Spotlight na Ivy League Haircut

Spotlight na Ivy League Haircut

Klasična šišanja Ivy Lige je muška i prikladna za sve stilove života. Fotografija © Chris Weeks za Getty Images.

Ivy League Haircut (ponekad nazvan Princeton) je jedan od mojih omiljenih frizera svih vremena. Moderan je i muževan, ali još uvijek svestran za kratku šišanje. Ova popularna frizura, koja gotovo nikad ne izlazi iz stila, nazvana je Ivy League zbog svog podrijetla u školama Ivy League. Postoji rasprava o tome je li ovaj frizuru započeo na Sveučilištu Harvard ili Princeton (kao što je frizura ponekad naziva). Bez obzira na podrijetlo, kosa ostaje popularna kao elegantna kratka šišanja koja je pogodna za većinu muškaraca.

02
od 04

Kako je Ivy League Cut

Bršljan League Haircut

Ovo je klasična frizura Ivy Lige s tradicionalnim suhim stilom. Fotografija © Saltov za iStock fotografiju.

Varijacija rezanja posada, Ivy Legue frizura je bliska i visoka na stranama i natrag s aparatom za rezanje. Kako se frizura nosi, osobna je prednost, ali često ih se približavam što je moguće bliže stezaljkom ili leve strane i natrag malo duže za konzervativniji izgled. Za vrh, kosa je kraća na kruni (često jednako toliko blizu pola) i postupno dulje prema naprijed (volim ostaviti prednju oko jedan inč). Ideja je da kosa odgovara obliku glave, s malo dodatne visine na prednjoj strani. Naravno, oblik glave, teksture i gustoće kose (kao i postavke duljine klijenta) sve su odlučujući čimbenici o tome koliko bi trebao biti kratak ukupni haircut. Za razliku od buzzcuta, Ivy League je kratki stil s malim oblikom.

03
od 04

Styling Ivy League Haircut

Bršljan League Haircut

Ovo je Ivy League frizura s klasičnim Caesar stilom. Fotografija © Dmitrij Fisher za Dreamstime.com.

Jedna stvar koju mi ​​se sviđa u vezi s stilom Ivy League je da može biti prilično svestran za kraći šišanje (u stvari, to se ponekad naziva i "kabrioletna" frizura koja se može pretvoriti iz jednog stila u drugi). Gornji dio može biti češći na stranu radi formalnijeg izgleda, stil se može nositi s kosom četkanom do podsjećaju na dugačku posjekotinu, ili se jednostavno brushed naprijed kao što bi se Cezar frizura za krajnji niski stil.

Vrsta styling proizvoda za korištenje za ovaj rez je osobna preferencija. Općenito, finije kosa upaljač je styling proizvod koji će se koristiti. Za bočno rastreseniji, formalniji oblik, volim pomadu kao što je Grant's Pomade da dodam malo sjaja na rez i omogućujem vam stvaranje vrlo njegovan, razdijeljen stil. Ako idete s stylingom ili Cezarovim stylingom, preporučujem proizvod za matiranje pasta za lakše završavanje. Ivy League također može biti styled neuredan teksture (kao Daniel Craig često nosi) za više casual, agresivni izgled.

04
od 04

Što tražiti

Spotlight na Ivy League Haircut

Ivy League Haircut s teksturiranim vrhom. Fotografija © Felix Mizioznikov za Dreamstime.com.

Prvo, izaberete li brijača ili stilista? Preporučujem brijač za Ivy League Haircut jer je kraći stil koji barbari obično najbolje rješavaju. Ivy League je stil stare škole i pojam možda nije poznat mlađim brijačima. Također je važno imati na umu da mnogi odjeljci za presvlačenje muškaraca nisu standardizirani, pa bi pojam šišanja Ivy League mogao značiti nešto drugo od jednog brijača do drugog. Moja preporuka za dobivanje točnog frizure koju želite je uvijek uvijek uzeti fotografiju s vama. Obavijest sam rekao "uvijek?" Slika kaže tisuću riječi, kao što kažu, i to je najbolji način da prate vaš štitnik za kosu točno ono što želite. Ako želite pokušati objasniti osobu koja će vam rezati kosu koju želite na stranama i natrag i pustiti znanje da želite da kosa bude kratka na kruni i dulje na prednjoj strani. Kažete im da želiš šišanje Ivy League, ali zbog nedostatka standardnih pojmova u muškom pranju, uvijek je najbolje objasniti ono što tražite.

No Replies to "Spotlight na Ivy League Haircut"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    7 + 3 =