8 Njega kože Prednosti afričkog crnog sapuna

8 Njega kože Prednosti afričkog crnog sapuna

Afrički crni sapun je cijenjen jer ima kožu hranjivu prednost zbog obilja antioksidansa. Sapun je napravljen od pepela plantaže kože, kakao pod i palminog lišća, i palmino ulje od lišća ili zrna. Neki dodatni sastojci, ovisno o proizvođačima sapuna, mogu biti med za omekšavanje kože i shea maslaca ili kakao maslaca za dodatna svojstva vlaženja (neki crni sapuni su moćniji od drugih i mogu se sušiti).

Na tržištu danas postoji niz afričkih crnih sapuna koji pružaju prednosti navedene u nastavku. Jedan od naših favorita je Shea Moisture African Black Soap. Preporučujemo ga jer je napravljen s certificiranim organskim sastojcima, prirodni je i dolazi u bar sapun. Kupite od Amazon.com.

8 načina da Afrički crni sapun koristi kožu

Štiti od starenja fotografije

Antioksidansi u crnom sapunu štite kožu od oštećenja slobodnih radikala, što je uzrok starenja kože, bora i linija lica.

Poboljšava ton kože

Crna sapun tvrtkama i tonovima kože i poboljšava teksturu kože, radi lakše i sjajne kože. 

Fades Skin discolorations 

Crni sapun pomaže u izjednačavanju i izbijanju smeđih mrlja i promjena boje.

Smanjuje upalu i iritacije kože

Crni sapun pomaže u smanjenju upale i iritacije kože. Umiruje na suhoj i nadraženoj koži, ublažava suhe zakrpe, osip i crvena područja. 

Pomaže liječiti problem kože

Ublažava simptome kožnih bolesti kao što su akne. Korisnici su rekli da crni sapun pomaže smanjiti, liječiti i očistiti akne, dobiva osloboditi od mitesera, psorijaze i ekcema.

Ima Deep Cleansing Action

Crni sapun ima antibakterijska i antifungalna svojstva te je izvrsna za dubinsko čišćenje pora. Također je učinkovit u uklanjanju šminke zbog ulja i boca.

Pomaže ublažavanju brušenja

Često ga koriste muškarci tijekom brijanja zbog visokog sadržaja šećernih maslaca, koji štiti kožu.  

To je djelotvorni slatkiši

Pepela u crnom sapunu pružaju eksfolirajuća svojstva za uklanjanje mrtvih stanica kože i time poboljšavaju fine linije, omekšavaju i pomlađuju grubu kožu. 

Više o najčešćim sastojcima u crnom sapunu

Prozirite kože i lišće imaju veliku koncentraciju željeza i vitamina A i E. Vitamin E pomaže kod strukture tkiva, liječi i pomaže u vlaženju kože poboljšavajući teksturu i ton. Vitamin A koristi proizvodnju kolagena. Allantoin u lišću plantain stimulira rast novih stanica kože.  

Kakao u prahu omekšava i štiti kožu, ima antioksidante i protuupalno svojstva u borbi protiv slobodnih radikala, popravlja oštećenu kožu i obnavlja kože. 

Kakao maslac je prirodna masnoća izvađena iz kakao grah. Koristi se već godinama kao hidratantna krema. Ima vitamina A i E za borbu protiv oštećenja okoliša i stoga znakove starenja. Pomaže koži zadržati vlagu i poboljšati elastičnost. Kakao maslac također je rekao da poboljšava izgled strija. Također se koristi za ublažavanje stanja kože kao što su osipa, ekcem i psorijaza.

shea maslac (kariti maslac) od oraha karite stabla, također ima vitamine A i E za jačanje kože i popravke oštećenja. Koristi se za liječenje opeklina, čireve i ožiljaka, te liječenju psorijaze, ekcema i dermatitisa. Pomaže u promicanju obnove stanica i smanjuje pojavu bora. Također je dobar za liječenje acne ožiljaka jer je ne-komedogeni i ima antimikrobna svojstva.

palmino ulje bogat je antioksidansima i dva oblika vitamina E tokoferola i tokoterinola, koji je koristan u liječenju akni i ekcema te smanjuje oštećivanje stanica uzrokovanih toksinima i slobodnim radikalima u okolišu.

Ulje palminog kernela izvlači se iz voćnih sjemenki afričke palme. Visoko je u laurinskoj kiselini dajući mu antibakterijska i antifungalna svojstva. 

Kokosovo ulje ima masne kiseline koje djeluju na pojačanje kožne barijere i blokiraju vlagu.

Kokosovo ulje također je korisno za popravak oštećenja kože, suhe kože i ekcema te smanjenje izgleda bora. Ima čišćenje i antibakterijska svojstva, što ga čini korisnim za uklanjanje mrlja i šminke, a kada se kombinira s drugim sastojcima radi kao prirodni deodorant.  

No Replies to "8 Njega kože Prednosti afričkog crnog sapuna"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    41 − = 40