Koliko mogu sigurno šamponirati crnu kosu?

Koliko mogu sigurno šamponirati crnu kosu?

Kada je riječ o čišćenju crne kose, raspored može biti vrlo različit od čišćenja kosa koja je prirodno ravna. Crna kosa je često suha, pa je svakodnevno šamponiranje da se riješite uljnih nakupina nije potrebno. Čak može biti štetno za prečesto čišćenje, pogotovo ako koristite sredstva za čišćenje koje nisu namijenjene suhu i / ili kovrčavu kosu.

Koliko često šamponiraju crnu kosu: Opće smjernice

Trebali bi šamponirati kosu otprilike jednom svakih 7 do 10 dana.

Postoje ljudi koji rjeđuju šampon; nešto manje često. Postoje neke žene koje se oslanjaju na svoje stiliste da šamponaju kosu i ako idu samo dvaput mjesečno, tada je njihova kosa očišćena.

Vaša kosa uklanja tlo iz okoliša, kao i proizvodi koje stavite na nju. Čak i ako je vaša rutina minimalna i ne stavljate puno ulja ili kreme na nju svaki dan, ona i dalje postaje prljava. Crna kosa treba vlagu, uključujući vlagu iz vode koju unosite u svoje tijelo, kao i vodu koju stavite na njega.

Kada šamponate, vaše vlasište treba biti vaš glavni fokus, s kosom koja slijedi iza sebe. Morate oprati sve nakupine, ulja, proizvode i prljavštinu. Šamponiranje nekoliko puta mjesečno dovoljno je da se riješite tla bez uklanjanja kose prirodnih ulja koja mu je potrebna.

Nije važno je li vaša kosa prirodna ili opuštena. Redoviti šampon je dobar za zdravlje vaše kose i skalp.

Koji šamponi su najbolji?

Iako "etnički" prolaz mnogih trgovina nosi proizvode usmjerene prema crnim potrošačima, današnji kupac može pronaći proizvode koji se nalaze tamo gdje god radi. Najbolji šamponi za crnu kosu ne sadrže suhe sulfate kao što je natrijev lauril sulfat. Danas ćete naći puno sredstava za čišćenje koje ne dolaze "bez sušenja sulfata", i dobro je započeti tamo.

Također biste trebali potražiti šampone namijenjene suhim tipovima kose. Uz bilo koji od sredstava za čišćenje na ovom popisu velikih šampona za crnu kosu, naći ćete opcije popularnih brandova koji razonoditi prirodno / kovrčavu kosu na tržištu kao što su DevaCurl, Jane Carter i As I Am.

Savjeti za učestale vježbe / plivače

Što ako radite puno ili plivate često? Ne samo da ćete vjerojatno trebati malo drugačiji raspored čišćenja, već će i vaša kosa imati koristi od različitih proizvoda.

Žene koje se često vježbaju i ne žele hodati okusima koji znaju da znaju, mogu osvježiti treset koferima tijekom tjedna. Proizvod poput Uncle Funky's Daughter Defunk Hair Refresher Tonic napravljen je za osvježavajuće trnove između šampona, tako da je možete spritzirati nakon vježbanja ako nemate vremena za supranje ili šampon.

Plivači će naći korisne za pojašnjenje ili keliranje čišćenja, ali ti su šamponi sušeni, stoga se ne bi trebali koristiti prečesto. Zamijenite ove sredstvo za čišćenje sa svojim redovitim hidratantnim proizvodom i spremite ove šampone jednom ili dva puta mjesečno. Uvijek slijedite razrjeđivač ili kelatno sredstvo za čišćenje s hidratantnim uređajem.

Čista glavica je zdrava

Zapamtite, redovito šamponiranje je upravo to: čišćenje kose i vlasišta s proizvodom osmišljenim da biste se riješili prljavštine i proizvoda.

Suhe tekućine koje se obavljaju uobičajenim sredstvima ili proizvodima kao što su I Am Coconut Cowash (kupnja na Amazonu) mogu se koristiti češće i trebaju biti za žene koje ih trebaju. Čuvanje svoje grudi i vlasišta čisti put za zdrav rast kose.

No Replies to "Koliko mogu sigurno šamponirati crnu kosu?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    1 + 4 =