Kako postaviti i popraviti lošu šišanje

Čovjek having hair cut, closeup

Dimitri Otis / Fotografski izbor / Getty Images

Poznavanje načina pronalaženja lošeg šišanja prvi je korak u spoznaji kako izbjeći dobivanje (i znati je li vrijeme da se požari vaš brijač). Postoje tri ključna područja koja čine veliku frizuru - oblikovanje, miješanje i dorada. Na sljedećim stranicama raspravljat ćemo o svakom području tako da ćete znati kako bolje komunicirati sa svojim brijačom ili stilistom i pomoći u otkrivanju mjesta na kojima vaš štitnik za kosu možda ispušta loptu.

02
od 05

Oblikovanje šišanja

Čovjek with Long Wavy Layers

Velika frizura okreće lice savršeno. Fotografija © Simon Winnall | Getty Images.

Duljina i oblik šišanja mogu pomoći pri privlačenju fokusa od slabijih osobina lica i poboljšanje vaših najboljih značajki. Puna, okrugla frizura na čovjeka s okruglim licem može stvarno naglasiti puninu lica. Mršava, četvrtasta frizura na okruglom licu daje ravnotežu. Prvo je važno znati odabrati pravu šišanje za oblik lica i znati kako frizura može uravnotežiti lica. Otići u salon s tim znanjem može vam pomoći da bolje odaberete frizuru za koju znate da će biti u pravu i ne ostavljajući odlučnost do lijenog ili manje vještog štitnika za kosu.

03
od 05

Miješanje šišanja

Kako postaviti i popraviti lošu šišanje

Osim ako ne zahtijevate bilo kakvu vrstu težine ili linije razgraničenja, ispravno uklopljena šišanja ne bi imala vidljive crte. Fotografija © Imagerymajestic | Dreamstime.com.

Dobra mješavina je kritična za sjajnu kratku šišanje. Pravilno uklopljena frizura neće imati vidljive linije razgraničenja (kao što je prikazano na ovoj fotografiji). Kada se gleda sa strane ili natrag, ne biste trebali vidjeti nikakve crte ili tamne mrlje. S prednje strane ne bi trebalo ostati ništa i bez koraka u šišanju. Na vrhu, ne biste trebali vidjeti nikakve linije koje su rezultirale od vašeg brijača ili stilista koji je podigao kosu i rezanje između prstiju - veliki štitnik za kosu uvijek će provjeravati vrh od prednjeg do stražnjeg i bočne strane.

04
od 05

Završava frizuru

Kako postaviti i popraviti lošu šišanje

Fotografija © Damien Richard | Dreamstime.com

Kako je frizura završena ključna je za postizanje velikog rezultata. Velika dorada može dodati poliranje do osrednje frizure, a neuredna dorada može uništiti inače sjajnu frizuru. Pravilno završena frizura, po mom mišljenju, ispunjava sljedeće kriterije:

1) Obris frizure slijedit će što je moguće bliže prirodnoj kosi. Frizura koja je previsoka u kosu (kao što je prikazano na slici) izgledat će neuredno samo nekoliko dana nakon rezanja. Za više informacija o dekoltea, predlažem čitanje moj članak o odabiru desnog oblika dekoltea.

2) Neće se držati kose na kruni. Tvoja kruna je ta malena, vještaka na vrhu glave i često je mjesto gdje većina barbara ili stilista zezne. Ako imate malo grančica koje se tamo spuštaju, to je problem (osim ako ga ne želite zalijepiti). Veliki štitnik za kosu znat će se kretati ovim područjem i ne ostaviti da izgledate poput Alfalfa The Little Rascals.

3) Velika frizura će izgledati dobro sa ili bez styling proizvoda. Styling proizvod treba koristiti za poboljšanje stila, a ne za stvaranje. Pravilno oblikovana, pomiješana i završena frizura trebala bi izgledati dobro s našim bez proizvoda.

05
od 05

Učvršćivanje lošeg frizura

Kako postaviti i popraviti lošu šišanje

Kada se pokušavate oporaviti od loše šišanja, prepustite stručnjaku za popravak. Fotografija © Arenacreative | Dreamstime.com.

Znači imaš loše šišanje? Prvo, dobra vijest. To je samo kosa i uvijek će se vratiti. Sada, loše vijesti. Kako ne bi izgledao poput gluposti, morat ćete iskoristiti nekoliko dolara i dobiti drugu šišanje kako biste popravili štetu. Učvršćivanje neuredne šišanje uzima u obzir, stoga ne preporučujem da to sami pokušate, osim ako planirate brijanje glave.

Ako ste još uvijek u brijačničkoj stolici, možda ćete jednostavno zatražiti dodira. Učinite to samo ako ste potpuno sigurni da je ovo barber vješt. To je rekao, ako je vaš haircutter vješti ste vjerojatno neće biti molba za dodira gore, tako da svibanj biti najbolje smanjiti svoje gubitke i naći drugi barber.

Kada uđete u dodir, neka brijač ili stilist odrede najbolje mogućnosti. Naravno, mogli biste završiti s mnogo drugačijim stilom nego što ste navikli, ali stručni štitnik za kosu će znati što je najbolje.

Pogledajte sjajnu stranu. Učvršćivanje loše šišanje može vas prisiliti da izađe izvan vaše zone udobnosti i pokušavate nešto drugačije za promjenu. Promjena nije uvijek loša stvar.

No Replies to "Kako postaviti i popraviti lošu šišanje"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 1 = 2