Koristite ovaj dijagram kako biste upoznali podvodne pigmente

Koristite ovaj dijagram kako biste upoznali podvodne pigmente

Prilikom formuliranja boje kose, morate uzeti u obzir temeljne pigmente i kako će djelovati. Mnogi stilisti bacaju pojam oko "koristiti ga, ili ga izgubiti" kada se odnosi na temeljne pigmente. To je zato što ćete morati utvrditi da li će temeljni pigment pomoći ili povrijediti željeni ishod. Ako želite postići hladnu bež plavu kosu na prirodnoj razini 6, onda biste izgubili podlogu pigmenta i radili biste pokrili toplinu koja će neizbježno izlaziti u kosu kad ga olakšate.

Imajte na umu da ćete obično morati biti svjesni temeljnog pigmenta pri slabom dvjema nijansama ili više iz prirodne razine boje kose. Nećete se morati brinuti zbog toga što prelazite od prirodne razine, jer neće biti prijetnje pojavljivanja boje ili utječe na vašu formulu.

Melanin u kosi

Boja kose je manifestacija svjetla koja odbija od melanina, ili pigmentnih molekula, u korteksu kose. Dvije su vrste melanina u kosi: eumelanin, koji ima dvije podskupine, crne i smeđe, i pheomelanin, crvene ili narančaste. Prisutnost tih pigmenata i koliko je prisutan je ono što uzrokuje različite nijanse ili "nivo" kose. Boja kose se mjeri od stručnjaka do razine kako bi se pokazala količina prisutnog melanina.  

Različiti postotci melanina obje vrste također mogu utjecati na "ton" kose. Ton se koristi za opisivanje boje kao toplo ili hladno.

Prepoznavanje boja kao toplih i hladnih je jednostavno kao pouzdanje u oči. Ako vidite požar, lakoću, narančaste, crvene ili žute tonove, to je topla boja, bez obzira na razinu. Prisutnost Pheomelanina uzrokuje da kosa izgleda topla, crvena, narančasta ili zlatna. Plava kosa je definirana kao kosa s malim postotkom pheomelanina.

 

Temeljni pigmentni grafikon

Odnosi se na kotačić boja kad je vrijeme da odlučite koju boju upotrijebiti kako biste suzbili temeljni pigment. Proučavanje kotača u boji i poznavanje tonova za upotrebu i kada će vam pomoći da formulirate brzo i jednostavno. Na primjer, to hladna, pepeljasta plavuša koju smo pokušavali postići gore, zahtijevat će dodavanje plave i zelene osnovne boje koje će se dodati u formulu. Ovi tonovi suprotstavljaju toplini i pružit će vam cool rezultate koje želite.

Ljepota boja kose je da je u osnovi skup pravila, a iako ih ima puno, ako ih slijedite ispravno, obično možete odrediti što će konačni rezultati biti. Druga velika stvar o boji kosa je činjenica da, ako se zabrljati, gotovo uvijek postoji popravak. Vaš klijent možda nije previše sretan, ali možete ih podnijeti, zar ne??

Više reference na boji kose

  • 10 koraka do savršene boje kose
  • Ombre savjeti za bojanje kose
  • Amonijska boja kose od L'Oreala

No Replies to "Koristite ovaj dijagram kako biste upoznali podvodne pigmente"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    4 + 6 =