Pet stvari koje niste znali o plivačici Diana Nyad

Pet stvari koje niste znali o plivačici Diana Nyad

Do sada znate da je Diana Nyad plivačica na daljinu koja je osvojila svijet svojim dugim plivanjem od Kube do Floride. Dana 2. rujna 2013. godine, 64 godine i na peti pokušaj, Nyad je plivao 110 milja u 53 sata da postane prva osoba koja pliva iz Kube na Floridu bez zaštite kaveza.

Nakon završetka plivanja, Nyad je rekao: "Htio sam da to bude lekcija za moj život koja kaže, biti potpuno angažiran.

Budite tako budni i budni i živi svake minute svake budne godine. "

Diana Nyad je nadahnuće mnogima za njezin atletski pothvat, ali postoje mnoge druge nevjerojatne stvari o Diana Nyad. Evo nekoliko stvari o Diana Nyad koje vjerojatno niste znali:

Diana Nyad je lezbijka

Nyad je izašla kao lezbijka u 21 godini nakon što je otišla na prijateljsku iznenadnu rođendansku zabavu u Ann Arboru i saznala da je sve bilo gay. Te noći je imala prvo seksualno iskustvo sa ženom. U intervjuu za časopis Out, rekla je: "Ostala sam dva tjedna i izašla svake noći i spavala sa svima u gradu." Prije toga, ona kaže: "Nisam imao seksualnosti, samo sam znao da ne želim biti s ljudima, ali mislio sam da je to sve samo zbog traume, nikada ne znate, ali mislim da sam bio gay od prvog dana. "

Nyad je preživjelik seksualnog zlostavljanja

Trauma koju se odnosi Diana Nyad je seksualno zlostavljanje koje je iskusila na rukama njezinog trenera za plivanje u srednjoj školi.

Gnjev koji se osjećao prema njemu potaknula je plivanje na daljinu. "Plivao sam svaki moždani udar s ljutnjom prema tom čovjeku i seksualno zlostavljanje", kaže ona.

Kao i mnogi preživjeli seksualnog zlostavljanja, Diana je bila zbunjena zbog onoga što joj se dogodilo. U intervjuu magazina Out, rekla je: "Bila sam tako naivna.

Mrzila sam ga i voljela ga, osjećala se poniženo, prezirno i toliko uplašeno, toliko užasnuto da sam posljednji ili prva u slučaju da se mogu uhvatiti ili napasti. Istodobno, osjećao sam se kao izabrana osoba. "

Diana Nyad govori o preživljavanju seksualnog zlostavljanja kako bi pomogla drugima koji bi mogli biti u sličnim situacijama da shvate što im se događa i kako bi dobili pomoć.

Nyad je protjeran iz koledža

Nyad je izbačen sa Sveučilišta Emory nakon što je skočila s prozora spavaonice na četvrtom katu na padobranu. Poslije je diplomirala na koledžu Lake Forest u Chicagu, a diplomirala je francusku književnost. (Izvor: internetska stranica Al Schoenfield Media Award.)

Postavila je svjetski rekord u svojoj prvoj utrci

Diana Nyad otkrila je maratonsko kupanje 1970. Ona je postavila žensku svjetsku rekord od 4 sata i 22 minute u svojoj prvoj utrci, 10 milja (16 km) plivao u jezeru Ontario u srpnju 1970. godine.

Uvedena je u Nacionalnu žensku sportsku dvoranu slavnih (1986.) Međunarodne kupaone slavnih kupališta (2003).

Nyad je autor i novinar

Diana Nyad napisala je tri knjige. Prvo Ostale obale (1978) je autobiografija o svom životu kao plivačica na daljinu. Napisala je ženski trening Osnovno osposobljavanje za žene (1981) napisao biografiju NFL igrača Keyshawn Johnson nazvanog Šef mene: The Keyshawn Johnson priča.

Diana Nyad je također novinar, najpoznatiji kao komentator nacionalnog javnog radija. Napisala je i za The New York Times, Newsweek časopis i druge publikacije.

No Replies to "Pet stvari koje niste znali o plivačici Diana Nyad"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    9 + 1 =