Savjeti za upotrebu rijetkih škara

Savjeti za upotrebu rijetkih škara

Dečki, gdje god da ste dobili kosu, bilo brijačnica ili salon, postoji alat koji, ako se koristi netočno, zapravo može raditi protiv vaše kose. Svi smo imali bliski susret s njom i možda mislite da je to neophodno za vašu vrstu kose ili frizure. Pa, ja sam ovdje da vam kažem da se brinete o sitnim škarama. Da, čula si me. Ovaj alat prečesto se koristi neispravno, a štetu koju može stvoriti u pogrešnim rukama podcijenjena je.

Znam da mnogi dečki vani vide svoju stilisticu ili brijač koristeći tanke škare na kosi, pa evo nekoliko pitanja kako biste se zapitali i korisne savjete za bolje rezanje dlaka.

Laka kosa kao što znamo pokazuje sve male nedostatke frizure. Dakle, uobičajena reakcija je mršavost da se uklopi. Problem je u tome što su stanjive škare previše korištene, a kosa bi mogla postati još bolje, jer je struktura oslabljena. Ako postane stvarno potrebno za upotrebu stanjivih škara, treba ih koristiti samo na samim vrhovima kose i ne previše duboko u blizini korijena.

Da, oni mogu. Kada svaku kosu odstranite svakih 5-6 tjedana, a ti se škare koristi svaki put da biste uklonili masu, kosa nema vremena za oporavak (raste). U nekom trenutku vaša kosa može biti lakša, ali ima tendenciju da postane gotovo glupa i vrlo je teško stilizirati. Drugim riječima, previše je omamljen.

Možete li rezati svilu s vrtlarima?

Naravno da se može koristiti, međutim, problem je kada je vaša kosa je mokra, ona se skuplja zajedno. Ako se koriste stanjive škare, skloni su ukloniti previše kose. Postoje i drugi načini za uklanjanje skupa s vlažne kose, kao npr. Rezanje točaka. Neki frizeri stvaraju stilove pomoću sitnih škara i može raditi za njih.

Razrjeđivanje škara nije moju prednost. Mi svi vidimo kosu drugačije.

Da. Na primjer, ako upotrebljavate stanjive škare na kosi koja je duga oko 1 inča i gruba, škare obično rezaju mnogo kraćih dijelova u kosi. Te kraće dlačice zapravo mogu gurati dulje komade. Vidio sam to na mnogim novim klijentima. Ponekad na gruboj kosi, stanjivanje dionica može biti neprijatelj, pa budite oprezni!

Sve što mogu reći je da je riječ o tome gdje ste se školovali kao stilist. Percepcija frizera o tome što se osjeća i izgleda ispravno također diktira popularnu uporabu sitnih škara. Znajte da postoji toliko naprednih tehnika koje mogu zauzeti mjesto sitnih škara. I nakon što sam proveo svoje online istraživanje, shvatio sam da postoji mnogo stilista s različitim mišljenjem o stanjivanju škara. Neki s kojima se slažem, a drugi ne znam, pa ovo je jednostavno moje skromno mišljenje.

Antonio Gonzales je stilist sa Orlo Salonom u New Yorku. Više savjeta za styling za kosu potražite na Antonioovoj web stranici.

 1. Loše škare su loše za finu kosu?
 2. Mogu se stanjiti škare koristiti prečesto?
 3. Može se stanjiti škare koristiti na mokroj kosi?
 4. Ako se stanjivanje škare koristi prekomjerno na debeloj kosi, može li se kosa učiniti potpunijom?
 1. Zašto je tako popularna?

No Replies to "Savjeti za upotrebu rijetkih škara"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  39 − 36 =