10 savjeta za pokrivanje sive kose

10 savjeta za pokrivanje sive kose

Kate Middleton.
Max Mumby / Indigo za Getty

Pokrivanje sive kose je posebna znanost. Siva kosa je teško bojiti jer ima tendenciju da bude čvrsta i boja se ne upija lako. Od odabira prave boje da biste odlučili hoćete li pokriti svoje sive kod kuće ili se uputiti u salon, nekoliko savjeta pomoći će vam da krenete s navigacijom svojih mogućnosti.

02
od 11

Održavanje zdrave kose

Profil portrait serene woman with curly gray hair looking down against black background

Hero slike / Getty slike

Ljudi koji nikada nisu obojali kosu, brinu se da će bojanje izazvati štetu. To je razborita zabrinutost, ali ona koja možete raditi.

Općenito, ako ste zabrinuti zbog oštećenja kose, poželjet ćete dobiti vašu kosu u boji profesionalno, a ne pokušavate to učiniti sami s bojom kutija. Kemijska formula u polutrajnim bojama ljekarnika zapravo može biti jača od onih koje se koriste u salonima.

03
od 11

Pokrivanje sivila kod kuće

Pokrivati Grays at Home

Pitanja s najvećom bojom kose su odgovorila.
Digital Vision za Gettyove slike

Može biti lukavo prikriti siva kosa jer je sklon tvrdoglavosti i čvršći. Međutim, možete bojati svoju kosu sve dok se odlučite za sveobuhvatnu boju ili ako pokrivate svoje korijene. Zapravo, bojanje vlastitih sive će vam uštedjeti vrijeme i novac.

Prije nego što odlučite obojiti svoju kosu, uzmite u obzir nekoliko stvari:

  • Koristite samo trajnu boju za kosu. Polu-trajne boje nisu vrlo učinkovite na sivim dlačicama.
  • Ako idete za naglašavanje ili ciljanje drastične promjene boje, najbolje je da to ne učinite sami. Početna boja kose je najbolja ako idete dva nijanse svjetlije ili tamnije od svoje prirodne boje.
  • Obavezno slijedite sve upute u kutiji.
04
od 11

Retuširanje Roots Yourself

put touch up

Vasko Mioković Fotografija za Getty

Ako pokušavate prikriti korijene koji rastu u sivoj boji, imate nekoliko mogućnosti.

Kose mascara

"Mascaro" je korišten u 19. stoljeću od strane muškaraca i žena da privremeno pokrije nekoliko sivi pramenovi. Tehnika je imala povratak u 21. stoljeću. Boja je privremena i ispraznit će se, ali radi se o čudima jer neće proći ako kiša ili snijeg.

Postoji mnogo različitih marki dostupnih u drogerijama i online i nekoliko nijansi su dostupni. Boja Wow korijena pokriti gore je onaj koji je visoko preporučeno.

Četkica za zube ili mamara štapić

Ako imate nekoliko sivih dlana na vašoj kruni, ali ne dovoljno da opravdate sveobuhvatnu boju kose, možete jednostavno koristiti četkicu za zube i bocu boja kose boje kose. Za još manje sive, čista čaša s maskama djeluje sjajno.

Jednostavno umočite kist u boju i "četkajte" na svoje sive dlake. Slijedite upute o tome koliko dugo želite zadržati prije nego što isperete.

05
od 11

Primjena boje s bojom

Četka hair color

Kredit: Elly Schuurman za Getty

Ako idete na DIY put, razmislite o korištenju kista za primjenu boje kose. Može biti daleko učinkovitiji od mlaznice koja dolazi s bojama kutija.

U svojoj knjizi "Eva Scrivo o ljepoti", stilistica Eve Scrivo iz New Yorka preporučuje uporabu četke za bojenje u korijen kose. "Primjena boje s vrhom mlaznice nema istu silu ili trenje."

06
od 11

Odabir najbolje boje

Plavuša hair older woman

starija žena s plavom kosom.
Brand X Slike za Getty Images

Za kosu koja je više od 50% siva, uzmite u obzir laganu boju kose. Plava sjena često je bolji izbor od mraka. Kako raste, siva kosa će se uklopiti s lakšom kosom, dok će se isticati na tamniju nijansu.

Ako imate manje od 50% sive kose i prirodno tamnu kosu, pokušajte ostati što bliže vašoj prirodnoj boji. Ne više od dvije sjene svjetlije ili tamnije je sigurna oklada.

Pri donošenju odluke između dvije nijanse, idite s upaljačem od dvije. Lakše je ići od svjetlosti u tamu, a obrnuto ako odlučite da vam se to ne sviđa.

07
od 11

Sjenila za kosu kako bi izbjegli

Bet Minardi

Manhattanov koser boje Beth Minardi.
Getty Images

Manhattan frizer Beth Minardi je više od 60 godina i boje joj je siva kosa. Ona preporučuje da žene izbjegnu određene nijanse, jer zapravo mogu učiniti da izgledate malo stariji.

"Kako god starim, otkrio sam da je važno da se držite podalje od crne, ultra zlatne plave ili crvene vrećice. Ti tonovi naglašavaju svaku liniju na licu ", kaže ona Više časopisa.

Crvena kosa može biti apsolutno prekrasna. Najbolje je da se na Minardiju nalikuju bakrene crvene boje poput ove nevjerojatne boje.

Dodirnite Ups

Minardi također kamuflira svoje vlastite sive pomoću posebnog procesa s kojim je podijelilaVišečasopis.

"Svake dvije do tri tjedna bojam se sivo korijene sivo-smeđe boje i osvježim duljinu demi-glazura", kaže Minardi. "Zatim, tri ili četiri puta godišnje, ističem i slabašnost. Mnogi koloristi osvježavaju blijedu boju primjenom iste boje formule, korijena do kraja. Ali smatram da ovo šteti. Ako ste vrlo sivi, korijeni trebaju trajnu boju, ali ostatak treba samo osvježiti demi-trajnom bojom, koja oživljava ton, ali je lakše na kosi. "

08
od 11

Istaknuvši na pokrovne sive

Dlaka color foils

Ako ste dobili foliju naglašava ili balayage.
Digitalni vizija za Getty

Siva kosa može isprati boju kože, ali možete dodati dimenziju i kontrast bez pune boje. Ako je vaša kosa manja od 25% siva, razmislite o tome da dobijete najvažnije rezultate u salonu. Obično nije nešto što se želite boriti sami.

Pitajte svog kolorista o dodavanju naglašava s nekoliko lowlights raspršene umjesto sve-preko boje. Varijacija u boji kamuflaži sivo lijepo.

Izdvajamo i niske svjetlosti će se bolje uklopiti u srebro i neće zahtijevati onoliko dodira. Sveobuhvatna boja u jednoj od nijansi je blaga, dok mješavina nijansi može izgledati mnogo prirodnije. Balayage je velika tehnika isticanja koje mnoge žene preferiraju i za prirodni izgled.

09
od 11

Bojanje s trajnom bojom

Lijepo-n-Jednostavan Hair Color

Savršeno 10 Nice 'n Easy Boja kose.
PriceGrabber

Eva Scrivo kaže da neki stilisti predlažu primjenu polu-trajne boje kose nad vašom kosom kako bi se bolje uklopilo. "Nemoj to raditi", kaže ona. Polu trajna boja ne može pokriti sijedu kosu i može zapravo nanijeti kosu. Također, kako boja blijedi, može ostaviti žutu boju na sivoj kosi.

Većina kolorista koristi trajnu boju kose za sijedu kosu. Ona pruža mnogo veću pokrivenost od polutrajnih boja.

Ako idete na DIY put, isprobajte Clairol Nice 'N Easy Root Touch Up. To je trajna boja koja dolazi u mnogim nijansama i relativno je niska u amonijaku, što može oštetiti kosu.

10
od 11

Postavljanje vremena na dodir

Dlaka color touch up

Kredit: Reza Estakhrian za Getty

Boja sijede kose je investicija u vremenu i novcu. Koliko često trebate dotjerati boju ovisit će o vašoj kosi.

Ako ste 100% sive, najbolje je obojiti kosu svaka tri do četiri tjedna. Ako ste 50% sive, možete ga istegnuti svakih pet tjedana. Korijeni će se morati dotaknuti svakih osam tjedana ili kada je to potrebno.

11
od 11

Voljeti svoju sive kose

10 savjeta za pokrivanje sive kose

raskošna siva kosa.
Taxi // Getty Images

Sve više i više žena odlučuje pustiti da im sijeda kosa ide prirodno i razlozi se razlikuju. Mnoge žene imaju prekrasno sive boje dok drugi ne žele poteškoće i troškove prikrivanja sivih. Drugi jednostavno odlučuju da žele prihvatiti život dok se razvija, bore, sijeda kosa i sve.

Siva kosa je lijepa i možete ga pokazati s povjerenjem. Ako odlučite otići prirodno, obratite pozornost na vašu šminku i odjeća koju nosite može stvarno dodati vašem stilu. Isto tako, odabir trendy par čaša je sjajan način za projekt mladenački stav. Naravno, također ćete se trebati brinuti za svoju sijedu kosu kako bi ostala lijepa i zdrava.

No Replies to "10 savjeta za pokrivanje sive kose"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    3 + = 9