Dajte kosi profesionalni ispuh kod kuće

Dajte kosi profesionalni ispuh kod kuće

Ah, savršeno raspadanje. Kako to nikada zapravo ne izgledamo kao da smo sastavljeni kao i mi kad napustimo salon? Postoji li magija postizanja savršenog blowouta i je li moguće to učiniti sami?

Ispostavilo se da je lakše nego što mislite. Sa samo nekoliko jednostavnih koraka i pravih alata, svaka žena može naučiti kako joj sušiti kosu baš kao i profesionalci.

Alati koji trebate

Jedna od tajni za dobar blowout su alati koje koristite.

Za najbolje rezultate, trebat ćete koristiti kvalitetni sušilice za kosu koja je najmanje 1800 wata, iako će jedna od preko 2000 vata raditi bolje za gustu kosu. Osim toga, uvijek je poželjan sušilo za grijanje i kontrolu brzine. Ovo je vaša prva linija obrane od kovrčave kose i dobra kosa za kosu vrijedi ulagati jer može spriječiti oštećenja.

Vaš odabir četkice jednako je važan i može odrediti vaš stil. Ako idete za neko kovrčanje, odaberite kružnu četkicu koja odgovara veličini kovrča koje želite. Za gladak, ravnu kosu, podignite ravan četverac lopatice i budite sigurni da vaš sušilica ima priključak mlaznice.

Započnite sa svježe ispranom kosom

Ako imate suhu kosu, uvjetujte je u tušu. Ako imate finu kosu, stanje samo završava. Da bi vaš blowout ostao netaknut nekoliko dana, pazite da temeljito isperete kosu nakon pranja kako biste dobili ostatak kondicionera.

Ispraznite kosu - nikad ga ne trljajte - s ručnikom da biste dobili osloboditi od prekomjernog vlage.

Ako pokušavate uništiti super vlažnu kosu, to će trajati zauvijek.

Nanesite proizvod ručnom suhu kosu

Dobar stilizirani proizvod jedan je od ključnih ključeva za savršen blowout. Dodaje tijelo tijesnoj, blatnjavoj kosi i bitno je za održavanje frizzija u zaljevu s gustom, kovrčavom kosom. Osim toga, proizvodi zapravo sprječavaju kosu da dobije masnu ulje.

Spritz svoje vlažne brave s volumizer sprej ili mousse prije puhanja da se osuši. Želite biti sigurni da ćete kaput svaku kapicu s proizvodom.

  • Ako imate suhu kosu, radite u kondicioniranju, ravnajući balzam ili sjajni serum. Započnite premazivanjem krajeva i radite svoj put prema gore za kosu. Završite češkanjem proizvoda kroz kosu.
  • Ako imate ravnu, limp kose, spritz sprej za zadebljanje (mi zakleti Bumble i Bumble Thickening Spray) ili raditi u pjenu. Držite se dalje od gelova.

Pre-Dry Hair i Blow-Dry Vaše Bangs

Imate nekoliko opcija kada je vrijeme da prethodno suši kosu. Vaš je krajnji cilj da kosa bude suha 75 do 80 posto.

Možete dopustiti da vam kosa osuši dok ne dosegne tu razinu suhoće ili, ako ste kratki na vrijeme, koristite sušilicu za uklanjanje viška vlage prije nego što počnete puhati. Sagnuti se na struk da biste dobili poticaj na korijenima.

Ako imate šiške, odmah ih osušite, jer kraće vlasi suše najbrže. Upotrijebite četkicu da biste im dali inicijalni stil, pa ih kasnije lakše kontrolirati.

Odvojite kosu u odjeljke

Podijelite češljana kosa u dijelove i pričvrstite ih kopčama ili držačima konja. Kljunastu kosu u mini bunju - dva na leđima i jedan na svakoj strani - često dobro funkcionira.

Ako imate vrlo debelu ili tešku kosu, pokušajte podijeliti svaki od vaših odjeljaka u dno i gornji sloj kako biste upravljali raspadanjem.

Ostavite odjeljak za početak.

Usmjerite mlaznicu prema dolje

Jedna od tajni za salon blowout je da vaš stilist stoji iza vas, tako da može dobiti kosu na savršen kut. Ovo je malo trickier kad radite na svojoj glavi, tako da ćete se morati igrati s njom sve dok ne pronađete ono što radi. Mnogi stilisti preporučuju da sjednu tako da vam ruke imaju neku podršku i ne umorite se prije nego što završite.

Izigrati je da uvijek usmjerite mlaznicu sušača niz kosu, nikad gore. To zapečati kutikule i pomaže spriječiti kovrčavost. Postavite sušilicu na veliku toplinu i malu brzinu, ako je moguće.

Povucite kosu dok se osušite

Druga tajna blowouta koju trebate zapamtiti je držati kosu što je moguće više moguće dok radite.

Kada držite kosu tijesnom četkomiuzmite kosu pod pravim kutom, dva koraka bliže usavršavanju ove tehnike.

Ako imate valovitu ili kovrčavu kosu i idete ravno, još je važnije zadržati kosu napetu. Dok povlačite kistom kroz kosu, slijedite kistom usko uz kosu i koncentrirajte je samo na kosu u četku.

Manhattanski stilist David Dieguez nudi izvrsnu prilikuLucky Magazine:

"Zamislite da je ispred vašeg nosa točka šest centimetara. Proširite kosu prema toj točki dok osušete. Zvuči ludo, ali kada završite, savjeti neće biti zakrivljeni ili gore. osvježite se preko ramena. "

Počnite s prstima

Imajući na umu ova dva trikova, vrijeme je da počnete procvjetati. Stilisti uvijek počinju svojim prstima kako bi dobili korijene. "Kist može biti tako blizu", kaže Dieguez. Predlaže i držanje kosa super taut ovdje, kao što je, inače, vlaga ostaje u kosu vratilo i frizzes gore.

Polazeći od korijena, povucite prste kroz kosu. Povucite kosu nekoliko centimetara i držite je dok koristite sušilicu kako biste pušili zrak na krunu na dolje.

Prijeđite na četkicu

Sada kada su korijeni suha, vrijeme je da prijeđete na četkicu po vlastitom izboru: bačvu za kovrče ili lopatu za ravnu kosu. Stilisti Ken Paves preferiraju "mješoviti četkicu" - mješavina svinja i sintetičkih čekinja.

Povucite četkicu kroz kosu dok osušite. Usko slijedite kistom s mlaznicom i držite ga prema dolje na kosu.

Obrišite kosu za dodatni tijelo

Da biste dali kosu prirodnim valovima i tijelu, osušite kosu u odjeljcima od tri inča, kovitlajući kosu četkom s bačvom dok idete. Razmislite o tome kao da koristite četku kako biste stvorili spiralu kose. Pazite da se odmaknete od lica, a ne prema njoj.

Zaključaj u stilu

Posljednji korak svakog odjeljka je da vam kosu povučete s četkom i eksplozirajte ga hladnim zrakom iz sušilice. Nastavite kroz sve odjeljke i završite s serumom za ispuhivanje koji izgleda kao da ste upravo napustili salon.

No Replies to "Dajte kosi profesionalni ispuh kod kuće"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 1 = 5