Ce este Squalane? (Scop și alternative)

Ce este Squalane? (Scop și alternative)

Frumusetea naturala CEO-ul Indie Lee a declarat recent ca nu poate merge o zi fara a folosi ingredientul ei preferat de ingrijire a pielii: Squalane. În mod natural, în corpurile noastre, este printre cele mai frecvente lipide produse de celulele pielii umane, care reprezintă aproximativ 10% din sebumul nostru. Pe suprafața pielii, acționează ca o barieră, protejând atât pielea de pierderea umidității, cât și protejarea organismului de toxine de mediu.

Pe plan intern, ficatul produce squalan ca precursor al colesterolului.

Este, de asemenea, un antioxidant, bogat, anti-îmbătrânire, care este utilizat în mod obișnuit ca aditiv în deodorante, balsam de buze, ruj, hidratante, loțiuni de bronzare, suplimente și o varietate de alte produse cosmetice. Pentru că mimează propriile hidratante naturale ale organismului nostru, acesta poate penetra rapid pielea și este absorbit rapid și complet fără nici un reziduu persistent.

Scopul lui Squalane

Nivelurile squalane ale organismului încep să scadă când suntem în anii '20. Aplicarea de squalane hrănitoare va lubrifia suprafața pielii dvs. și vă poate ajuta să obțineți o textura mai moale și aspectul mai blând, fără grăsime. Lichidul ușor, inodor, are proprietăți antibacteriene și poate fi eficient în tratarea simptomelor eczemei. Acnee suferă poate reduce excesul de ulei de producție, folosind-o ca un tratament la fața locului pentru a echilibra tenul. De-a lungul timpului, utilizarea squalanului poate reduce ridurile, elimina cicatricile, inversa deteriorarea UV, lumineaza pistrui si elimina pigmentarea pielii in timp ce lupta impotriva radicalilor liberi.

Pe păr, funcționează ca un balsam care face ca firul tău să fie strălucitor, suplu și puternic. Când sunt ingerate, capsulele de squalane sunt comercializate pentru a proteja organismul de o serie de afecțiuni, cum ar fi artrita, cancerul, hemoroizii, reumatismul, psoriazisul și zona zoster.

Squalane vs. Squalene

Squalane este o versiune hidrogenată a squalenei care o face mai stabilă împotriva oxidării atunci când este expusă la aer.

Deoarece squalanul este mai ieftin, se descompune mai încet și are o durată mai lungă de depozitare decât squalena, este cel mai frecvent utilizat ca ingredient în produsele cosmetice, de obicei cu o dată de expirare de doi ani după deschidere.

Cruzitate Atenție

Ulei de ficat de rechin este un alt nume pentru squalan și squalen. Organele hepatice ale rechinilor de mare adâncime, cum ar fi chimerii, rechinii gulper, rechinii kitefin și câinele portughez sunt surse primare pentru squalena foarte concentrată.

Creșterea lentă a rechinilor și ciclurile reduse de reproducere asociate cu pescuitul excesiv cauzează deficit în multe specii. O organizație non-profit dedicată conservării marine denumită BLOOM a lansat un studiu din 2012 intitulat "Prețul îngrijorător al frumuseții: industria de cosmetice conduce extincțiile rechinilor de adâncime", avertizând că rechinii care produc squalen s-au apropiat de dispariție în doar câțiva ani pentru a alimenta nevoia consumatorilor.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) raportează că peste un sfert de specii de rechini sunt supraexploatate din motive comerciale. Mai mult de 200 de specii se află pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Raportul BLOOM susține că utilizarea produselor cosmetice reprezintă 90% din producția de ulei de ficat de rechin la nivel mondial, contribuind la aproximativ 2,7 milioane de morți rechin de mare adâncime anual.

Pentru a accelera colectarea, pescarii pot practica cu cruzime "ficatul" - scoaterea organului și aruncarea carcasei peste bord, aruncarea animalelor rănite înapoi în mare care suferă și încă în viață.

Alternative pentru animale

Non-squalena de rechin poate fi creată sintetic sau extrasă din surse vegetale, cum ar fi semințe de amarant, măsline, palmier, tărâțe de orez și germeni de grâu. Căutați cuvintele "100% din plante", "vegetale" sau "origini vegetale". Dacă eticheta nu indică sursa ei specifică, întrebați producătorul dacă un produs conține sculenă derivată din rechini.

Când sunteți îndoieli, nu trebuie să vă descurcați. În schimb, optați pentru o versiune naturală certificată a uleiului de squalane din surse vegetale și aplicați-o singură sau sub un ser de combatere a vârstei, pentru a vă oferi un regim de îngrijire a pielii.

No Replies to "Ce este Squalane? (Scop și alternative)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    51 − 49 =