A Petroleum Jelly Safe?

A Petroleum Jelly Safe?

A vazelin (vazelin) már több mint száz évig kapta a háztartásokat a számtalan felhasználás miatt. A vazelin már évek óta száraz bőrnek számít a legjobb barátja, amíg a lehetséges karcinogén anyagokról szóló beszámolókat nem gyanítják a kőolajalapú termékekben.

Az aggodalom a szennyeződésekkel kapcsolatos a gyártási folyamatban, beleértve a policiklikus aromás szénhidrogéneket (PAH-okat), amelyek potenciálisan rákkeltő hatásúnak tekinthetők és kapcsolódnak az emlőrákhoz.

Nagyon szép szépség és mítosz található a vazelinban. Mi az igazi ügy?

A Petroleum Jelly eredetei

A Petrolatum a nyersolajban és annak melléktermékeiben található meg. Feltételezhető, hogy felfedezték, amikor egy anyagot találtak a gépet az olajfúró telepek eltömődésére. 1859-ben egy 22 éves Brooklyn-i kémikus, Robert Augustus Chesebrough nevű kémikus elment Pennsylvania-ba, hogy kivizsgáljon egy olajtartályt. Az olaj lendületes iparág volt, és Chesebrough remélte, hogy hasznot húz.

A helyszíni vizsgálat során Chesebrough megjegyezte, hogy az olaj munkatársai megpróbálják megkenni ezt a fehér göndör maradványt (amit rágóviasznak neveztek) a fúrókról égési sérülésekre és a bőrükre történő vágásra, és úgy tűnt, hogy segíti a gyógyulást. Chesebrough visszahúzta a mintákat New Yorkba, és elkezdte kísérletezni az anyaggal, amíg nem tudta kivonni, mi lesz a vazelin.

1870-ben elkezdte forgalmazni a vazelin termékét.

Bőrtermékként, síkosítószerként és gyógyászati ​​célú felhasználásra szánt olajtermékként forgalomba hozta a kiszáradt bőrre, hólyagokra, égési sérülésekre, napégésekre, vágásokra és a sebek takarítására. Még petróleum zselét is forgalmazott, mint a reuma és a hajfehérje (vazelin pomádé). A múltban a nők kihasították az arcszínt (vazelin hideg krém) és a szemöldökön és a szempillákon, hisz ez segítene nekik.

Még ma is néhány dermatológus azt sugallja, hogy a szempillaspirálásra allergiás nők a petrezselymet a szempillákra használják, hogy vastagabbak és hosszabbak legyenek. Tíz éven belül a vazelin szinte minden háztartásban volt.

Fogyasztói aggodalmak

Volt néhány vita, amely körülveszi a vazelin zálogait. Egyes források azt állítják, hogy a vazelin nem gyógyítja meg a vágásokat és a sebeket, és hogy valójában a baktériumok baktériumait csapdába ejtheti, és nem szabad friss égési sérüléseket.

Nemrégiben beszéltünk egy vazelin képviselővel, aki biztosította számunkra, hogy termékeik segíthetnek a sebgyógyulás folyamán. A márka saját kutatási és fejlesztési csapata megerősíti, hogy "A kisebb hasnyálkák és égési sérülések esetében bebizonyosodott, hogy a vazelin hatékonyan védi a bőrt és a bőr természetes hidratáló hatású anyagait, hogy meg lehessen javítani a bőrét." Egy független tanulmány is megerősíti, hogy a fehér vazelin hatékony eszköz a sebek kezelésében, és segít megakadályozni a pelyhesedést.

Az évek során más problémákat fedeztek fel, beleértve az úgynevezett lipid tüdőgyulladást is, amikor vazelin használják az orr körül és belül. A lipid tüdőgyulladás a zsírok belélegzése által okozott fertőzés. A bőrgyógyászok szerint időnként nem alakul ki lipid tüdőgyulladás.

A kőolajzselékkel és minden szépségápoló termékkel csak a használati utasítás szerint használja a terméket. Visszaélésbármilyentermék nemkívánatos eredményeket eredményezhet. A vazelin képviselője megerősíti, hogy "A lipid pneumonia nem ismert mellékhatása a vazelinnak az irányított módon történő alkalmazásával." A Vaseline Jelly csak külső használatra készült, és a csomagoláson történő felhasználás esetén biztonságos. "

A Petrolatumot rendszeresen hozzákeverik a folyadékokhoz és a krémekhez, mert képes a nedvesség megőrzésére. De néhány egészségügyi probléma aggodalomra ad okot. A legfontosabb aggodalom, amely számos pro és con cikket elárasztott az interneten, PAH-k, ismert szennyezők a finomítatlan petrolátumban. Sok egészségügyi szakember, mint például Dr. Andrew Weil kijelentette, hogy nincs kapcsolat a vazelin és a rák között.

Valójában a Vaseline képviselője szerint a "Vaseline Jelly megfelel az USA és az EU gyógyszerkönyvi szabványainak a tisztaságra.

Hármas tisztítással eltávolítható bármilyen típusú rákkeltő anyag - azaz nem jelent veszélyt a rák kialakulására. Ez az egyetlen vazelin, az egyedülálló hármas tisztító pecséttel "(forrás / forrás).

Finomított Vs Finomítatlan Petroleum Jelly

Az USP vazelin nem ugyanaz, mint a nem finomított petrolátum anyag, amelyről azt állítják, hogy karcinogén. A kábítószer-, élelmiszer- és élelmiszer-csomagolásban felhasznált Petrolátumnak meg kell felelnie az FDA-nak a szennyeződés korlátozására. A fehér vazelin jó minőségű viaszok és paraffinos olajok finomított, tisztított kivonatát tartalmazza, az USP fehér vazelin pedig megfelelt az élelmiszer-és kozmetikai termékekben az FDA biztonsági előírásainak. Dr. Jim DeVito a KDVR-TV-vel (Fox 31 Denver) készített interjúban kijelentette, hogy mindaddig, amíg a fogyasztó "tudja, honnan származik és milyen eljárásokat használtak fel annak megtisztítására", teljesen biztonságos. "

A probléma az, hogy nem minden gyártó úgy dönt, hogy finomított petrolátumot használ, vagy alacsony szintű finomítási eljárást alkalmaz, és fennáll a potenciális PAH-k jelenléte. A fogyasztóknak USP fehér vazelin (BP, Nagy-Britanniában és Ph. Eur Európában) kell keresniük, amely jelzi a minőséget, ahol kifinomult, és megfelel bizonyos tisztasági előírásoknak, és olyan megbízható márkákkal, mint a Vaseline Petroleum Jelly. A Környezetvédelmi Munkacsoport (EWG) a Vaseline Petroleum Jelly-nek 0-et adott, ami azt jelenti, hogy a szervezet alacsony kockázatot jelent. További információ a minősítésről.

A Petroleum Jelly bőrvédő?

Warren Wallo, a Johnson & Johnson tudományos igazgatója korábbi igazgatója elmagyarázza, hogy a bőr nedvességet igényel, hogy megjavítsa magát. Az FDA felismeri a vazelint, mint bőrvédőt, amely segíti a bőr nedvességtartalmát, és a Vaseline Jelly 100% -ban elzáródik és segít a bőrnek megőrizni nedvességtartalmát.

Wallo úgy véli, hogy biztonságos a kozmetikumokban való felhasználásra, de úgy véli, hogy ez egyéni választás, amit a fogyasztók orvosuk és megbízható referenciaforrások segítségével készíthetnek. (Más szóval szükség lehet némi kutatásra). "Nincs okunk arra, hogy használjuk, ha nem vagy kényelmes" - mondja.

"Ha egy természetes termékkel kényelmesen élsz, menj el." A jó kőolaj alternatíva glicerint tartalmazó termék, teszi hozzá. A glicerin vonzza a bőr nedvességét.

Nem bizonyították véglegesen, hogy a kőolaj alapú termékek emberi rákkeltő hatásúak. Azonban, ha nem kívánja elkerülni a petrolátumot a bőrápolási termékekben, mindenképpen nézze át a felsorolt ​​összetevőket. A petrolátumot tartalmazó termékek a következő kifejezéseket használhatják: vazelin, petrolátum, fehér vazelin, ásványolaj (amely kőolaj származék) és lágy paraffin.

No Replies to "A Petroleum Jelly Safe?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 1 = 1