Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

Kristi Yamaguchi na dodjeli JCPenny Asian Excellence Awards u Los Angelesu, 23. travnja 2008. godine.
Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Ako imate lik u obliku pravokutnika, imate uravnoteženi tip likova, baš kao i žene koje imaju satni lik. Ako ste oboje male veličine i imaju oblik pravokutnika, druge žene bi htjele imati vaš tip lik da ste živjeli u 1920 ili 1960, kada dječačke figure i ravno haljine su bili svi bijes. Premda je vaš oblik bio idealan u drugim razdobljima, u ovom trenutku moderan modni lik je lik u obliku pješčanog sata.

Slike pravokutnika mogu biti bilo koje veličine; to je oblik koji određuje tip. Žene koje imaju oblik pravokutnika nemaju definiran struk, ali imaju jednako uravnotežen vrh i dno.

Petite žene koje imaju tipove pravokutnika imaju više izazova u odijevanju jer su kratke. Dakle, ako ste siromašna žena, poželjet ćete kombinirati laskavu stilizaciju za svoj lik i također haljinu da izgleda dulje i slabije.

Poznate osobe s pravokutnim likovima uključuju:

 • Kristi Yamaguchi
 • Reese Witherspoon
 • Marissa Jaret Winokur

U primjeru gore, Kristi Yamaguchi nosi dugu ružičastu haljinu s dijagonalnom prugom koja pomaže stvoriti iluziju više oblika. Haljina ima bočnu prorez kako bi pokazala Kristin tonirane noge. Također, Kristi održava svoj već uravnoteženi oblik ovom haljinom, koja ne naglašava ni poprsje ni kukove.

02
od 07

Haljina za održavanje uravnoteženog oblika i stvaranje definiranog struka

Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

Kristi Yamaguchi na svjetskoj premijeri 'Wall-E' 21. lipnja 2008., u Los Angelesu.
Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Prilikom odijevanja kako bi bolje ispunio pravokutnik, vaši glavni izazovi bit će održati ravnotežu slici koju već imate i stvoriti iluziju definiranog struka kako bi izgledali više poput idealnog sata. Izbjegavajte stilove, kao što su smjene ili trapezne haljine, koje skrivaju vaš oblik.

Iznimka bi bila za žene koje nose male male veličine, kao što su 00P ili 0P, a žele nositi trendske trapezne ili ravne haljine ili vrhove. Možete izbjeći ove stilove zbog svoje malene veličine. Ako nosite takve stilove, imitirate stil stripa 1920-ih ili Twiggy izgled 1960-ih, umjesto da pokušavate stvoriti složen izgled. Međutim, ako ste veličine 6 ili više, bolje ćete se držati strategije stvaranja iluzije slike s pješčanim satom.

Također izbjegavajte stilove koji imaju tendenciju prekomjerne naglašavanja ili poprsja ili bokova. Na primjer, ako nosite okupanu suknju, bokovi će izgledati veći i učinit će vam da izgledate dno teške. Isto tako, ako nosite stil kao što je gornji dio ramena, možda ćete se pojaviti na vrhu.

Vaš drugi veliki izazov bit će stvoriti iluziju definiranog struka. Stavljajući naglasak na struk ili područje djeteta na takav način da izgleda kao da ima definiran struk, učinit će vaš lik izgledom više oblikovanim.

U gornjem primjeru, Kristi Yamaguchi sve u redu. Nosivši gornji dio rukavca s bendom na boku, dodaje joj već uravnoteženi oblik bez da više naglasak stavlja na vrh ili dno. Gornji dio čini definiran struk sa satenskom vrpcom ispod poprsje. Kristi Yamaguchi nosi ravno traperice od tamnog pranja, što joj čini da izgleda viši, a okomita linija na vrhu pomaže pri dodavanju visine.

03
od 07

Vrhovi dostižu vašu pravokutnu sliku

Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

Grafički ispis imperija vrhu od Petite sofisticirane.
Image Ljubaznošću Petite Sofisticata

Potražite vrhove koji stvaraju iluziju definiranog struka. To može značiti ili pojas za carstvo koji ima bend ispod poprsje ili vrh koji ima bend na prirodnom struku.

Vrhovi sa samoplakom ili drugim remenom vrhovima mogu dobro raditi sve dok se pojas ne pada ispod prirodne linije struka.

Premda je stil vrha ključ, možete upotrijebiti i kontrast boja kako biste iznijeli definiciju struk. Kada je pojas linija tamnije boje, stvorena je definicija izraženija i poželjnija. Tamne boje se smanjuju, što čini područje prekriven tamnom bojom izgleda manje. Vrhovi s zakrivljenim šavnim linijama, bočne ploče u tamnim bojama koje se suprotstavljaju bojama prednje strane također mogu stvoriti iluziju struka. Ove vrste vrhova može biti teško pronaći, ali ako šivati, trebali biste moći pronaći ili dizajnirati izvediv uzorak za takav vrh.

Izbjegavajte vrhove koji imaju previše rukava ili pojedinosti, osim ako balansirate svoj izgled s pojedinostima koji dodaju hip interesa previše. Inače, vaš prirodno uravnotežen lik može izgledati neuravnoteženo.

Za večernji izgled, isprobajte vrhove korzetnog tipa koji vam pomiče vašu kvrgavicu.

U gore navedenom primjeru, mračni pojas od vrpce grafičkog ispisa od Petite Sofisticate (Prodavačevo mjesto) razlikuje se od tiska i stvara definirani struk. V-dekoltea, također naglašena tamnim bendom, pomaže da nositelj izgleda jači.

04
od 07

Džepove na vašem pravokutnom obliku

Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

MICHAEL Michael Kors Petite Kratki rukav Tweil Jacket od Macy's.
Slika Ljubaznošću Macyja

Ako imate pravokutni lik, pokupi jakne koji definiraju struk i ne uznemiruju vaš već uravnoteženi oblik s previše detalja. Remeni jakni, koji se mogu pričvrstiti na struku, dobro funkcioniraju bez obzira jesu li sami pojasevi ili zasebni pojasevi.

Još jedna značajka koju treba tražiti u jakni je žarišna točka na struku, kao što je vidljiva kopča za pojas. To usmjerava oči prema unutra prema fokalnoj točki, čineći vaš struk izgleda manji.

Stisnute linije koje se krivuljuju na struku mogu također pomoći u stvaranju struka koji doista ne postoji. Slično, uzorak grimasa skreće pogled prema unutra i pomaže oblikovati lik.

Izbjegavajte jakne duže od duljine vrha. Također se držite podalje od kutijastih oblika, kao što su Chanelovi tipični hlačeći stilovi, jer jednostavno ponavljaju oblik pravokutnika koji želite izgledati kao curvier.

U primjeru gore, MICHAEL Michael Kors bijela jakna (Buy Direct) od Macy's ima laskavu V-dekoltea, što čini petites izgleda viši, self-pojas za definiranje struk, a pojas kopče koji privlači oko prema unutra za daljnje definirati struk. Džepovi su uravnoteženi iznad i ispod struka, tako da se ta slika ne pojavljuje ni na vrhu ni na dnu.

05
od 07

Suknje na vašem pravokutnom obliku

Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

A-line suknja s vlastitim pojasom na struku od Gapa.
Image Ljubaznošću Gap

Isprobajte suknje u obliku slova A, posebice onih sa samoplakama koje možete cinch stvoriti definiciju strukova ili suknje urezane u ploče s princezom šavova koje krivulja prema van od pojasa i unutra na rubu kako bi oponašali oblikovani kuk.

Drugi način stvaranja iluzije krivudavog lika je da pričvrstite svoje suknje s olovkom. Ako ne šivati, krojač može olakšati ovu prilagodbu, što će suziti suknju na rubu. Prije nego što ispadnete i imate sve ravne, krojene olovke, obratite pažnju na to da vam ovaj izgled odgovara jer ćete morati imati točno odgovarajuću duljinu ruba kako biste je izvukli. Inače, možda nećete moći hodati u suknju jer će biti previše zbijeno na rubu. Vezena suknja najbolje djeluje za vitke žene, pa ako ste punoljetna kratka žena, možda ćete htjeti prenijeti ovaj stil suknje jer će naglasiti kukove.

Razmislite o duljini suknje, jer kada rub tračnice padne preko debelog dijela nogu, bilo bedara ili tele, čini da izgledate šire i kraće. Stoga izbjegavajte mini suknje osim ako nemate vitke noge i zadržite duljinu suknje oko koljena na najviše laskavu duljinu. U većini slučajeva, najbolja duljina suknje za kratke žene je upravo iznad koljena, koljena ili nešto ispod koljena.

Većina kratkih žena bi trebala izbjegavati suknje jer se drže i pokazuju sve. Čak i ako imate malo trbušastog izbočenja, to će se pokazati u suknji skraćeno.

Ako nosite čizme s suknjom, čizme trebaju biti dovoljno visoke, a suknju vaš rub dovoljno je nizak da nema razmaka između njih. To vam daje neprekinutu vertikalnu liniju i pomaže vam da izgledate jače.

U gore navedenom primjeru, siva suknja (Buy Direct) iz Gapa ima pojas za pojaseve, koji pomaže u definiranju struka, laskanja oblika A-linije i okomitog spajanja za duži izgled.

06
od 07

Hlače dostižu vašu pravokutnu sliku

Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

Hlače s ravnim nogama od Petite Sofisticate.
Image Ljubaznošću Petite Sofisticata

Tamne boje hlače s ravnim nogama rade najbolje za većinu petita jer će poboljšati iluziju leanog, duljeg tijela. Ako ste 5'0 "ili ispod, možda ćete morati pronaći hlače s kraćim inseamom od redovitih petite hlače.

Imajte na umu da vaša glavna strategija za stvaranje iluzije krivudave figure bit će pronaći način definiranja linije struka, a ta definicija ne bi trebala biti na hipin, pa potražite hlače ili traperice s najmanje srednjim porastom ili čak visoke strukom hlače koje se mogu pričvrstiti pojasom kako bi se stvorio izgled uskog struka. Alternativno, možete stvoriti izgled struka s vrstom vrha koju nosite. Kada koristite ovu strategiju, pobrinite se da vaše hlače ne budu glomazne na vrhu.

Prilikom odabira hlača ili traperica izbjegavajte:

 • dizajna ispisa.
 • pokrivač
 • niske ustati strukove.
 • remenje vaših hlača ili traperica na kuku.
 • nabrane stilove
 • teretne hlače

U našem primjeru gore, klasični slagalica za ravne noge (Prodavačeva web stranica) od Petite Sofisticata stvara okomitu liniju koja pomaže petitima da izgledaju jače. Iako su dostupni u nekoliko boja, tamna boja, poput ugljena ili mornarice, stvara najtanje izgled. Još jedna prednost: te hlače za petite dolaze u dvije duljine.

07
od 07

Haljine za vašem pravokutnom obliku

Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika

AK Anne Klein haljina u boji od Nordstroma.
Image Ljubaznošću Nordstroma

Nekoliko stilova odjeće dobro će raditi za malenu ženu koja ima oblik pravokutnika.

Haljine od imperija su opcija jer stvaraju struk ispod poprsja, a suknja teče od struka. Ovaj stil je također dobar jer ne narušava prirodnu ravnotežu vašeg oblika.

Zamotati haljine s A-line suknje također su dobar izbor. Možete upotrijebiti omotnicu za kvačicu na svoj struk.

Haljine boja s pojasom koja je tamnija boja od susjednih boja definiraju vaš struk tako što se čini da se smanjuje. Iako je često teže pronaći ovaj stil odjeće, obično možete pronaći haljinu u boji koja je prava stvar za vas. Ako šivati, uzmite u obzir stil boje u bloku kada sljedeći put napravite haljinu za sebe.

Konačno, za posebnu prigodu, objesite svoju figuru haljinom u stilu korzeta, koji ima vertikalno obloženi i kostiju. Ovaj stil je posebno lijep za mladenku koja ima oblik pravokutnika. Vjenčanje odjeće često je po mjeri, pa ako radite s krojačicom, nudite skicu ili sliku slične haljine od svadbenog časopisa kako biste joj pokazali stil koji želite.

U našem primjeru gore, AK Anne Klein haljina u boji (Buy Direct) iz Nordstrom naglašava struk širokim crnim prugama, a gornji kvadratni vrh i A-line suknja održavaju ravnotežu vrha i dna.

No Replies to "Kako lijepijem obliku pravokutnog oblika"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  + 8 = 17