Najčešći uzroci oštećene kose koju možete izbjeći

Najčešći uzroci oštećene kose koju možete izbjeći

Ponekad, problemi s kosom nadilaze pojedinačne probleme kao što su suhoća ili kovrča. Postoje slučajevi kada oštećena kosa nije popravljena. Nijedna količina kondicioniranja, proteinskog tretmana ili bilo kojeg čudo proizvoda ne može pomoći. Što je pošlo po zlu i kako možete biti sigurni da se više nikad ne događa?

Najčešći uzroci oštećene crne kose

Dobra vijest je da su svi navedeni uzroci u vašoj kontroli. Iako može potrajati neko raditi kako bi vaše navike skrbila za kosu, trebali biste biti u mogućnosti kada odredite zdravlje vaše kose nad svim ostalim.

Kemijsko zlostavljanje

Ovo je glavni uzrok oštećene kose. Kada su proizvodi poput opuštanja i boje kose lako dostupni, većina ih može kupiti i koristiti ih. Mnogo vremena, oni se ne koriste ispravno i to je mjesto gdje dolazi do oštećenja. Posebno je teško primijeniti opuštanje samo za novi rast kose, zbog čega je preporučljivo plaćanje stručnjaka za to. Prekomjerni relaxers na prethodno opuštenu kosu čine ga slabijima i konačno će dovesti do lomljivosti.

Primjena oštre boje na kemijski obrađenoj kosi je još jedan potencijalni štetni scenarij. Plava boja kose na kostima ravno opuštene tresove samo traži nevolje. Postupak dizanja i odlaganja na vrhu dlake koja je već obrađena previše su oštra da dopusti u rukama svakoga tko nema iskustva u tretiranju dvostruko obrađenih kose.

Kada je u pitanju zdrava kosa, ponekad morate napraviti izbore.

Ne možete uvijek imati tako svijetlu boju kose ako želite kemijski izravnati brave pa odlučite što vam je više važno kako biste izbjegli prekomjerne štete.

Toplina

Bez obzira je li vaša kosa kemijski obrađena ili prirodna, previše toplote može ga povrijediti. To se odnosi na svakodnevnu zloupotrebu topline upotrebom ravanih glačala, uvijajućih šipki ili pritiskom češlja.

Također se primjenjuje na visoke temperature koje se koriste čak jednom. Kosa može i htjeti spali ako se na njoj koriste vrlo vrući alati.

Nažalost, neke žene su ovo otkrile na teškom putu upotrebom ravnih glačala kako bi izravnali prirodnu kosu. Previsoke temperature trajno su ubijale svoj oblik zakrivljenosti, a nikakva količina šamponiranja i kondicioniranja ne može ga vratiti. Nema ništa lijepo o izrastanju vaše prirodne kose, a zatim imaju štapić ravne, oštećene komade kroz afro.

Zanemariti

Zaista zdrava kosa se ne događa samo. Mora biti tako rutina skrb, što znači da trebate imati neku vrstu rutine u mjestu. Neke žene vide riječ "rutinu" i misle da to uključuje sate na sat od styling, dotjerivanje i maženje. Ne tako! Svaki dobar režim kose treba imati sljedeće mjesto:

  • Šampon
  • uređaj
  • Duboko kondicioniranje
  • Protein (opcionalno)

Ako odaberete druge tretmane, kao što su pre-poos i ispiranje ulja, to je u redu, ali nisu potreban. Izbor pametnog stila i pojednostavljeni plan skrbi može rezultirati trošenjem više od 20-30 minuta na tresove većini dana, ne računajući dnevne dane za pranje i duboko usitnjavanje.

Rješenje za liječenje oštećene kose

Kada je kosa samo suha, čak i pretjerano, možete raditi da se vlaži natrag u njemu.

Može potrajati neko vrijeme (barem nekoliko tjedana), ali to se može učiniti. Oštećenja, međutim, posve su drugačija. Nakon što je kosa pržena prošlost točke bez povratka, stvarno nema povratka zdrave kose. Jedino rješenje je odrezati oštećenu kosu. To može biti bolno čuti ako zaista želite da vam kosa raste dulje, ali duga kosa koja je oštećena neće učiniti ništa za vaš izgled. Umjesto toga, samo se riješite oštećenih bita, započnite i zavjetite se da ne ponovite iste pogreške.

No Replies to "Najčešći uzroci oštećene kose koju možete izbjeći"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 59 = 65