Kako se brinuti za obrijane glave | insightyv.com

Kako se brinuti za obrijane glave

Kako se brinuti za obrijane glave

Održavanje velike izgleda ćelavog glave i briga za obrijane glave traži malo posla. Sprječavanje opeklina britva i urastajućih vlasi i održavanje sunca od puknuća na vlasištu su neophodni. Slijedite ova tri savjeta za održavanje te kupole ravnomjerno:

 1. Šampon. Ha? Šampon za ćelavu glavu? Da! Dobar šampon jednako je za kožu kao i za kosu. Šamponiranje, čak i ćelav glava, može ukloniti zarobljenu prljavštinu i ulja i promicati zdravije vlasište. Masirajući učinak izvođenja šampona povećava cirkulaciju i protok krvi u kožu, tako da je dobar šampon i dalje važan. Šamponirajte vašu ćelavu glavu prije brijanja kako biste olakšali brijanje.
 1. Obrijati se. Prvi korak u održavanju ćelave glave je korištenje odgovarajuće tehnike brijanja. Slijedite moj profesionalni savjet za brijanje glave. Želite brijati glavu, ako je moguće, na kraju tuš kada je kosa omekšana i lakše brijati. Uvijek koristite visokokvalitetnu krema za brijanje (kad sam imao obrijane glave, volio sam ide “stare škole” pomoću tradicionalnog engleskog brijanja kasnije i debelim četkom za kosu). Imajući tuš zrcalo je zgodan pa možete vidjeti što radite. Prvo brijanje s zrnom (obično dolje na stranama i natrag, a natrag prema naprijed, na vrhu.) Ako brijanje izgleda i osjeća dobro nakon prvog prolaza, brijanje protiv zrna često može uzrokovati urastajuće vlasi i sagorje.
 2. Masaža. Kao što sam gore spomenuo, masaža kože može potaknuti cirkulaciju i zdrav protok krvi. Osim toga, masaža vlasišta, osobito na ćelavoj glavi, čini se nevjerojatnom! Ako imate voljni partner, trgovine ili možete izvesti masažu vlasišta na sebe. Neki profesionalni masažni terapeuti također će ponuditi tu uslugu.
 1. hidratizaciju. Svakodnevno brijanje i izloženost suncu može ostaviti vaše vlasište suho i prljavo. Nemojte zaboraviti koristiti svježe vlasište svako jutro. Vlaženje je jedan korak koji većina muškaraca zaboravlja nakon brijanja, ali je važan korak u održavanju vaše kože izgleda mlado i zdravo.
 2. Zaštititi. Skalp je još osjetljiviji na oštećenja od sunca od ostalih dijelova tijela. Uvijek koristite dobar krema za sunčanje na koži prije duljeg izlaganja suncu. Mnoge tvrtke izrađuju visoko kvalitetne hidratantne kreme s ugrađenim krema za sunčanje, pa provjerite prolazak za njegu kože vašeg dućana. Ako provodite dosta vremena na suncu, preporučujem da kupite veliki šešir i stavite ga na dobru upotrebu.

  To su samo nekoliko savjeta za održavanje ćelavosti glave u dobrom stanju. Za više savjeta za njegu vlasi, pročitajte moj članak o održavanju zdravog tjemena. Brijanje glave je takva uobičajena praksa ovih dana, postoje i proizvodi za njegu bradanih glava koji su dostupni.

  No Replies to "Kako se brinuti za obrijane glave"

   Leave a reply

   Your email address will not be published.

   58 − = 55