Koje vrste popravaka i promjena mogu obaviti krojač?

Koje vrste popravaka i promjena mogu obaviti krojač?

Volim radionicu za popravak cipela. Donio sam neke od najluđih poslova zamislivih ljudima koji rade tamo, a oni me zeznu, ali mislim da tajno vole izazove. Većina ljudi ne shvaća koliko popravaka i izmjena može popraviti obuću, iako postoje ograničenja za ono što čak i najbolji kuglari u svemiru mogu učiniti. Evo kratkog popisa popravaka koje biste trebali i ne biste trebali očekivati ​​od lokalne trgovine:

DA: ponovno obuću cipele s kožnim dnom

Započeti ćemo osnovni: Većina cipela s kožom ili prozirnim kožnim potplatima može se ponovno napuniti kada počnu pokazivati ​​habanje. Vaš krojač može predložiti sturdier stil jedini od cipela koji je došao s produžiti svoj život. I neke cipele i čizme na gumenim dnom mogu se ponovo napuniti. Često se preporučuje Vibram potplata.

NEMA: ponovno tenisice tenisica

Postojat će nekoliko iznimaka, ali sveukupne tenisice gotovo su nemoguće ponovno potisnuti. Njihova potplata obično su integrirana u cjelokupni dizajn i ne mogu se zamijeniti. Ipak, neki su popravci mogući, stoga zatražite da budete sigurni.

DA: Zamijenite savjete pete

Većina visokih potpetica imaju tvrde plastične krajeve zvane pete, a često se troše i pada. Možete produžiti svoj život uzimajući potpuno nove cipele i imati vrhunske savjete staviti na odmah, ali kad bilo koji savjet istrošiti se može lako zamijeniti. (Možete i sami zamijeniti vrhove pete, ali osobno bih se prestrašio što sam uništio pete s jednim zamrznutim čekićem.

NE: Povećajte visinu ili kraće

U redu, vrlo, vrlo povremeno peta cipele može biti malo donijela kraće u peti i zatvorena s novim vrhom. No, većina peta je dizajnirana s podnožjem pod kutom koji odgovara određenoj visini peta, a majmun s njom učinit će cipelu neugodno i neugodno.

Povećanje potpetice gotovo je nemoguće.

DA: Produžite kožne cipele koje su previše stisnute

Ako imate par kožnih stanova ili čizme koji su samo prigušeni preko mosta nogu, to će biti najbolja vijest koju ste čuli cijeli dan. Postoji puno metoda i alata za širenje cipela kod kuće, ali krojačica to može postići pod nižim rizikom. Kožne cipele mogu se lagano rastegnuti za širinu, vrlo malo za duljinu, a visoka daska za podizanje može se pružiti sitni dio širine. Cipele ponekad mogu biti rastegnute kako bi smjestili bunions. Neke krivotvorene kože i tkanine mogu se istegnuti.

NE: Obućujte manje cipele

Postoji čitav niz jastučića i podnožja koje možete koristiti kako bi se labave cipele nakupile malo čvršće, ali bez pouzdanog načina da osoba za popravak cipela "uzme" svoje cipele.

DA: Boja svjetlosti boja tamnije boje

Misli da bi one stare čizme za žensku čizmu trebale imati više koristi ako su crne? Mnogi cobbleri mogu previše obojiti kožne cipele za vas. Neka koža lakše uzimaju boju od drugih, tako da to nije uvijek moguće, no vrijedno je pitati.

NE: Boja tamne cipele svjetlije boje

Možete uzeti tan čizme na crne, ali ne i crne čizme na tan.

YES: Napravite visoku šipku za dizanje malo kraće

Neke servisne radionice odbijaju to uzeti, ali ostale su igre.

Dok god čizma ima zatvarač koji se može oštetiti i dizajn koji omogućuje da se jedan ili dva inovativno skinuti s vrha, čizme se mogu skratiti. Gotovi rub vjerojatno nije jednako isti, ali ako je to prioritet, to možda neće biti bitno.

NEMA: Napravite visoku šipku za dizanje znatno šire

Mnoge žene se bore za pronalaženje visokih čizama koje su dovoljno široke da stane na telad, a čizme mogu biti rastegnute malo ... ali ne mnogo. Nemojte očekivati ​​više od oko 0,5 ". Ako ste srca postavili na određeni par i oni jednostavno nisu dovoljno široki, pogledajte hoće li Boot bendovi možda raditi za vas.

Nikad nije dobra ideja kupiti nove cipele koje se ne uklapaju dobro ... ali svi to radimo neko vrijeme. Ako imate parove koji trebaju ugađati, odvedite ih do krojačka da biste vidjeli što se može učiniti!

No Replies to "Koje vrste popravaka i promjena mogu obaviti krojač?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    + 70 = 74