Zašto ne biste trebali pravilno šamponirati svoju finišu kosu

Zašto ne biste trebali pravilno šamponirati svoju finišu kosu

Cijeli moj život imao sam debelu, ali lijepu kosu. Uvijek je bilo masno. Prije nego što sam postao urednik ljepote, nisam imao pojma da postoji pravi način šamponiranja moje kose. Nisam znao pravo šampone za upotrebu i da li mi je stvarno potreban uređaj (pretpostavljam jer je kosa bila masna da nisam).

Ali postoji ispravan način šamponiranja fine kose. Skupio sam sve što znam o šamponiranju fine kose za ovaj članak.

Važnost odabira prave šampone

Fina kosa obično znači masnu kosu. Zbog toga izbjegavajte kremaste šampone. Nježni šamponi označeni za volumen i dnevno ili česte pranje su dobre oklade. Proizvod treba biti čist, ne gusta i kremasta. Moj apsolutni omiljeni luksuzni brand je Kerastase, posebno Kerastase Resistance Bain Volumifique Thickening Effect šampon. Kad putujem ili kada trebam šampon, ali ne želim se razbiti, obično kupujem Pantene proizvode (Pantene Pro-V Sheer Volume Shampoo).

Za borbu protiv nakupljanja, operite jednom tjedno razbistrivim šamponom (Garnier Fructis Pure Clean Shampoo) ili isperite kosu smjesom 1/3 jabučnog octa i 2/3 vode.

Čak i bolje od šampona za ljuštenje su šamponi bez sulfata. Sulfati su sastojci šampona koji uzrokuju da se šampon oslobađa. Već smo očekivali da šampon bude bolje, to je šampon bolji; međutim, mnogi prirodni stručnjaci za zdravlje preporučuju izbjegavanje bilo kakvih šampona s pjenastim sredstvima natrijev lauret sulfat i amonijev lauret sulfat kao glavne sastojke.

Možete li svakodnevno šamponirati fine kose??

Vjerojatno ste čuli kako je svakodnevno čista kosa, no većina stručnjaka slaže se da je svakodnevno sigurno operirati kosu s blagim šamponom (ako imate suhu kosu, možete proći tjedan dana bez pranja, sreću vam se). Ako možete čekati dan između šampona, učinite to. Suhi šampon koji je prskan na krunu i korijenje i prosipa, trebao bi te kupiti jedan dan.

Provjerite Klorane Dry Shampoo s koprcama. 

Da, trebate obnoviti

Fina kosa je podložna čvorovima i čvorovima, zbog čega je važno koristiti kosu čak i na finu, masnu kosu. Trik je da koristite uređaj samo na donjoj polovici kose. Ne želite kondicionirati nigdje blizu tjemena ako je kosa masna.

Kunem se Kerastase proizvodima. Moje omiljeno sredstvo je Kerastase Masque Force Architecte.  

Provjerite je li kosa potpuno mokra

Nedavno sam pročitao komentar slavnog stilista koji je ostao sa mnom. Rekao je da većina žena ne mokri svoju kosu temeljito prije nanošenja šampona. Svaka traka mora biti vlažna kako bi se doista očistila.

Pravi način za šampon vaše kose

Većina žena ne troši dovoljno vremena da prosijavaju svoje skalpove i ne poduzimaju potrebno vrijeme za ispiranje šampona.

Evo pravi način šamponiranja kose:

 • Mokro kose temeljito.
 • Nanesite četvrtinu veličine šampona. To je zapravo šampon koji uzrokuje nakupljanje na kosi, a ne klima, pa će vas četvrtina učiniti. Manje ako imate kratku kosu, više ako imate vrlo dugu ili grubu kosu.
 • Pročistite vlasište 3 minute. Važno je provesti vrijeme na vlasištu, gdje se većina ulja nakuplja. A ako potrošite ta tri minute, možete preskočiti "ponoviti" dio vašeg šampona.
 • Premjestite ruke prema dolje na svoje stvarne niti i masaža šampona u kosu.
 • Temeljito isperite kosu. Provjerite jesu li vlasište i niti bez šampona.
 • Nanesite visoku količinu sredstva za pranje u dimenzije samo na dnu 2/3 treće dlake. Nemojte dopustiti da uređaj dodiruje vaše vlasište.
 • Ako želite izbjeći pukotine i lomljenje kose, četkicu kroz kosu s širokim češljem ili četkom četkice (najbolja je od Mason Pearson). To je mit o tome da morate koristiti široko zupčasti češalj, četka će raditi sve dok ga koristite na kosi prije nego što se uređaj ispere.
 • Isperite uređaj.

Kada je riječ o šamponiranju, ispada da je važno uzeti dodatno vrijeme za temeljito obavljanje posla.

Za masnu kosu, ti Limenka "Isprati i ponoviti"

Uvijek sam mislio da se upute na stražnjoj strani svake šamponaste boce ikad stvorile nisu imale povjerenja.

Imala sam problem s direktivom "isprati i ponoviti". Za mene je zvučalo kao trik za tvrtke za šampon kako bi ljudi brzo koristili svoj šampon pa bismo svi morali kupiti više.

Ispada da možete isprati i ponoviti, pogotovo ako imate lijepu kosu. Prvi šampon treba ukloniti prljavštinu, sebum i nakupljanje na glavi. Nakon ispiranja, trebamo primijeniti više šampona i usredotočiti se na ostatak naše kose.

Volim ispuštati ispiranje i ponoviti korak ako potrošite te tri minute pranja vašeg vlasišta, pazeći da se pomaknete prema dolje, ali ovo je sjajna alternativa ako ste navikli na "ponavljanje".

Savršen kose koji kombinira šampon i kondicioniranje

Volim ovaj trik koji sam naučio prije mnogo godina, što vam omogućuje šampon za kosu i primjenu u jednom koraku.

 1. Prvo, nanesite šampon svojim korijenima. Stvarno ga masažite u vlasište pomoću kružnih pokreta. Zapamtite, morate se usredotočiti na pročišćavanje vlasišta, jer to je vaše vlasište, a ne kosa.
 2. Nakon što ste šamponirali i prije nego što isperete, slatki uređaj na dnu dvije trećine dlake, ostajući dalje od vlasišta.
 3. Isprati kosu šampona i kondicionera. Šampon će raditi niz kosu, ispirući uređaj. Vi ćete ostati s više volumena i tijela u korijenu i krunu vaše kose, a ostatak vaše kose će biti svilenkasto i sjajno i lako češljati.

Ako ste zabrinuti zbog toga što uređaj nije na dlaku dovoljno dugo, imajte na umu da uređaj ne djeluje bolje jer je dulje na kosi. To je mit. Ako želite zadržati dulje, možete oprati svoje tijelo ili brijati noge prije nego što ispirete kosu.

No Replies to "Zašto ne biste trebali pravilno šamponirati svoju finišu kosu"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  84 + = 87