12 savjeta za brijanje kako bi spriječili usitnjene kose

12 savjeta za brijanje kako bi spriječili usitnjene kose

Brijanje je brz i jeftin način za uklanjanje dlaka, ali može predstavljati probleme afričkim Amerikancima i drugima s tamnijom kožom ili kovrčavom ili grubom kosom. Brijanje smanjuje kosu na površini i može uzrokovati nadraženu kožu i urastao dlake. Uz urastajuće vlasi, nepravilne tehnike brijanja mogu dovesti do tamnih pore i tamnih mrlja na koži.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da postignete glatki brijanje bez iritacije kože i formiranja urušenih dlačica.

Nemojte brijati prvu stvar u jutro

Noge mogu biti natečene zbog smanjene cirkulacije i protoka krvi. Učinite nekoliko proteza, ili salutations sunca ili jednostavno kretati oko 15 minuta kako bi dobili svoj sustav ide.

Brijanje nakon kupanja ili tuširanja

 • U kadi: Kupujte s toplom (ne vrućom) vodom, tako da se kosa može lako ukloniti iz korijena kada su pore otvorene. Kupanje omekšava kosu i olakšava rezanje. Namočite samo 2 do 3 minute i ne više od 10. Ako preplitate predugo, koža će se početi brtati i nabubriti, što će otežati brijanje.
 • U tušu: Brzi tuš može biti vaš najbolji kladiti se ako planirate brijanje, na taj način nećete biti u iskušenju da se preplivati ​​dugo. Parna od tuširanja otvorit će pore i omekšati kosu radi boljeg brijanja. Opet, nemojte koristiti vruću vodu na vašoj koži, koja će biti sušena.

Exfoliate za uklanjanje mrtve kože i blokade

Piling pomaže smanjiti pojavu urastao dlačica.

Otkopčava pore uklanjanjem višak sebuma, prljavštine i prljavštine na koži. Redovita piling će pomoći urastanju vlasi izrasti iz folikula dlake umjesto curling natrag u kožu i pomoći otpustiti bilo koji dlaka koja bi mogla zarobiti ispod mrtve kože. Mrtva koža također može začepiti kosilice i dovesti do nejednakog brijanja.

Ako ste redoviti aparat za brijanje, trebate piling samo jedanput tjedno. To je da se izbjegne iritacija, osobito ako imate osjetljivu kožu. Brijanje u sebi zapravo ljušti kožu.

Odaberite pravi brijač i značajke

Koristite više brušenog britva; s korisnim značajkama kao što su opružne lopatice, ergonomske ručke i stvari koje štite kožu dok podižu vlasi, kao što su hidratantne trake. Jednokratni britva poput Gillette Venere zagrljaj je izvrsna opcija. Kupi na Amazon.com.

Nemojte brijati s tupom oštricom

To može uzrokovati da se britva povuče na kožu i uzrokuje iritaciju.

Uvijek koristite svježe, čisto debelo crijevo na čistoj koži.

Ako redovito brijate, vjerojatno će ga trebati zamijeniti nakon 5-6 uporabe. Također možete znati je li vaš brijač trebao biti zamijenjen ako se nađete primjenom previše pritiska da biste dobili blisku buku. S dobrom brijačem i brijanim vrhnjem, ne morate pritiskati previše.

Koristite gel za brijanje ili krema

Uvijek koristite gel za brijanje ili krema. Nikada ne brijte suhu kožu. Gel za brijanje ili krema pomoći će oštrici kliziti po koži i smanjiti nadražaj i nicanje. Nadražena i upaljena koža može dovesti do začepljenja folikula kose koja dovodi do urušenih dlačica. Krema za brijanje i gel također pomažu koži zadržati vlagu dok brijate.

Koju biste koristili? Gelovi su bolji u pomaganju noža klizi po koži dok brijate. Aveeno terapijski gel za brijanje je izvrsna opcija za osjetljivu kožu i pomaže u sprečavanju opeklina britva. Kupi na Amazon.com. Kreme su izvrsne za upotrebu ako trebate dodatnu vlagu. Skintimates čini veliku hidratantnu krema za brijanje koja ostavlja noge glatkom i mekom. Kupi na Amazon.com.

U kojem smjeru biste trebali brijati?

Lagano brijanje u smjeru rast kose kako bi izbjegli urastao kose. Kosa na nozi obično raste prema dolje.

Brijanje na zrnu daje bliže brijanje, ali kad se brišete preblizu kako se kosa raste, može se zavrtjeti natrag, razbijati površinu kože i postati uronjeno, uzrokujući infekciju u folikule, crvenilo i upalu. Brijanje s laganim pritiskom, s dugim, nježnim potezima, uzimajući svoje vrijeme kako bi se izbjeglo nicanje i ogrebotine.

Post Shave Savjeti

 • Očistite brijanje tijekom brijanja: Isperite britva često dok brijete za čistiju i još bolje brijanje.
 • Nanesite hidratantnu kremu: Temeljito isperite kožu kako biste uklonili gel za brijanje ili krema. Zatim nanesite hidratantnu kremu unutar pet minuta nakon što je brijanje zapečatite u vodi. Hidratizator treba imati umirujuće antiinflamatorne sastojke, ništa s potencijalnim iritansima. Odlučite se za aloe vere ili shea maslac.
 • Koristite prirodne dezinfekcijske tvari za liječenje urastajućih dlačica: Ako imate urastao dlačice, možete upotrijebiti ulje masline, badema ili jojobe izravno na djelotvornim područjima. Također koristite prirodne dezinficijense poput ulja čajevca ili eteričnog ulja lavande kako bi se smanjila upala.
 • Isperite i isušite britvu. Nemojte sušiti ručnikom ili tkaninom, što će oštetiti nož.

No Replies to "12 savjeta za brijanje kako bi spriječili usitnjene kose"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  17 + = 23