15 stvari Starije žene trebaju znati o kosi

161432262-resize.jpg

Hellen Mirren.
Getty

Vjerujemo da je tajna da izgleda dobro u bilo kojem dobu da se osjećate ugodno u svojoj koži i da pronađete stilove koji daju svoje najbolje bitove i slave dolje najgore. U ovom slideshow ću podijeliti 11 stvari koje bi starije žene trebale znati o kosi, uključujući trendove koji valja promatrati, kako pronaći najviše laskave frizure i savjete u boji kose koju ne biste trebali zanemariti.

Postoji još jedna stvar koju bi trebala znati o kosi i to je ovo: zaboravite pravila.

Vidite, ne vjerujemo u pravila koja donose za žene prošle određenog doba. Pravila kao što su:

 • Nećete rasti svoju kosu ispod ramena prošlih 60 godina
 • Uvijek ćeš bojati svoju siva kosa
 • Idi na lak za kosu

Osim za taj posljednji. Nekako vjerujemo u taj posljednji.

Problem s pravilima je daleko previše ljudi na svijetu da se smjeste u malu kutiju. Ne možete staviti Helen Mirren, ovdje prikazanu u ružičastu kosu, u maloj kutiji. Ne zato što je ona Helen Mirren, već zato što je ona žena koja se nosi s takvim samopouzdanjem, izgleda sjajno u ružičastoj kosi, koju bi većina stručnjaka za ljepotu rekla pripada samo ženama mlađim od 25 godina, a možda čak ni tada na cijeloj glavi kose.

Tajna velike šišanje nema nikakve veze s pravilima i ono što vaša kći ili unučad ili bloger misli da biste trebali raditi i sve što je vezano uz ono što vam izgleda dobro i koje odgovara vašoj osobnosti i načinu života. I ima nekoliko stvari koje svaka starija žena može stajati znati o kosi kako bi joj najbolje izgledala.

Počnimo s najviše laskavu frizuru na svakome....

02
od 16

Najviše laskavu duljinu frizure (Drumroll Please)...

Diana-Keaton-srednje length.png

Diane Keaton u dvije različite frizure ramena.
Andreas Rentz za Getty

Postoji dlaka koja izgleda dobro na svakom, bez obzira na njihovu dob, oblik lica ili teksturu kose i to je kosa koja pada negdje ispod brade i na ramenima. Naime, znači najmanje jedan inčni ili dva ispod brade, ali ne više od ramena.

Razmislite o tome: ova duljina kose radi na kovrčavu kosu, ravnu kosu, valovitu kosu i finu kosu. Okrugle lice izgledaju manje okrugle s kosom koja pada ispod brade i dugih lica izgledaju manje duga na ovoj duljini nego s dugom kosom.

I kosa duljina ramena stvarno je laskavu na starijim ženama jer skriva problematiku koja se pojavljuje kad smo stariji:

 • Dvostruke brade. Kratka kosa izlaže dvostruku bradu. Njihova kosa dužina ih skriva.
 • Turska vatra. Kosa dlake je briljantna u skrivanju labave kože na vratu, dok ih kratka kosa (opet) izlaže.
 • Iscrpljeni vrat? Ista stvar.

Plus: Kosa dlake je mladenačka.

Pogledajte najbolje rezove na ramenu na starijim ženama u ovom slideshowu najboljih frizura srednjih duljina za žene iznad 50 godina.

03
od 16

Ne morate se brzo kretati nakon 50 godina

Andie MacDowell

Andie MacDowell.
Gregg DeGuire / WireImage / Getty Slike

To je mit da u trenutku kada pretvorite određenu dob (neki "stručnjaci" kažu 50, neki kažu 60, neki kažu 65 samo da budu drugačiji) da morate odvojiti kosu. Ima dosta žena starijih od 70 godina koje izgledaju sjajno s kosom koja je na ramenima ili dulje.

Bez obzira na vašu dob, vaša frizura bi trebala obojiti lice i vašu figuru:

 • Ako imate okruglo ili kvadratno lice, možda ćete bolje izgledati s kosom koja je dulja (pogledajte Više laskavih stilova oblikom lica za više informacija o tome).
 • Žene s dugim licu obično izgledaju bolje s kraćim frizurama, ali kraće može značiti kosu koja je na ramenima, prekrasna dugo bob poput ovih.
 • Također morate uzeti u obzir vašu teksturu kose.
 • Istina je da mnoge žene s finom, tankom kosom izgledaju bolje s kosom koja je iznad njihovih ramena s nekoliko slojeva urezanih.
 • Žene s debelom, kovrčavom kosom mogu izgledati bolje s duljem kosom, jer će dulja kosa težiti dolje. Pogledajte ovu Andi McDowell ovdje na ovoj slici.

Za kratku nadahnuću kose, pogledajte najbolje kratke frizure za starije žene i najbolje frizure Bobova za starije žene.

04
od 16

Zapravo je pravi način za šampon vaše kose

Šampon-stariji-woman.jpg

Ruth Jenkinson za Getty

Šanse su da ste ispraznili kosu na pogrešan način cijeli svoj život.

To je istina. Vjerojatno ne vlažite kosu temeljito, zasigurno ne brišete skalp toliko dugo, da vjerojatno ne ispirite svoje tijelo. Govoreći o klimatizatoru, ne biste trebali preskočiti uređaj, čak i ako imate 'Najseksi dlaka na Zemlji'.

Postoji trik za kondicioniranje masnu kosu: nanesite ga samo na dno kose. Nikada nemoj dopustiti da dotakne tjeme.

I ako imate super suhu kosu ili kovrčavu kosu, stvarno ne morate šamponirati kosu toliko - ili uopće. Na njemu se nalazi pokret s pojačanom i ne-poo-u koji ima kovrčavu kosu svijet u čuđenju u radosti i sreći. To u osnovi radi ovako: ako imate kovrčavu kosu, usredotočite se na kondicioniranje i primjenu ulja (poput marokanskih ulja) i šampona samo povremeno pomoću šampona formuliranog za vašu vrstu kose. Pokušajte produžiti vrijeme između čišćenja. Znam nekoliko kovrčavih žena koje se zaklinju šamponiranjem jednom mjesečno. Naravno, mnogo su češće uvjetovani.

05
od 16

Suhi šamponi će dodati tijelo i produljiti vrijeme između pranja

klorane-suhog shampoo.jpg

Kloranski suhi šampon s koprljom.
Klorane

Veliki suhi šampon je neophodan u gotovo svakom ženskom ormaru kupaonice (pa čak i torbici!). Nekoliko spritza ove stvari će vas kupiti nekoliko dana između šampona. Izvrstan je za dodavanje teksture na novu šamponiranu kosu koja može biti previše svilenkasta i fino da radi sve osim pada i šepava. I to je savršen početak dugotrajnog updo.

Bilo da imate debelu kosu ili finu kosu ili kovrčavu kosu ili kosu, možete koristiti suhi šampon. Tajna je da ga protresite, prskajte najmanje 6 inča i pričekajte barem jednu minutu da se osuši prije styling vaše kose.

A ako ne želite koristiti suhi šampon, pokušajte s dječjim prahom. Jedna od suhih šampona je da prolazim kroz kantu svakih nekoliko tjedana.

Pronalaženje odgovarajućeg suhog šampona u moru opcija može biti zastrašujuće. Proveli smo istraživanje za vas. Pronađite dobar suhi šampon u suhim šamponima: 11 Onih vrijednih novca.

06
od 16

Bangs su veliki put da brišete godine od svog izgleda

Yolanda-poticati-bob-hairstyle.jpg

Yolanda Foster.
Frederick M. Brown za Getty Images

Ako nemate šiške, razmislite o tome da ih dobijete. Dugi, bočni šumovi poput ovih mogu vizualno odvojiti godine od vašeg izgleda. Oni privlače pažnju na vaše oči i čuvaju pozornost s vašeg dekoltea, što je sklona da se saggy i wrinkly čak i na žene s najboljim plastične kirurgije.

Pogledajte što prasci rade najbolje za vaš oblik lica?

07
od 16

Duga kosa preko 60 godina ne treba vam izgledati kao staromodni hipi

više-kosa-stariji-woman.jpg

Getty Images: Inti St Clair

Duga kosa na starijim ženama može izgledati nevjerojatno. Tajna duge kose je pravilno održavanje i dobra frizura. Split, koseći krajevi na bilo kojoj dobi izgleda loše. Duga kosa izgleda najbolje kada nije previše teška na dnu, stvarajući oblik "božičnog drveta" iza sebe. Nekoliko slojeva olakšat će vašu kosu i učiniti ga suvremenijim i zdravijim.

08
od 16

Zagrljajte svoju prirodnu teksturu kose

kovrčava-hair.jpg

Rick Gomez za Getty Images

Žene ovih dana provode izvanrednu količinu novca pokušavajući promijeniti teksturu kose na nešto što nije. Oni izravnavaju svoju prirodno kovrčavu kosu s potencijalno opasnim kemikalijama, dodaju volumen na njihovu ravnu, finu kosu s produžetkama koje mogu oštetiti ravnu, finu kosu s kojom su rođeni, a oni se uvijati i ravan željezo i dobiti perms sve u ime, dobro, mijenjajući se.

Jedna od najvećih pouka u životu koju mnoge žene ne nauče sve dok ne izađu iz njih nekoliko godina, jest da biti istinski sretan, morate se prihvatiti za koga ste.

Sada to ne znači da će posve sive kao Linda Fargo, na slici ovdje, ako mrziš ideju da bude siva. Idite naprijed, obojite kosu ako se osjećate bolje, ja! (Više o bojama kose u malo). Siva kosa nije za svakoga. Ali kovrčava kosa, valovita kosa, ravna kosa, finu kosu: svaka tekstura kose vani može izgledati dobro s pravom frizura. Pa možda je vrijeme da prestanete boriti protiv teksture vaše kose i zagrlite ga. Dovoljno je dobiti pravi rez.

Pogledajte 10 stvari koje svaka žena treba znati o teksturi kose.

09
od 16

To frizura koju ste imali 30. svibnja ne bi bio laskav u 50

starija žena-makeup.jpg

Podignuta za Getty Slike

Tako mnogi od nas još uvijek imaju frizure koje smo nosili prije 20 godina jer jednom kada pronađemo nešto što radi za nas, volimo se držati toga. Nažalost, onaj frizuru koju ste imali u dobi od 30 godina ne smijete raditi i za vas u dobi od 50 godina. Neki su stilovi bezbrižni i bezvremenski - na primjer, frizura za ramena s laganim slojevima ili klasični bob poput ove - ali mnogi žene se mogu zaglaviti u stilu rutova s ​​odrezom koji je bio u redu 1990. godine.

Pa kako se suss out ako ste zaglavi u stilu rut? Evo nekoliko prijedloga:

 • Je li vaš haircut trendovski ili klasičan? Ako je trendovski, morate biti netko tko održava trendove, inače će svijet nastaviti s novima, a vi ćete biti zaglavljeni u vremenskom traku.
 • Dali ste puno pomislili na kosu? Ako ste povremeni i ne volite se zamarati frizerirom, možda ćete skrivati ​​kosu u ponytails i izbjegavati posjete salonu. Šanse su da ste zaglavljeni u stilu.
 • Ako niste isprobali novi izgled u nekoliko godina, možda ste zaglavljeni u stilu.

Da biste saznali kako vam izgleda najbolje, razmotrite ove članke:

 • Najplemenitiji stilovi oblikom lica
 • Najbolje frizure prema vrsti tijela: visoki, maleni, krivi ili prsni
 • Je li vaša frizura stari?
10
od 16

Igrati svoje dobre bitove, igrati svoje loše

Linda Fargo bob hairstyle

Linda Fargo bob frizura.
Cindy Ord za Getty

Ako mislite da je vrijeme za novu ili ažuriranu frizuru, razmislite o igranju vaših dobrih značajki, dok kamuflažu svoje ne-tako-dobre one. Na primjer, ako dobijete komplimente na svojim očima, možete ih igrati s bočnim šumama, praskama ili slojevima koji počinju u oku.

Možete sakriti veliki čelo ili jedan s puno bora s bangs, kao dobro. Reprodukirajte naboran vrat s dlakom ramena. Pokažite pod kutku brada s takvim bobom i onom koja je ovdje prikazana na Lindi Fargo. Kamuflaža je slaba brada s dugom bobom.

Ne propustite frizure za žene iznad 50: 30 hvalisavih stilova.

11
od 16

Da, možete bojati svoju kosu - sve dok nije komplicirano

Kosa boje-diy.jpg

DIY boja kose.
Elly Schuurman za Getty Slike

Mnoge žene - i urednici ljepote - čine vlastitu boju kose kod kuće. Čak su trendi ovih dana žene koje idu u salon nekoliko puta godišnje i odlaze na vlastiti dodir kod kuće.

Postoje slučajevi kada trebate dobiti stručnu pomoć:

 1. ako imate kompliciranu kosu
 2. ako želiš od sive do nečega drugoga
 3. ako želite istaknuti

Ako jednostavno pokušavate prikriti nekoliko sive boje ili želite obojiti kosu par nijansi lakšim ili tamnijim nego što je sada, možete to učiniti putem dobre boja kose za ljekarne.

Pogledajte Ako to učinite sami? 15 savjeta za bojanje kose kod kuće.

12
od 16

Istaknute su laskave

Dio jedra out what lowlights are when it comes to hair color

Podignuta za Getty Slike

Ako blisko gledate dječju kosu koja nikad nije bila obojana, primijetit ćete da se mnoge različite boje kombiniraju. Coloristi će vam reći kosu koja je sve jedna sjena je dosadna, i oni su vrsta pravog. Kosa s malo dimenzije za njega mnogo je zanimljivija. Ako imate dobru plavokosnu podlogu, možete otići lakše s naglašenim folijama ili s tehnikom balayage. Brinete također mogu dobiti bakrene naglašene stavke dodavanjem balayage.

Nema potrebe da izađete u more s naglaskom na sve. Nekoliko istaknutih slika u lice može učiniti čudesa vašem licu i učinit će vam oči pop.

13
od 16

Zašto starije žene postaju plavuša

Ukratko plava-hair.jpg

Getty Images

Možda ćete primijetiti da starije žene prekrivaju sive boje s plavom. To je zato što se plava kosa bolje uklapa u sivo kao što raste, a tamna kosa ne. To je također zato što tamna kosa može naglasiti linije na vašem licu, prema stilistu Brad Johns u knjizi Charla Krupp, "Kako ne izgleda staro". Ako ste otišli sivo, razmislite o tome da postanete plavuša, a ne crnka. Morat ćete rutinski ažurirati svoje korijene.

Jedna stvar koju treba imati na umu sa plavokosom kosom je da može biti previše lagana. Uvijek želite malo kontrasta između kože i vaše kose, inače, možete izgledati ispran. Budući da je vlažna kosa par nijanse tamnije mokre nego što je suho, možete isprobati ovaj test koji je spomenula stilistica Eva Scrivo u svojoj knjizi "Eva Scrivo na ljepoti": Operite kosu i nanesite punu licu šminke. Nasjeckajte kosu tako da padne poput zastora na obje strane lica. Ako vaš ten izgleda bolje tamniji, možda ćete morati ići tamnije.

Pogledajte Plavu boju kose: Kako prepoznati ako biste napravili veliku plavu.

14
od 16

Velika siva kosa debata

sivo-kosa-long.jpg

Photodisc

Sve više žena odlučuje pustiti sive kose iz raznih razloga: imaju raskošnu siva bojanja, ne žele poteškoće i troškove prikrivanja sivih ili žele prihvatiti život dok se razvija, bore, sijede kose i svi.

No, mnogo više žena želi prikriti sive boje zbog straha da ih siva čini da izgledaju kao dob (ili stariji). I svi smo mi da izgledamo najbolje za našu dob. Ako boca jeftine boje za kosu može potrajati godinama s našeg izgleda, zašto ne?

Evo dogovora o sivoj kosi ako ste žena koja ga ima (i studije pokazuju da će većina nas imati sivu sijeda kosu do 50 godina): prestanite slušati druge i idite sa svojim crijevima. Ako imate sijedu kosu, a vam se sviđa i ne želite se bojati bojom svaka 4 tjedna onda ga svakako zadržite.

15
od 16

O Woes prljave kose

Glenn-Close-bob-hairstyles.jpg

Glenn Zatvori u njezinu potpisivanju bob frizure.
Taylor Hill za Getty Images

Jedna od iznenađujućih stvari o starenju jest da kosa prestaje rasti na nekim mjestima (noge) i počinje rasti na drugim mjestima (brada). Još jedno veliko iznenađenje žena govori o tome da je kosa. Tko je znao da se to događa ženama? Očigledno to čini do 40 posto žena post-menopauze.

Ako pate od prekomjerne stanjive kose, posavjetujte se s liječnikom o testu krvi. To bi mogla biti jednostavna stvar anemije. To bi moglo biti nešto drugo. No liječnik vam može pomoći da shvatite plan djelovanja.

Ako vam je kosa prorijeđena, najbolje ćete imati kratku šišanje, poput ove na glumici Glenn Close.

16
od 16

Pravila za kosu zapravo su samo trendovi

matica-sofia.png

Kraljica Sofije Španjolske.
Getty Images

Tijekom svih mojih godina pisanja o ljepoti vidio sam toliko mnogo pravila za ljepotu koja je samo bila slomljena. Na primjer, prije nekoliko godina, Allure Magazine istaknula je sjajnu knjigu ljepote koja je smatrala biblijom moje ljepote. Bio je pun svih vrsta pravila, kao što je "duga kosa koja raste ispod grudi, izgleda loše za sve".

Uzeo sam to pravilo u srce i pisao o njemu diljem ove stranice. A onda se smiješna stvar dogodila oko 6 godina kasnije: sve djevojke ispod 30 godina činilo se da nose dugu kosu ispod svojih grudi, a Allure čak i touting dugu kosu kao veliki trend. Toliko za to pravilo.

Pravila kose zapravo su samo odraz trendova. Ono što trenutno nije popularno (duga kosa koja prolazi pokraj grudi) postaje pravilo (ne rastu kosu ispod grudi) koja se razbija nekoliko godina kasnije, kada postaje trend za mlade žene da imaju dugu kosu od Woodstockova razdoblja.

Zato držite to na umu kad čitate da biste trebali pokriti sivu ili nositi kratku kosu ili rastegnuti onaj prugasti sivi u kosi.

Ne vjerujte nikome tko vam kaže da samo žene mlađe od 25 godina mogu pobjeći umirući njihovu ružičastu kosu. Uostalom, Helen Mirren izgleda nevjerojatno u ružičastoj, a tako i kraljica Sofije Španjolske.

Ne propustite 16 pravila za ljepotu vrijedna razbijanja.

No Replies to "15 stvari Starije žene trebaju znati o kosi"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  36 − = 27