Trebam li kupiti analogni ili digitalni bebin monitor? Koja je razlika?

Trebam li kupiti analogni ili digitalni bebin monitor? Koja je razlika?

Prije kupnje beba monitora, važno je znati da postoje dvije različite vrste audio baby monitora, analogni i digitalni, i svaki ima svoje prednosti i nedostatke. Koje odaberete mogu ovisiti o vašem proračunu, veličini i lokaciji vašeg doma i kojim drugim vrstama elektronike koju redovito koristite kod kuće.

Analogni monitori za bebe

Analogni monitor za bebe obično su jeftini i široko su dostupni, pa ćete vjerojatno pronaći onaj koji udovoljava jedinstvenom monitoru beba koji je potrebno vašoj obitelji.

Analogni monitor za bebe obično koristi frekvenciju od 49 MHz ili 900 MHz, a malo je poput radio kanala jer biste mogli dobiti puno statičkih i interferencija drugih objekata koji pokušavaju upotrijebiti isti kanal. Taj klasični bebin monitor zavija zvuk tipičan je od analognih monitora, osobito najjeftinijih modela.

Dosta elektroničkih naprava koje dijele standardne analogne frekvencije, tako da analogni bebin monitori često dolaze opremljeni s nekoliko opcija kanala koje možete ručno mijenjati da biste pronašli onaj koji je jasan ili monitor može imati automatski skener kanala koji pokušava smanjiti elektroničke smetnje , Neki analogni dječji monitori koriste frekvenciju od 2,4 GHz, što može ponuditi malo manje smetnji.

Drugi problem s analognim monitorima za bebe dolazi ako živite u neposrednoj blizini drugih ljudi. Kada se monitor za bebe natječe za frekvencijski prostor s bežičnim telefonima ili drugim dječjim monitorima, ti signali idu na križanje puteva.

Rezultat bi mogao biti da netko drugi čuje da vaša beba plače usred noći, ili ćete čuti neugodne borbe susjeda. Ako ste zabrinuti za sigurnost signala, budite svjesni da je moguće i čak i s vremena na vrijeme da drugi čuju što se događa u vašem domu pomoću analognog monitora.

Analogni monitor za bebe općenito imaju slabiji signal i ne mogu se koristiti za velike udaljenosti kao što neki digitalni monitor za bebe mogu. Ipak, većina se može nositi s prosječnom kućom, pa ako vaš dom nije veoma velik, to možda neće biti problem.

Digitalni monitor za bebe

Digitalni monitor za bebe obično koštaju više od analognih beba monitora, ponekad i dosta. Digitalna beba monitora i dalje rade na frekvenciji, često 2.4 GHz (iako često nećete vidjeti učestalost navedenu na paketu, dovoljno čudno), ali signal je šifriran tako da drugi ne čuju što se događa u vašem kućanstvu kada se one signalizira križanje puteva. Iako je veza sigurna u tome da nitko ne može prisluškivati ​​namjerno ili slučajno, to ne znači da nećete imati problema s uplitanjem. Mnogi roditelji izvješćuju da njihovi digitalni bebin monitori pogađaju s bežičnim usmjerivačima, iako su se ti izvještaji suzbili posljednjih godina. Drugi imaju problema s bežičnim telefonima koji uzrokuju šumove na svojim digitalnim monitorima. Većina beba video monitora danas imaju digitalni zvuk.

DECT digitalni monitori za bebe

Jedini način da se dobije sigurna veza plus jamstvo bez jamstva je kupnja DECT digitalnog bebenog monitora.

Ovi dječji monitori koriste noviju, manje uobičajenu frekvenciju od 1,9 GHz koja se ne čini skloni smetnjama. Šifrirana je za sigurnost i općenito je potpuno tiha dok beba ne zvuči. Danas DECT digitalni dječji monitori često imaju visoko osjetljive mikrofone s filtrima ambijentalnog šuma, tako da možete čuti dijete, ali ne čujete da se radi o ventilatoru ili klima uređaju.

Sigurnosni razlozi

Konačno razmatranje digitalnim dječjim monitorima je li pulsni signali štetni ili ne. Vrsta signala koji dolazi iz digitalnog djetetovog monitora je nešto jača i drugačija od one analognog monitora djeteta. To nije čvrsti razlog da se držite podalje od digitalnih dječjih monitora, iako zbog nedostatka dokaza o štetnosti i uobičajenom položaju monitora dovoljno daleko od bebe da to nije problem.

Prema znanstvenicima koji govore u Forbesu 2015. godine, ne postoji vjerodostojan način da radiofrekventni valovi uzrokuju rak "bez ponovnog pisanja zakona fizike i biologije".

U svakom slučaju, nikada ne smijete postavljati monitor za bebe neposredno pored bebe, bez obzira na vrstu signala koji emitira, jer nije namijenjen da ga dotakne ili žvače malo. Također, svi monitori s kabelima moraju biti dobro postavljeni izvan dosega djeteta kako bi izbjegli opasnost od gušenja. Roditelji koji su zabrinuti zbog utjecaja zračenja monitora bebe trebali bi također osigurati da u svom domu nema mobitela, bežičnih telefona ili wifi uređaja.

Digital, Analog ili DECT?

Osim ako živite u kućanstvu koje je potpuno slobodno od drugih elektroničkih uređaja, moguće je da ćete dobiti neku vrstu smetnji digitalnim i analognim monitorima bebe. Možda ćete morati isprobati nekoliko vrsta da biste pronašli onu koja vam najbolje odgovara. Ako niste za probno razdoblje i pogrešku, jedna je sigurna stvar u monitorima za bebe digitalna tehnologija DECT, ali budite spremni platiti za to. Sada je dostupno samo nekoliko DECT digitalnih beba monitora, a većina počinje oko 100 dolara.

No Replies to "Trebam li kupiti analogni ili digitalni bebin monitor? Koja je razlika?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 7 = 2