6 načina na koje muškarci mogu izbjeći usađene kose

6 načina na koje muškarci mogu izbjeći usađene kose

Ušute dlake (obično zvane britva), one crvene bolne bumps koje dobivate nakon brijanja, rezultat su obrijanih dlačica koja se zarobljava i raste natrag u folikule. Lijevo neobrađeno, ove dlake mogu nastaviti rasti u folikuli i uzrokovati infekcije i ožiljke.

Savjeti za sprječavanje i liječenje usađenih šešira

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti u liječenju i prevenciji urastao dlačica (nazvane pseudofolliculitis barbae od strane medicinskih ljudi).

 • Pravilno brijanje. Korištenje ispravne tehnike brijanja je kritično. Izbjegavajte nanošenje pritiska na britvu i ne brijanje protiv zrna. Kosa koja je preblizu previše će se zaglaviti u foliku i rasti unutra.
   
 • Duboko čišćenje. Očistite kožu proizvodom koji sadrži salicilnu kiselinu i slijedite brijanje s losionom koji sadrži ovaj sastojak. Salicilna kiselina (beta-hidroksi kiselina dobivena iz kore korita stabla) uzrokuje da se stanice kože lakše otpuštaju, sprečavajući porođaj od začepljenja. Ja stvarno volim Menscience svakodnevno pranje lica.
   
 • ljuštiti se. Koristite blagi piling za lice, kao što je Menscience Microfine Scrub za lice, svaki drugi dan kako bi pomogli uklanjanju mrtve kože i dubokom čišćenju pore. Korištenje četkice za brijanje dodatno će očistiti kožu i podignuti dlake kako bi se pripremao za brijanje.
   
 • Idite na vikend. Dajte koži stanku s vremena na vrijeme, posebno ako imate urastao dlake. Brijanje nad njima će pogoršati problem, stoga preskočite brijanje dan ili dva, ako možete.
   
 • Isključite. Izbjegavajte električne britve, posebno one s rotirajućim glavama. Ove britve mogu uzrokovati da se kosa odsiječe u svim vrstama smjerova i ne koristi se kada pokušavate brijati s zrnom.
   
 • Idi bez kolara. Visoki, kruti ovratnici će utrljati protiv osjetljive kože na vratu i nadražiti kožu. Visoki ovratnik također može zamotati prljavštinu, znoj i ulje koje će začepiti pore. Ako imate vrstu karijere koja će joj omogućiti, odlučite se za košulju bez ovratnika ili košulju s vrlo niskim ovratnikom (npr. Polo tip košulje).

  Dosljedno korištenje gornjih tehnika pomoći će u sprječavanju urastajućih dlačica. Nakon što ste ga dobili, upotrijebite ove savjete kako biste se riješili.

  • pripremni. Operite lice toplom vodom i držite čistu, vlažnu krpu protiv pogođenog područja kako biste omekšali kožu i olakšali gledanje kose. Ako ne možete vidjeti kosu, ponovite primjenu vlažne tkanine nekoliko puta dok to ne možete.
    
  • Ekstrakt. Sterilizirajte iglu ili šiljastu par pinceta namakanjem izopropilnog alkohola ili držanjem preko otvorenog plamena. Upotrijebite iglu ili pincete kako biste lagano nagovorili kosu iz kože. Nemojte kopati previše tvrdo ili izrezati kožu jer to može uzrokovati infekcije i pogoršati problem. Cilj je da se ukloni urastajuća kosa s kože i dopusti da se folikul ozdravi.
    
  • Zaštititi. Oprati lice blagim sapunom za vlaženje i vodom i nanijeti antiseptik kao što je vodikov peroksid ili benzoil peroksid, a zatim dobro hidratantno sredstvo. Izbjegavajte alkohol jer može isušiti kožu i izazvati iritaciju.

  Ovi savjeti trebali bi vam pomoći da smanjite i kontrolirate urastao dlačice. Ako problem i dalje postoji, pogledajte svog dermatologa.

  No Replies to "6 načina na koje muškarci mogu izbjeći usađene kose"

   Leave a reply

   Your email address will not be published.

   99 − = 95