Stručni savjeti za čuvanje plave kose od okretanja brasova – insightyv.com

Stručni savjeti za čuvanje plave kose od okretanja brasova

Znači, uložili ste u plavu kosu. Dobro za tebe! Sada kada ste iskoristili dobar novac za novu boju kose, poželjet ćete zaštititi svoje ulaganje.

Savjeti za čuvanje vaše plave kose od blijeđenja i ljepote

Evo kako zaštititi svoju novu plavu boju kose, zadržavajući ga od blijedi i okretanja.

Zaštitite kosu od sunca 

Kemikalije koje se nalaze u bojama za kosu ostavljaju kose za kosu podložne UV-oštećenju, klora i tvrdi minerali u vodi.

Ta oštećenja mogu uzrokovati da se raskošna nova plava boja blijedi i pretvori u oči.

Ako namjeravate biti pod suncem, pokrijte kosu sa šalom ili šeširom, jer sunčeva svjetlost uzrokuje bojenje brže. Ako odlučite koristiti UV-raspršivač, ponovo nanesite svaka 20 minuta. Možete prskati krema za sunčanje lica na kosi da biste je zaštitili.

Preporučujemo sljedeće UV sprejeve formulirane za kosu:

  • Paul Mitchell Boja Zaštita Zaštitna brtva, UV zaštita
  • L’Oreal EverPure UV zaštitni sprej

Zabrinuti za kosu koja se okreće zelenim od plivanja u soli ili kloriranoj vodi? Temeljito isperite kosu prije ronjenja. Kose mogu apsorbirati toliko vode tako da ne biste imali štetu za kosu, ako ga prvo uzmete.

Pitajte svog Colorista da primijeni zrno na kosu

Glazura je boja kose koja se primjenjuje nakon što ste dobili naglašava ili balayage. Koristi se za osnaživanje tonova kose i dodavanje sjaja, prema Eva Scrivo, stilista u New Yorku.

  Vedro glazura nanesena na kosu je poput kaputa na noktima, kaže Scrivo.

Možete dobiti glazuru (također poznat kao sjaj) koji se dodaje vašoj kosi nekoliko tjedana nakon što vam je obojena kosa. To će potaknuti vaš sjaj i popraviti bilo kakve prozore ili blijeđenje.

Svakih 3 do 4 tjedna možete nanijeti glazuru u kući kako biste vratili kutikule i pojačali boju i sjaj.

Preporučujemo John Frieda Luminous Color Glaze i L’Oreal Couleur Experte (postoji 12 boja koje možete odabrati).

Investirajte u šampon za pojašnjenje (i upotrijebite ga!)

Kako bi se spriječilo nejasnoću i zelenu kosu uzrokovanu klorom i tvrdim mineralima u vodi, šampon s šamponom koji objašnjava jednom tjedno. Potražite riječ “pojašnjenje” na boci.

Preporučujemo Neutrogena šampon protiv rezidualne formule.

Kupite šampon koji je napravljen za plavu kosu

Kako bi se spriječio lučenje, stilist Louis Licari preporučuje šamponiranje u Allure Magazine jednom tjedno s šamponom s ljubičastim tonovima, kao što su šampon tvrtke Clairol Professional Shimmer Lights ili Alterna Caviar Blonde Shampoo.

Nanesite zaštitnik topline prije korištenja sušilica, ravnog željeza ili kovrčavog željeza

Ako koristite alate za oblikovanje, uvijek koristite zaštitnik na kosi prije nanošenja ravnog željeza ili kovrčavog željeza ili sušenja sušilicom za kosu. Stilistica Kim Vo preporučuje Nexxus Phyto Organics Thermal Thermal zaštitu.

Što učiniti ako vam se kosa već okrenula

Ako je kosa pretvorena u tamnoću, nanesite bogatu sjajuću obradu napravljenu kako bi se smanjila tjeskoba. Čuli smo vrlo dobre stvari o L’Orealu Paris Colorist Secrets Brass Banisher.

Vratite mekoću na boju kose

Boja kose iz kutije mnogo je oštrija na kosi od boja kose kvalitete salona.

Ako vam se kosa osjeća poput slame nakon što je obojena, pokušajte s maskom nakon dlake za kosu kako biste vratili mekoću. Duboko kondicioniranje također pomaže. I sljedeći put, preskočite okvir ili idite na drugog kolorista. Vaša kosa nikada ne bi smjela osjećati slamom nakon što je obojena. Trebao bi se osjećati mekom i divnom.

No Replies to "Stručni savjeti za čuvanje plave kose od okretanja brasova"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.