Da li stvarno trebate toner kada istaknete svoju kosu?

Da li stvarno trebate toner kada istaknete svoju kosu?

Toner izgleda kao ogromna tajna usluga koju frizeri koriste. Je li potrebno toner? Zašto se naplaćuje dodatni toner? Koliko često se toner treba primijeniti? Toliko mnogo pitanja. Jednostavno ćemo ga slomiti.

Što je toner?

Toner je jednostavno demi-trajna ili polu-trajna boja kose koja se primjenjuje na kosu kako bi promijenila ton ukupne boje kose ili naglašava.

Zašto je toner nužan?

Toner se najčešće koristi s naglaskom na usluge u salonu kako bi se osiguralo da su konačni rezultati savršeni.

Frizeri koriste svjetlo (bjelilo) kako bi olakšali kosu na željenu razinu boje kose (više o razini ovdje). Razina je definirana na ljestvici od 1 do 10; s bojom razine 1 koja je najmračnija crna boja i boja kose 10 koja je najlakša plava boja. Ton te razine određuje koliko je toplina u bilo kojoj razini boja kose. Tonovi mogu biti topli (zlatni), hladni (pepeljasti) ili neutralni. Kada hairstylist olakša kosu na razinu 8 (na primjer), ton koji je ostavljen možda je previše toplo ili praskavo kada se dovrši. Toner će se koristiti za promjenu tonova u poželjniju nijansu.

Kako se nanosi toner?

Toner se obično primjenjuje u posudi za šampon nakon što je istaknuta ili je završena usluga boja. Ponekad se toner nanosi na određene dijelove kose pomoću folije. Toner obično obrađuje pet do dvadeset minuta, ovisno o vrsti upotrijebljenog tonera i načinu primjene.

Vaš stylist će odrediti je li potrebno toner (nije uvijek), koja vrsta tonera za uporabu i kako primijeniti toner.

Kako je odabrana boja tonera

Frizeri koriste kotač u boji kako bi odredili ton koji je potreban za vašu toner uslugu. Frizeri odabiru toner koji se nalazi na suprotnoj strani kotača boja od neželjenog tona.

Ako je vaša boja kose previše crvena, koristi se zeleni toner; ako je vaša kosa previše narančasta, koristi se plavi toner; i ako je boja kose previše žuta, ljubičasti toner neutralizira neželjeni žuti ton.

Koliko dugo traje toner?

Toner može trajati u prosjeku od 4 do 8 tjedana, ovisno o tome koliko dobro brinete o ulaganju u kosu. Neki toneri traju duže. Kada toner izblijedi, svjetlija toplija boja je često izložena. Toner se može ponovno primijeniti na salonu kada je izblijedio ako to želite.

Koliko košta toner?

Primjena tonera obično uključuje nadoplatu, dodanu u uslugu boja kose. Cijene aplikacije tonera ovise o salonu i stilistu. Neki saloni uključuju primjenu tonera u naglašavanju usluga, drugi ne. Preporučujem da pitate svog frizera ako je uključen toner i što su dodani troškovi kad god imate vrhunac.

Može li toner biti korišten kod kuće??

Ako ne razumijete boju kotača, teoriju boja ili imate iskustva s tonerima, ne preporučujem upotrebu tonera kod kuće kako biste neutralizirali neželjene tonove u kosi. Mala pogreška može završiti s nepoželjnom bojom kose nego što ste započeli.

Je li tonizirani šampon drugačiji od tonera??

Da, šampon za toniranje razlikuje se od tonera, ali može raditi mnogo na isti način.

Šamponi za toniranje pomoći će neutralizirati neželjene tonove. Često plava istaknuta kosa koristit će purpurnu šampon za toniranje nekoliko puta mjesečno kako bi se istaknula činjenica da postaje neugodno. Crvena kosa može iskoristiti crvenu šampon za toniranje uloška kako bi crvena kosa bila sjajna i od blijeđenja.

Razgovarajte s frizerskom osobom kako biste utvrdili koji se tonusni šamponi ili regeneri preporučuju za vaše specifične tretmane boja kose.

No Replies to "Da li stvarno trebate toner kada istaknete svoju kosu?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    21 − 18 =