Baš kao baka: kako napraviti vlastiti hladni krema

Baš kao baka: kako napraviti vlastiti hladni krema

Hladna krema je ogromna vrpca u prosječnoj francuskoj svježoj ljepoti. Savršen je za kombinaciju ili suhu kožu i super je jednostavan za korištenje: stavite je na njega i obrišite ga. Nema potrebe za vodom.

No Ribnjak nije baš prirodan ili organski. Također je 14 dolara za kadu u mojem lokalnom drogeriju. Dakle, ovdje je recept tako da možete napraviti svoj vlastiti hladni krema. 

Prvo, Što je hladna krema?

Hladna krema djeluje kao prilično pristojan uklanjanje šminke.

Skraćivanje u ovom receptu djeluje kao prepreka na koži, zahvaćajući vlagu. 

Prema Wikipediji, hladna krema je bila oko od najmanje drugog stoljeća u Grčkoj, kada ga je stvorio liječnik pod imenom Galen. U Francuskoj, gdje hladna krema ostaje popularna, poznata je i kao cérat de Galien ili "Galenski vosak".

Sastojci

U hladnom krema postoji samo nekoliko sastojaka: ulje jojobe, skraćivanje biljaka i eterično ulje. 

 • 1 žlica jojobe ulja. Jojoba je izvrsna baza za domaće lice, kožu i mješavine za masažu, jer ima veliki rok trajanja, ne pretvara u rancid kao i druga ulja i velika je hidratantna krema.
 • 8 žlica povrća skraćivanje (mislim Crisco). Povrće skraćivanje je napravljeno od ulja sojinog soje ili pamučnog sjemena, što je u redu za kožu, za razliku od zečeva koji je načinjen od životinjske masti, što je grubo na koži. Radije koristim organsko skraćivanje koje kupujem iz Amazon. 
 • Nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. Volim ulje lavande jer je super nježna na koži (kupiti od Amazona). Ostale dobre opcije su balzam od limuna, kalendula, kardamom, rimski kamilica, eukaliptus, lemongrass, neroli. Pročitajte više o eteričnim uljima i vrsti kože. Presvući esencijalno ulje ako imate osjetljivu kožu. 

  Recept

  Za to ćete trebati lonac, štapić i čašu s kapom koja će biti vaš spremnik. 

  1. Toplo ulje i skraćivanje u tavi na laganoj vatri sve dok se ne otopi. Dvostruki kotao je najbolji, ali ja ga ne koristim jer ga nemam. 
  2. Izvadite iz topline i pustite da se ohladi 10 minuta.
  1. Dodajte nekoliko kapljica eteričnog ulja.
  2. Namotajte dok se smjesa ne zgusne.
  3. Ulijte smjesu u čašu s kapom. Rashladite 1 sat.

  Možete koristiti ovaj hladni krema na licu, vratu i prsima. Potrebno je trajati najmanje 6 mjeseci, možda i duže. Moj prijatelj voli koristiti hladno, tako da je hladi, ali ne morate.

  Kako ga koristiti

  Tradicionalna metoda je nanositi debeli sloj hladnog krema preko lica, pustiti da sjedne na minutu, a zatim obrišite pamučnim slojem. Ponovite dok se jastučić ne čisti od prljavštine i šminke. Pročitao sam da se druge žene na internetu zakune metodom rublja: nanesite debeli sloj, ostavite ga na minutu, a zatim uklonite toplom tkaninom. Masirajte lice s perilicom, koja djeluje kao prirodni piling. Pogledajte zašto washcloths svibanj biti vaš najbolji Exfoliating trik još.

  Hladna krema djeluje najbolje na kombinaciji ili suhu kožu. Preskoči je ako imate masnu kožu. Hladna krema može biti masna.

  No Replies to "Baš kao baka: kako napraviti vlastiti hladni krema"

   Leave a reply

   Your email address will not be published.

   17 − = 7