Dermatolog Sejal Shah na akni i koži boje

Dermatolog Sejal Shah na akni i koži boje

Sejal K. Shah, M.D.. je dermatolog s certifikatom na Manhattanu, NY, s posebnim naglaskom na rješavanju jedinstvenih problema s kožom afroameričkih, azijskih, latino i indijskih individua. Ona je također direktor Skin of Color u Clear Clinic. U ovom intervjuu s About.com Multikulturalna ljepota, Dr. Shah raspravlja kako se pobrinuti za akne sklone kože boje.

Pročitali smo proturječne informacije o salicilnoj kiselini i da li je to sigurno za upotrebu na crnoj koži i drugoj koži boje.

Je li ovaj sastojak siguran za kožu boje i preporučujete salicilnu kiselinu za one s kožom koja je sklona aknama?

Sejal Shah kaže

Salicilna kiselina je sigurna za upotrebu na koži boje. Preporučujem proizvode salicilne kiseline ili inicijalne salicilne kiseline za neke od mojih pacijenata s kožom koja je izložena aknama, uključujući kožu bolesnika u boji.

Jedna briga kod kože bolesnika u boji kada se koristi bilo koji potencijalno iritirajući kožni proizvod, kao što je salicilna kiselina, je razvoj zamućenja kože (postputa upala hyperpigmentation) zbog iritacije. Da bi se taj rizik smanjio, moram pacijentu ispitati proizvod na unutarnjoj ruci prije nanošenja na lice, koristiti proizvod jedan do tri puta tjedno i povećati upotrebu podnošljivom ili pokušajte s kratkim kontaktom isključite uređaj nakon što ga ostavite na kratko vrijeme i postupno povećavajte vrijeme koje je ostavljeno kao što se tolerira).

Koji drugi sastojci bi bili sigurni i korisni za upotrebu?

Benzoilni peroksid, lokalni antibiotici (npr. Klindamicin) i topikalni retinoidi su sigurni i učinkoviti akni tretmani, koji se obično koriste kao dio režima liječenja akni.

Što trebate učiniti na prvom znaku bijega?

Fili moji bolesnici, preporučujem da uđu u ured za steroidnu injekciju kad prvi put počnu vidjeti formiranje akne. Ako niste u skrbi o dermatologu, predlažem liječenje prekomjerno na licu mjesta koja sadrži benzoil peroksid, salicilnu kiselinu ili sumpor.

Uređaj za plavo svjetlo u kući također može biti od pomoći.

Što se treba koristiti na acne ožiljcima i tamnim mrljama (na koži boja)?

Nažalost, post-acne slijedi, tamne mrlje i acne ožiljaka, obično se pojavljuju u koži boje. Srećom, dostupni su tretmani.

Tamne mrlje obično zahtijevaju multimodalni pristup. Prvi korak je da započne topikalno sredstvo za rasvjetu. Trenutno, hidrokinon se smatra zlatnim standardom za sijanje, ali drugi sastojci kao što su retinoidi, azelinska kiselina, kojična kiselina, glikolna kiselina i vitamin C imaju blago svojstva.

Drugi korak je niz površinskih kemijskih peels koji mogu specifično ciljati pigment. Također je važno koristiti dnevno krema za sunčanje s SPF-om od najmanje 30 godina. Za depresivne ili opterećene ožiljke s aknama, laserski tretmani su prikladniji. U koži boje, najsigurnija i najučinkovitija opcija je laserski laser koji ne prolazi ablativ, poput trgovine Fraxel Re:. Obično je potreban niz od najmanje četiri tretmana.

Koji proizvodi su najbolje koristiti?

Ako ste na recept acne tretman plan onda je najbolje da se držati s jednostavnim, nježnim njegu kože-blagi čišćenje i svjetlo, ne-comedogenic moisturizers i šminka. Ako niste na receptiranim proizvodima, možda želite dodati acne sredstvo za čišćenje koja sadrži benzoyl peroksid ili salicilnu kiselinu ili akne krema koja sadrži retinol, salicilnu kiselinu, benzoil peroksid, alfa hidroksi kiseline ili sumpor. uprava.

Općenito, uvijek je najbolje konzultirati s dermatologom za plan njege kože.

Koji se proizvodi trebaju izbjegavati?

Bilo koji proizvod koji može dovesti do više akne breakouts treba izbjegavati. To uključuje oštre pilinge ili sredstva za čišćenje, gustu hidratantnu kremu (često vidim ovo u mojoj koži bolesnika u boji koji vole koristiti shea maslac ili vazelinu kao hidratantnu laku) i tešku šminku. Još jedna stvar koja je važno izbjeći su nafta ili nafte na bazi proizvoda za njegu kose. Vaša kosa dolazi u dodir s kožom na vašem licu i ti proizvodi mogu začepiti vaše pore, što rezultira aknama.

Što bi trebale učiniti acne-skone žene zadržati Acne Outbreaks u zaljevu?

Najvažnija stvar koju žene s aknama mogu učiniti je uspostaviti rutinu njege kože i držati se s njom. Toliko je važno nježno očistiti lice posebno noću; žene često ili zaborave ili se lijeni da opere lica na kraju dana i završiti spava sa svojim šminka na, što može pokrenuti njihove akne.

Dvije druge stvari koje se često previdi su čišćenje makeup applicators i četke i bacanje kozmetičkih proizvoda, kada su istekli. Treba izbjegavati nauljenim, teškim, okluzivnim sredstvima za omekšavanje, šminku i proizvode za njegu kose. Umjesto toga, odaberite svjetlo, bez ulja i ne-komedogeni proizvodi. Na kraju, pokušajte liječenje acne tretman za održavanje. Smatram da mnoge žene s aknama dobro funkcioniraju na redovitim postupcima održavanja, a ne na licu mjesta.

Jesu li svi prirodni domaći recepti učinkoviti?

Ulje čajevog drveta kao tretman lica ili sredstvo za čišćenje lica može biti korisno za kožu sklonu aknama. Masline za zobene pahuljice korisne su za smanjenje upale i crvenila. Siva maska ​​za zobene pahuljice pruža više pilinga od kuhane maske zobene pahuljice. Maska za jogurt i kvasac može biti korisna za masnu kožu sklonu aknama. Kurkuma maske, koje se tradicionalno koriste u Indiji, također su korisne za smanjenje akni.

No Replies to "Dermatolog Sejal Shah na akni i koži boje"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 22 = 29