijepo i sandalwood ima jak miris koji neke žene apsolutno vole.

Ulje čajevca je divno za žene s prhuti ili svrbežima. Ulje sjemenke mrkve nevjerojatno je hidratantno.

Infused bilje

Neki ljudi vole dodati bilje u ulje za zagrijavanje. Pokušajte žličicu od bilo kojeg od sljedećeg: sjeckani ružmarin, peršin, crni čaj, ili kamilice. Za čaj jednostavno izvadite lišće iz vrećice.

priprema

Za zagrijavanje ulja do savršene topline (ne previše vruće), imate nekoliko mogućnosti. Jedan je da se ulje zagrije u maloj zdjeli koja je smještena u veću zdjelicu vrlo vruće vode. Također možete stvoriti improviziran dvostruki kotao i zagrijati ulje u manjem čir, dok veći (napuni vodom) polako zagrijava na pećnici. To bi trebalo trajati oko 15 minuta.

Dodajte kapima (nikada više od 3 kapi eteričnih ulja) i promiješajte.

Ako dodate lišće čaja ili bilo koje infuzirano bilje, dodajte je u zdjelu dok ga zagrijavate. Nakon što se ulje zagrije, upotrijebite vrećicu ili filtar za kavu kako biste napunili sjeckani bilje.

Odvojite kosu u 4 odjeljka – 2 gore i 2 dolje – prvo nanesite vruće ulje četkom za tijesto na dno.

Nakon što je kosa prekrivena, masažno ulje masirajte u vlasište.

Korištenje Saran omotajte kosu u plastiku. Slijedi ovo s vrućim ručnikom. Ostavite tretman uljem na kosi najmanje 30 minuta.

Želite li zaraditi više? Nema problema!

Možete izraditi onoliko koliko je ovo toplo ulje koje želite i držati ga pokriveno u hladnjaku do 6 mjeseci. Na taj način možete ga koristiti tjedno, a da ne morate ponovno strmiti bilje. Jednostavno zagrijavajte ulje metodom dvostrukog kotla.

Samo nemojte to učiniti tako vrućim da spali glavu.

Važnost šampona

Vi svibanj naći da jedan brz šampon neće ukloniti sve ulje. Šamponiranje vaše kose barem dvaput je neophodno kako bi se uklonila kosa, što se uvijek događa s uljima.

Također možete miješati u sode za pečenje sa svojim šamponom da biste dobili ulje.

No Replies to "DIY Hot Oil Treatment za suhu kosu"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 3 = 2