Ebeveyn Otoritesini Kaybetmenin 9 Yolu

Ebeveyn Otoritesini Kaybetmenin 9 Yolu

Ebeveyn olarak otoriteniz kutsal bir şeydir. Çocuklarınızı motive eden isimsiz özdür. istemek Size saygı duymak, saygı göstermek ve sizinle yakın bir ilişki kurmaya çalışmak. Bu bir şey - biliyorum ya da değil - yıl bina geçirdi. Maalesef, bir milisaniyede kaybedebilirsiniz. İşte nasıl ve bunun için neler yapabileceğiniz:

1. Bir vaat kırıcı olun.

Bu, ebeveynler olarak, çocuğumuzun güvenini kırmamız ve kendi otoritesimizi tehlikeye atmamızın en yaygın yollarından biridir..

Şimdi, aynı zamanda çoğumuzun yol boyunca bir iki sözü veya sözünü bitireceğine de işaret etmek önemlidir ve bu ölümcül değildir. Eğer alışkanlık kesiciler oluyorsak, bu süreçte çocuklarımızla bir dereceye kadar yakınlık kurmaya bağlıyız..

Çözüm: Bir söz kesicisi olsaydın, kabul et ve çocuklarından özür dile. Ardından, ileriye doğru hareket ederek, küçük ölçekli sözler vermekten kaçınarak ve yaptığınız şeyleri saklayarak deseni durdurun..

2. Ebeveynliğe bir “ne-ne-söylemeyeceğim” yaklaşımını ele alalım.

Eğlence amaçlı uyuşturucu kullanımının zararsız olduğunu mu düşünüyorsunuz? İçme ve vesileyle araba? Kızgınken çocuklarınızla konuşmayı reddedin mi? Tüm bu kalıplar, muhtemelen çocuklarınızın yapmaması için beklediğiniz şeyler. Ve bunları yaparken, açık bilgi ile veya onlar olmadan, bütünlüğünüzden taviz verir ve onların güvenini bozarsınız..

Çözüm: Davranışlarınızı değiştirin, böylece kendi eylemleriniz çocuğunuzun beklentilerini karşılar..

Bu ilk başta kolay olmayacaktır, bu yüzden bir bütünlük-arkadaşlık arayışına yardımcı olabilir - yapmaya çalıştığınız değişiklikleri sürdürmek için sizi sorumlu tutan birisi.

3. etrafında gizlice.

Çocuklar gezegendeki en algısal varlıklardan bazıları! Herhangi bir aldatma seviyesi uzun vadede size karşı çalışacaktır..

Çocuğunuzun eski sevgilinizle ya da işten çaldıysanız, fark etmeyeceğinizi düşünün. Sinsi davranışlar eşlik ederken küçük kesintiler bile büyük bir anlaşma haline gelir!

Çözüm: Sinsice durun. Yaptıklarınız hakkında çocuğunuza karşı dürüst olun - bilmeniz gerekenden daha fazla ayrıntı vermeden, elbette.

4. Overshare.

Bu, ebeveyn otoritesini tehlikeye atmanın başka bir yoludur, bu yüzden yeni ilişkinin aşağı inmeye neden olabileceği yönündeki beklentinizi koruyun ve dilinizi ne zaman yeneceğiniz ve çocuğunuzun bilmesi gerekmeyen başka şeyler hakkında ne zaman biteceğini öğrenin.!

Çözüm: Aşırı paylaşmayı bırakın ve kişisel düşüncelerinizi kendinize saklayın. Daha da iyisi, içsel düşüncelerinizi ve hislerinizi paylaşabileceğiniz bazı yetişkinleri deneyin..

5. Çocuklarınızı havaya uçurun.

Bu yanlışlık, çocuklarınızı gerçekten onlara bağırmaktan veya onlara sert davranmaktan kötüye kullanmaktan kaynaklanan çoklu ebeveynlik hatalarını kapsar. Yo-yo bir ebeveyn olsanız bile - bir gün ve bir sonraki aşamada - çocuklarınız nelerin beklenmesi konusunda belirsizleşiyor ve uzun süreli ilişkiniz üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir..

Çözüm: Daha tutarlı, sevgi dolu bir ebeveyn ol. Duygularınızı daha düzenli bir şekilde işlemenize yardımcı olmak için ebeveynlik sınıfına girmeyi veya günlük bir günlük rutini başlatmayı düşünün..

6. Yalan.

Çocuklarına yalan söylemek, onların saygısını ve ebeveyn otoritesini kaybetmenin hızlı yolu. Unutma, onlar algılayıcı! Onları okuyabildiğiniz gibi, çocuklarınız onlara yalan söylediğinizde okuyabilir.

Çözüm: Yalan söylemeyi kes. Ya doğruyu söyleyin ya da "Şu an bunun hakkında konuşmamayı tercih ediyorum." 

7. Güvenlerini izinleri olmadan paylaşın.

Çocuklarınız duygularını ve savunmasızlıklarını sizinle paylaştığında, onları sizinle paylaşıyorlar ve arkadaşlarınızla gizli sırlarını arkadaşlarınızla paylaştığınız zaman duygularını acıtıyor, bu yüzden yapma! Kendinize bir özgüven paylaşmanız gerektiğini hissettiğinizde, çocuğunuzun bilmediği bir şekilde gizli kalmasını sağlayın..

ÇözümSon zamanlarda yaptıysanız özür dileriz. İleriye doğru hareket ederek, çocuğunuzun güvenini ciddiye alın ve belirli bir konu hakkında bir danışman veya terapistle konuşmuyorsanız, bunları aileniz dışındaki kişilerle hafifçe paylaşmayın..

8. Çocuğunuzun önünde eski sevgiliniz hakkında olumsuz konuşun.

Bu kesinlikle tabu ve çocuklarınızın saygısını kaybetmenin kesin bir yolu. Bunun yerine, eski hakkındaki olumsuz düşüncelerinizi kendinize saklayın ve "güzel bir şey söyleyemezseniz, hiçbir şey söyleme" ilkesini yaşayın.

Çözüm: Yine, bunu yaptıysanız, özür diler ve kendinizle bir anlaşma yapmayacağınızı tekrar yapmayacaksınız. Büyümek yeterince zordur; Çocuklarınızın eski eşinizin nasıl başarısız olduğuna dair ayrıntıları bilmesi gerekmez..

9. Çocuklarınızı yanlarından bekleyiniz..

Son olarak, asla çocuklarınızın sizin ve eski sevgilileriniz arasında bir taraf seçmesi gerektiğini düşünmeyin..

Çözüm: Çocuklarınızı ortada bırakmayı bırakın ve bunun yerine kontrol edebileceğiniz şeylere odaklanın - kendi eylemleriniz. 

No Replies to "Ebeveyn Otoritesini Kaybetmenin 9 Yolu"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    45 − = 40