Kako odabrati prave cipele za svoju odjeću

Žena selecting outfit from colorful wardrobe of dresses and shoes.

Kultura / Liam Norris / Riser / Getty Images

Prvi korak u odabiru najboljih cipela je odabir cipela koje nadopunjuju vašu odjeću, a ne one koje se natječu s odjećom.

Iz tog razloga uvijek preporučujemo uparivanje zainteresiranih cipela s jednostavnim odjećama i nošenje jednostavnih cipela s odjećom koja ima mnogo otisaka, ukrasa ili dinamičkih pribora. Moglo bi biti teško pronaći cipele koje nadopunjuju vašu odjeću, a da ne dominiraju ili se nadvladaju, no stvarnost je jednostavna ravnoteža.

 • Kada pogledate u ogledalo, čini li se jedan od vaših odijela više od ostalih?
 • Je li vaša odjeća previše kaotična? tj. Jesu li štampari na vašim cipelama natječući se s kristalima na haljini?
 • Je li vaše cipele i odjeća previše spojena? tj. Učinite svoje crne hlače, crnu kozu i crne prtljage sve izgledaju kao jedna duga boduta?

Ako ste na bilo koji od gore navedenih pitanja odgovorili "da", najbrži način za sklapanje kohezivnog izgleda jest jednostavno pokušati s još jednim cipelama i postavljati se opet.

02
od 04

Što je prigoda?

Nije važno koliko su lijepi, kako se osjećaju ugodno ili kako su bili diskontirani kada ih kupite - ako se ne uklapaju u događaj, okoliš i prigodu, onda su - barem privremeno - pogrešne cipele.

Glitzy večernje cipele nemaju mjesta u uredu, a flip-flops se općenito ne smatra prihvatljivim za formalni događaj. Pa kako znate koje cipele trebate nositi?

Pa, najjednostavniji pristup bi bio da nose jednostavne pehare ili baletne stanove za povremene događaje, a klasične pumpe za bilo što odijevane - ali to može biti malo dosadno. Ako želite igrati na sigurno, a da ne dajete uznemirenost, idite i noseći one široko prihvaćene stilove, ali izaberite jedinstvenu boju ili par koji je ukrašen elegantnom kopčom ili drugim naglaskom.

Ako želite napraviti još dramatičniju izjavu, svakako povežite palete s trapericama i sandale sa svojim odijelima - ali da ne biste privukli pogrešnu vrstu pažnje, trebali biste ostati sa cipelama koje su dobro prilagođene vašem okolišu.

Razmislite o događajima i lokacijama na dan. Na primjer, ako je zabava u parku na dnevnom redu, onda vjerojatno nije nekakav dan - ali gdje trebate obratiti pozornost na cipele koje odaberete na poslu i na službenim događajima.

03
od 04

Prave cipele za vašu odjeću: Oblačenje u sezoni

Naravno, oni će biti vremena kad ćete nositi par večernjih sandala kad je vani hladno, a možda ćete čak nositi flip-flops dugo nakon službenog kraja ljeta - ali ako, primjerice, nosiš jesen odjeću , najlakši način za odabir par pozdravnih cipela, je odabrati cipele koje izgledaju kao cipele za jesen.

Na primjer, par brokatnih pumpi će izgledati daleko više kod kuće s baršunastim odijeljama od dva skupe obuće - i one čizme od kamena koje su izgledale sjajno tijekom cijele zime trebale bi se odložiti s teškim slojevima.

No, valja napomenuti da su neke cipele, poput kožnih pumpi, koje su uistinu višesezonne i vremenom dopuštaju, nema razloga da ne možete nositi otvorene prste kroz jesen.

04
od 04

Prave cipele za vašu odjeću: najbolje boje

Crne cipele su izuzetno svestrane, ali vjerujemo da je pravi razlog popularnosti crnih cipela da se ljudi boje izbora pogrešnih boja cipela za njihovu odjeću.

No, uzmite ga od nas, šarene cipele su odličan način da se boja u ormar. Možete nositi cipele u bojama koje ne biste sanjali da nose u blizini lica.

Evo nekoliko savjeta o kojima boje boja cipela najbolje odgovaraju određenim bojama odjeće.

 • Crne cipele: gotovo ništa osim pastela i nekih zemaljskih tonova - ali čak i tada, ako se crna ponavlja drugdje u odijelu, crne cipele mogu biti dinamičan izbor.
 • Smeđe cipele: nijanse smeđe, smeđe, bež boje, naranče, zelenila i tamnijih tonova zemlje.
 • Tan / svijetlo smeđe cipele: svijetliji tonovi zemlje, plava, bež, svjetlija tan ili bijela.
 • Cipele za kremu / Taupe: bijelaca, neutralnih svjetlosti i pastela.
 • Bijele cipele: svjetlo neutrals, brights, i pastela.
 • Srebrne cipele: pastele, kao i bijele, crne, blues i purples.
 • Sive cipele: crnce, blues, sive, crvene, kao i neke ljubičaste i žute boje.
 • Zlatne cipele: zelene, crvene, smeđe, a obično izgledaju dobro i crno-bijelo.

Čak su i manje uobičajene boje cipela jednostavne da odgovaraju vašoj odjeći. Ako je boja prisutna u vašem odijelu, možete je ponoviti u cipelama. Ako boja cipela nije u vašem odijelu, možete se osloniti na podudaranje "vrijednosti" (duboko s dubokim, svjetlom s svjetlom, itd.) I drugim pravilima o teoriji boja.

Umjetnici koriste kotačić u boji kako bi odredili kako će jedna boja raditi s drugom. Daljnje boje (one koje su nasuprotne jedna na drugom na kotačiću u boji) stvaraju podebljano kontrast kada se kombiniraju zajedno, a boje koje su jedna pored druge stvaraju skladniji izgled.

No Replies to "Kako odabrati prave cipele za svoju odjeću"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  8 + 2 =