De ce apa din trandafiri ar trebui să facă parte din rutina dvs. de frumusețe

01
din 01

Apă de trandafir pentru o piele sănătoasă și frumoasă

Trandafir petals in water

Pascal Broze / Getty Images

Apa de trandafiri este folosită din punct de vedere medical, în hrană (în special în bucătăria persană (iraniană) și cea din Orientul Mijlociu), în ritualuri religioase și în cosmetică.

Apa de trandafir (denumită și hidrocentol de trandafir, apă florală trandafirată sau distilat de trandafir) este produsul secundar al distilației cu abur, proces utilizat pentru izolarea uleiului esențial al plantei. După extragerea uleiului esențial, se colectează apa de trandafir.

Lumea veche de frumusețe

În Egiptul antic, femeile au folosit apă de trandafir pentru a reduce ridurile și a strânge porii. În Persia, a fost văzută ca un simbol al frumuseții, iar apa de trandafir a fost dată adesea ca dar. În India, femeile au crescut cu apă, au fost împroșcate pe față pentru parfum și pentru hidratarea pielii. Femeile iraniene folosesc încă apă de trandafir ca toner zilnic facial.

O scurtă istorie a apei de trandafiri

rosa damascena specie, care este una dintre cele mai comune soiuri găsite în parfum, cosmetică și produse de îngrijire a pielii, se spune că a provenit din Orientul Mijlociu din Iran (cunoscută apoi sub numele de Persia) și este de asemenea descoperită pentru prima dată distilarea cu abur a petalelor de trandafir și dezvoltate.

Trandafirul, precum și apa de trandafir, erau o marfă valoroasă. Între 810 și 817 d.Hr., în timpul domniei lui El-Mamoun (califul Bagdadului), provincia Faristan din Persia trebuia să plătească un tribut anual de 30.000 de sticle de apă de trandafir către trezoreria Bagdad.  

Rose Water Today

Apa de trandafir este mai ieftin decât uleiul de trandafir, dar are multe (dacă nu toate) aceleași beneficii ale pielii. Este benefic pentru toate tipurile de piele, în special pentru pielea sensibilă, uscată și matură.

Apa de trandafir conține antioxidanți care ajută la întărirea celulelor pielii și regenerarea țesutului pielii. Este adesea folosit ca un astringent după facials pentru a închide porii și a strânge capilarele.

Beneficiile apei de trandafir se adresează problemelor comune ale frumuseții

  • Piele sensibilă și expusă la soare - Are proprietăți antiinflamatorii care calmează pielea iritată și reduc roșeața.
  • Blond și discolorat de piele - Apele de trandafiri ajută la reducerea blotchinessului pielii și ajută tonul pielii.
  • Piele matură - Reduce deteriorarea fibrelor elastină ale pielii și se crede că aceasta poate, de asemenea, ajuta la reducerea sau întârzierea formării ridurilor.
  • Piele uscata - Apa de trandafir este un hidratant bun care tratează pielea uscată (care este, de asemenea, o problemă pentru pielea îmbătrânită.) Uscarea excesivă poate duce, de asemenea,.
  • Piele uleioasă - De asemenea, are proprietăți anti-bacteriene, făcându-l un bun produs de curățare a pielii pentru îndepărtarea uleiului și a murdăriei, care poate duce la infiltrarea porilor și, prin urmare, prevenirea acneei și petelor.
  • Probleme de piele - Apa de trandafir ajută la menținerea pH-ului natural al pielii, care ajută la reglarea pielii care este predispusă la afecțiuni precum rozacee și eczemă.

Cumpărarea și utilizarea apei trandafiri

Puteți achiziționa extract de apă trandafiră din magazinele de sănătate sau puteți să vă faceți singur. Este ideal dacă aveți un trandafir sau grădină din care puteți alege trandafiri proaspeți, dar puteți cumpăra și trandafiri proaspeți de la florar. Singura problemă cu achiziționarea de la un florar este faptul că pesticidele ar fi putut fi folosite. Dacă utilizați trandafiri de la un florar, clătiți petalele cu apă rece.

Rose Rețete de frumusețe de apă

Pentru a vă ridica rutina de frumusețe, încercați să faceți aceste rețete populare de apă roșie acasă.

Reîmprospătarea feței

Puneți 2 până la 3 picături de apă de trandafir pe o minge de vată sau pe un tampon de vată și ștergeți fața și gâtul pentru a îndepărta murdăria și murdăria și pentru a reîmprospăta pielea.

Oboseala ochilor obositi 

Puneți câteva picături de apă de trandafir răcită pe bile sau tampoane de bumbac și puneți-le pentru a calma ochii roșii obosiți și pentru a reduce pufarea. Alternativ, amestecați câteva picături de ulei de lemn de santal cu apă de trandafir și aplicați pe pleoape. Se lasă timp de 10 până la 15 minute, apoi se clătește cu apă rece. Apa de trandafir ajută și la reducerea întunericului sub cercul ochiului.

Balsam de hidratare cu lapte de trandafir pentru pielea uscată

Combinați 1 pahar de lapte sub formă de pudră (sau 1 ½ cești întregi de lapte lichid), 1 lingură de amidon din orez, 2 linguri de apă de trandafir și 1 linguriță de ulei de primroză de seară (opțional). Se adaugă în apă curentă și se amestecă în jurul băii până se dizolvă. 

Studiile au arătat că amidonul din orez, ca aditiv în baie, îmbunătățește vindecarea pielii deteriorate la nivelul barierei și condițiile pielii cum ar fi dermatita atopică și eczema îmbunătățite. Laptele conține acid lactic și este bun pentru a ușura pielea uscată, eczemă și roșeață de la arsurile solare, precum și hidratarea și îmbunătățirea texturii pielii. Uleiul de primăvară de primăvară este, de asemenea, bun pentru pielea uscată și matură și pentru tratarea inflamației, eczemelor și dermatitelor.

Sursă

Biblioteca Națională de Medicină din SUA / Institutul Național de Sănătate

No Replies to "De ce apa din trandafiri ar trebui să facă parte din rutina dvs. de frumusețe"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    63 − 59 =