Kako popraviti pukotine oštećenih cipela

Kako popraviti pukotine oštećenih cipela

Cipele uzeti puno od trošenja i suza, a potpetice mogu djelovati labavo ili čak prekinuti u dva. Slomljena peta je pravi hit u cipelu.

Bez obzira na to što ste vidjeli neustrašive heroine u filmovima, slomljene pete, osobito visoke pete, ne mogu se popraviti s gumom. Niti možete lako ugasiti svoju drugu peta i pretvoriti vaše Manolo Blahnik stilettos u atraktivan par baletnih stanova.

Suočavanje s pukotinom na pijesku na putu

U stvarnom životu, cijev snažnog ljepila u vašoj torbici ili džepu može biti spasilac za nesreće u cipelama.

Kada osjetite kako vam peta nestaje ili će vam se vratiti, prebacite se na prste, uzimajući težinu s pete kako ne biste pali. Ako se peta potpuno odvoji, pronađite sve dijelove koje možete pronaći. Zatim pažljivo krenite na mjesto na kojem možete sjesti i ispitati štetu.

  • Ako je peta pričvršćena za potplat, nanesite nokte s ljepilom, gurnite nokte natrag u izvornu rupu i držite peta na mjestu sve dok se ljepilo ne osuši.
  • Kada se zalijepljena peta odvoji od potplata, ogrebati suhe ljepilo, nanijeti ga svježom ljepilom i držati je na mjestu dok se ne formira veza.
  • Ako se visoka peta sjedne na dva, objesiti jedan komad s ljepilom na mjestu pauze i pokušati ponovno povezati drugi odjeljak. Ostanite bez nogu što je moguće više dok se ne možete prebaciti na drugi par cipela.

Popravak razbijenih peta kod kuće

Za posao kod lijepljenja kod kuće, probajte ljepilo za cipele kao što je Shoe Goo. Provjerite je li površina koju treba popraviti čista, suha i bez ulja, starog ljepila i poliranja.

Nježno pijesite podnožje i peta za hrapavost površina. Nanesite sloj Shoe Goo na petu i potplat i ostavite da se otapala isparavaju pet do 10 minuta prije nego što se pritisne zajedno. Nanosite pritisak pomoću gumenih traka, žice ili teških predmeta najmanje 24 sata. Što dulje ljepilo iscjeljuje, to je jača veza.

Stručni popravak pete

Razbijene pete su hitne slučajeve cipela koje najbolje mogu ostaviti stručnjacima, budući da mjere sami ne mogu trajati. Posjetite kravate i nabavite procjenu za popravke. Jeftine cipele možda neće biti isplative, dok je obična obuća često.

Ako je peta u jednom komadu, obično mu je klavir. Peta razbijena u nekoliko komada može se zamijeniti novom petom, ali u većini slučajeva morate imati obje cipele tako da visina i boja pete odgovaraju.

Ako peta pada s nove cipele, obuća može biti neispravna. Vratite stazu u trgovinu gdje su cipele kupljene i zatražite zamjenu.

No Replies to "Kako popraviti pukotine oštećenih cipela"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    83 − 77 =