Kako razjasniti kosu sa soda za pečenje

Kako razjasniti kosu sa soda za pečenje

Mnogo se govorilo o "objašnjenju" kose i detoksikaciji ovih dana. Važno je znati što ide u kosu i na vlasište jer izravno utječe na zdravlje kose i ima veliku ulogu u tome kako vaša kosa reagira na različite proizvode i tretmane te alate i tehnike stylinga. Čišćenje vaše kose redovito i pravilno je apsolutno mora i ključ je za održavanje dobro izgledane i snažne.

 

Zašto moram objasniti kosu??

Prvo, pogledajmo zašto je pojašnjenje vaše kose toliko važno. Svi smo imali naše loše dane kose, ali ako se vaša kosa ponaša strašno češće nego ne i njegova zadana postavka je 'neupravljiva', vrijeme je da razmotrimo uzroke. Zdrava, jaka kosa možda uvijek ne zadovoljava vašu ideju o tome što čini "savršenu kosu", ali ona bi trebala odgovarati na vaše napore. Ako je vaša kosa uvijek radi, to je vlastita stvar i općenito je nekontrolirana, slaba ili nemoguća za stil, simptomatična je za ostala pitanja.

Kosa počinje "ponaša se loše" kada je izložena nečemu što uzrokuje da to učini. Drugim riječima, stres, zagađenje, izloženost suncu, stvaranje proizvoda, nedostatak sna, loša prehrana i prekomjernost, neke su stvari koje utječu na zdravlje kose i uzrokuju upad u kvalitetu kose. Pojašnjenje kose može pomoći u rješavanju nekih od tih problema - i to je relativno jednostavan i jeftin način da to učinite.

Pojašnjenje vaše kose u osnovi pomaže u borbi protiv štetnih učinaka nakupljanja proizvoda, zagađenja i čestog korištenja tvrde vode. Kada je kosa izložena tim čimbenicima, postaje žilav, beživotan i slab. Pate od nakupljanja proizvoda i / ili onečišćujućih tvari ako vaša kosa pada puno, a ne možete odrediti drugi izvor problema ili se izbacuje ili, obrnuto, ostaje nespretan i šeput sve vrijeme.

U osnovi, ono što se događa je da kada je kosa ili vlasište obložena tim nezdravim i neprirodnim elementima, protok prirodnih ulja i hranjivih tvari na kosu je blokiran - to uzrokuje slabljenje kose i uskoro rezultati su vidljivi na oku. Pojašnjenje tretmana radi uklanjanje tih umjetnih naslaga, čime se vraća hranjivu opskrbu vašem vlasištu, kutikulama i vratima kose. 

Objasnit će se tretman koji će ne samo ukloniti folikula kose i kutikula kako bi obnovili pravilnu prehranu, također će otvoriti kosu do prirodne vlažnosti i neće dopustiti da nove bakterije nastanu na koži, čime se sprječava gubitak kose. Štoviše, vaša će kosa biti prilično sjajnija, volumnija i više pod vašom kontrolom od prve pranja dalje. A na vrhu uklanjanja svih onoga gunk? Vaša željena njega za kosu i frizerski proizvodi ponovno će moći prodrijeti do vaše kose, djelujući na taj način učinkovitije. Clarifying tretmani također su izvrsni prep-koraci i post-care opcije za one od vas koji vole bojati kosu: oni pomažu očistiti prije obojenog posla i također spriječiti boju kose, osobito plavokose tonove, kako bi zadržali svoj autentičan tonalitet i zadržali od pretvaranja prljavštine.

DIY tretman za čišćenje kose

Dakle, što je tajni sastojak čišćenja koji će vratiti vašu kosu na svu svoju slavu? Soda bikarbona! Da, taj bezopasni mali kuhinjski sastojak zapravo je sve što vam treba. Jednostavno stvorite smjesu od 1 žlice sode bikarbone na 1/4 šalice tople vode i ulijte je na vlasište. Lagano bacajte mješavinu: budite vrlo pažljivi jer soda za pečenje je abrazivna i snažno trljanje može povrijediti vaše vlasište. Uzmite široki češalj i četkajte smjesu niz dlaku kako biste ravnomjerno priliježući kosu. Dopustite da smjesa sjedne oko pet minuta prije nego što ga ispirate. Možda će vam biti potrebno više mješavine ako imate vrlo dugu / gustu kosu.

Sada postoji još nekoliko stvari koje možete učiniti. Ako ste počeli s relativno čistom kosom, možete jednostavno prati s otopinom sode za pečenje i ostaviti stvari.

Ako je vaša kosa malo prljava ili ćete se polako početi preseliti u novu rutinu za njegu kose, možda ćete htjeti pratiti ovaj korak s uobičajenom rutinskom operacijom. Također možete početi miješati u ovoj mješavini s dvije žlice vašeg redovitog šampona da biste napravili razbistrljiv šampon koji dodaje pročišćavajući, piling od dodir vašoj uobičajenoj rutini.

Preporučujem uporabu ispiranja kose za vraćanje prirodne pH ravnoteže kose. Kiselina za ispiranje, kao što je ispiranje kremastih octenih kosa (pranje od 1 žličice sirovog octa od jabuka otopljenog u vodi) ili ispiranje limuna (sok od jednog limuna u 4 šalice vode) su prekrasni prirodni dlake za kosu.

Jedna od najznačajnijih prednosti korištenja domaće nježne kreme za sode bikarbone je da nema nikakvih zabrinjavajućih kemikalija i aditiva s kojima se morate boriti ako kupite tretman koji je kupio kupujete. Naravno, postoje neke odlične opcije na tržištu, ali ako želite ukloniti nakupljanje proizvoda, upotreba više proizvoda može se činiti suprotno. Ili možda samo biti onaj koji uživa u domaćim proizvodima za njegu kose i lijekova, a ovaj tretman koji briše DIY učinit će veliki dodatak vašoj kupaonskoj polici. Još jedan omiljeni je bentonitna maska ​​za glinu.

Kada trebam objasniti kosu

Svaki put kad primijetite da vam kosa i dalje ostaje meka, masna i dosadna usprkos svim vašim najvećim naporima da ga oživite - došlo je vrijeme da se postigne za to DIY kosu koja objašnjava kosu. Ako ste primijetili da se kosa nikada uopće ne osjeća pravilno čistim čak i nakon pranja, a vi ste željni takvog zadovoljavajućeg 'čudnog čistog' osjećaja - vrijeme je da se dostigne za taj tretman koji objašnjava DIY kosu. Drugi simptomi uključuju svrbež i prljavštinu kože, kao i teško oblikovanje. Čak i ako niste primijetili nijednu od ovih stvari, pokušajte to objasniti. Puno ljudi primjećuje razliku tek nakon što je jedan. I detoksikacija vaše kose može vam uštedjeti mnogo novca, žalosti i vremena koji bi se inače mogli potrošiti na sve vrste lijekova i proizvoda za njegu kose i posjete stručnjaku.

Ne zaboravite napraviti čišćenje kose redovitim dijelom vaše njege kose, ali nemojte prebroditi s njom. Preporučujem upotrebu ovog razjašnjenja samo jednom tjedno. Clarifiers ponekad mogu izdvojiti vlagu iz kose dok rade za uklanjanje nezdravih elemenata, zbog čega ih prečesto ne biste trebali koristiti. Domaće čišćenje kose je kosa na kosu od kemijski proizvedenih tretmana, što znači da su bolje prikladni za one s bojenom ili kemijski tretiranom kosom. Tjedno razjašnjenje može ići dug put prema jačanju zdravlja kose. Zapamtite: uvijek je lakše održavati zdravu kosu nego popravljati oštećenu kosu.

 

No Replies to "Kako razjasniti kosu sa soda za pečenje"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 1 = 2