Rješenja za uobičajene probleme s vlasištem

Rješenja za uobičajene probleme s vlasištem

Održavanje zelene glave kose počinje s zdravim vlasištem. Za mnoge dečki to je prilično jednostavna stvar za postizanje. Za neke koji su uznemireni skalp problema kao što su perut, psorijaza ili dermatitis, održavanje zdravog skalp može biti malo lukav. Srećom, imamo rješenja za vaše zajedničke probleme s vlasištem. Kao i uvijek, molimo Vas da potražite savjet svog liječnika prije nego započnete bilo koji oblik liječenja ili terapije.

prhut

Perut može biti neugodno, neugodno i neugodno (i često je zbunjeno s jednostavnijim za tretiranje suhog vlasišta). Perut je uzrokovana gljivicom zvanom Malassezia (koja jede masnoću i živi na vlasištu većine zdravih odraslih osoba). Perut se javlja kada se ova gljiva izvuče iz kontrole i započne hraniti ulje na tjemenu, što dovodi do povećanog prometa ćelija i više mrtvih stanica (koje se kombiniraju s prljavštinom i uljem u obliku pahuljica).

Liječenje za perut normalno započinje šamponom koji se sastoji od aktivnog sastojka cinka piritiona (glava i ramena), selenovog sulfida (Selsun Blue) ili katrana (Neutrogena T / Gel). Koristite jedan od ovih šampona, prema uputama, dok se ne kontrolira perut. Ako šampon ne uspije, pokušajte s drugom vrstom. Ako ne možete naći šampon koji radi, pogledajte svog dermatologa koji možda može propisati agresivniji tretman.

Psorijaza vlasišta

Psorijaza vlasišta je stanje kože u kojem se vanjski sloj stanica kože reproducira brže od normalne i koža razvija nakupljanje suhih, mrtvih stanica kože.

Ove stanice čine debele, srebrnaste ljuske koje mogu svrbež, spaljivati ​​ili uzrokovati bol (i često mogu puknuti i krvariti). Nažalost, psorijaza vlasišta zahtijeva dugotrajno liječenje. Vaš liječnik može propisati niz tretmana kao što su topikalne kortikosteroidne kreme, sintetički vitamin D3 (ne isti kao dodatak nad-counteru), topikalna retinoidna, salicilna kiselina kreme,.

Drugi tretmani uključuju svjetlosnu terapiju i oralne lijekove ili injekcije.

Za psorijazu vlasišta sigurno biste trebali vidjeti liječnika. To je rekao, imala sam nekoliko klijenata koji su imali veliki uspjeh koristeći katrana temelji šampon, kao što su MG217 Medicated Tar šampon. Vi svibanj također žele posjetiti stranicu Psoriasis Vodič na About.com za više informacija o psorijazi skalp.

Acne glave

Poput akni koji se pojavljuje na licu, akni glave mogu biti problematični (ali ipak manje vidljiv) problem. Akne glave uzrokovane su mnogim istim čimbenicima kao i lice akne - začepljene pore zbog prekomjerne lojne žlijezde ili površinskim otpadom. Činjenica da kosa može pomoći u zamahu nečistoće, ulja i krhotina, na skalpu, dodaje kompleksnost problema. Za liječenje akni glavobolje, šampon češće koristite blagu šampon, kao što je Menscience Daily Shampoo koji sadrži salicilnu kiselinu - ovaj sastojak pomaže prolio mrtvu kožu i duboko čisti kožu. Dok želite ostati daleko od proizvoda koji se temelje na peroksidu koji mogu obezbiti kosu, možete dodati i hidratantnu masu na bazi salicilne kiseline, kao što je Clean & Clear Advantage bezolovni hidratant (dostupan u supermarketima i drogerijama). Naravno, koristeći hidratantnu kremu na koži će vam biti mnogo lakše ako imate kratku kosu.

Također ćete željeti izbjeći uporabu voska ili ulja na bazi styling proizvoda (koji mogu graditi na vlasište) i ja visoko preporučiti pranje kose prije kreveta svake noći.

Seborrheic dermatitis

Seborrheic Dermatitis je prilično uobičajena pojava kože (ponekad nazivana kolijevka) koja je vrlo slična psorijazi glave i mogućnosti liječenja su slične. Za razliku od psorijaze skalpeta, ovo stanje je obično privremeno i često se može liječiti uporabom šampona za prhuti šampon ili šampona za katran (kao što je MG217 Medicated Tar Shampoo). Drugi privremeni problemi koji se mogu liječiti od vlasišta uključuju suhu kožu i sunčevost od vlasišta, koja se često može liječiti korištenjem osnovnog šampona za vlaženje i regeneratora. Često, glava kose za zdrav izgled počinje sa zdravim vlasištem, pa su tretiranje problema s vlasištem i briga za vaše vlasište neophodni.

No Replies to "Rješenja za uobičajene probleme s vlasištem"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    85 − 76 =