4 koraka Svi frizeri trebali pratiti kada pokrivaju sive boje kose

4 koraka Svi frizeri trebali pratiti kada pokrivaju sive boje kose

Ispod ćete naći 4 jednostavna koraka koji svaki put jamče savršenu siva pokrivenost. Ne postoji ništa razočaravajuće nego pranje svježe obojene kose klijenta, samo da nađete nekoliko tvrdoglavih grudi koje čvrsto drže. Siva kosa može biti teška, ali to nije nemoguće, a kada sive kose klijenti pronađu stilista koji ih mogu uhvatiti, dugo će biti odani vama.

Odredite prirodnu razinu kose

Prvi korak je odrediti prirodnu boju kose klijenta.

Klijenti koji žele pokriti sive imaju tendenciju da se naginju prema želji da odgovara njihovoj prirodnoj boji što je više moguće. Zato je važno odrediti prirodnu razinu pažljivo i ispravno. Ne zaboravite također imati na umu značajke linije boja s kojima radite. Na primjer, kada upotrebljavam Wella Koleston Perfect, obično se pola razina uspoređujem s rezultatima koje pokušavam postići. Wella ima tendenciju da postane malo duboko i tamno, pa imajte na umu ove stvari prilikom formuliranja na prirodnu boju kose klijenta.

Odredite željenu razinu

Ako ne pokušavate odgovarati prirodnoj razini klijenta, morat ćete odrediti željenu razinu klijenta. Kada razgovarate sa svojim klijentom o svojoj željenoj boji kose, svakako raspitajte o njihovoj razini predanosti održavanju novog izgleda. Pretpostavimo da vaš klijent želi isprobati jednu od trendijih crvenih boja kose koje smo vidjeli uokolo, morat će shvatiti koliko je predanosti i održavanju takav izgled zahtijevao.

Odredite željeni ton

Govoreći o crveno, nakon što odredite željenu razinu, tada ćete se premjestiti na ton. Ovo je vrijeme da razmotrite boju kože i boju očiju vašeg klijenta. Slično kao frizura, koja može promijeniti i poboljšati strukturu kosti vašeg klijenta, prava boja kose može doista doći do sljedeće razine.

Tijekom ovog koraka također ćete odlučiti koristiti ili izgubiti temeljni pigment. Temeljni pigment može se naći na ovoj grafikonu.

Odredite je li podizanje ili pohranjivanje

Nakon toga odlučite hoćete li podići ili polagati novac. Ova će odluka odrediti koji će se broj razvojnih programera koristiti. Ne zaboravite ostati dosljedna kada koristite programer. Vidio sam mnoge stilist tijekom godina koristiti 10 volumen kada su imali potrebu 20 i obrnuto. To može drastično utjecati na vaše rezultate sive pokrivenosti. Za opća pravila kojima razvojni programer upotrebljava i kada, pogledajte donju tablicu.

 • 10 Volumen (3%) ...... Za optimalnu siva pokrivenost ili podizanje do jedne razine (i kod polaganja)
 • 20 Volumen (6%) ...... Za podizanje prirodne razine do dvije razine
 • 30 Volumen (9%) ...... Za podizanje prirodne razine do tri razine
 • 40 Volumen (12%) ... ..Kako podižete prirodnu razinu do četiri razine i kada koristite Super Lighteners

Važniji savjeti za pravilno sive pokrivenosti

 • Korištenje zlata ili neutralnih tonova će pokriti sijede kose bolje od pepela.
 • Polu-trajna boja kose samo će se uklopiti u sive boje i ne pokriti ga u potpunosti. No, ako pokušavate olakšati klijenta u boji svoje kose i imaju samo malo sive, polu-trajna boja je vaš najbolji kladiti se.
 • Procesirajte kosu punih 45 minuta i najprije nanesite boju na najresaznije sive površine. Siva kosa ima tvrdokoran kutikul i zauzima maksimalnu količinu vremena obrade kako bi potpuno otvorila kutikule i boju sloja.
 • Uvijek dodajte nešto neutralno na svoju formulu kako biste sidrili boju, jer siva kosa nema prirodni pigment. Dodavanje neutralne će stvoriti bazu za svjetlije boje poput crvene i zlatne boje.

No Replies to "4 koraka Svi frizeri trebali pratiti kada pokrivaju sive boje kose"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  88 + = 92