Točan način stavljanja bebe na spavanje.

Točan način stavljanja bebe na spavanje.

Pitanje: Kako stvarno trebam staviti bebu na spavanje?

Kad sam bila nova majka, ovo mi je bilo malo pitanje. Liječnici preporučuju da bebe spavaju na leđima. Međutim, starije su majke sjećale vrijeme kada su liječnici preporučili upravo suprotno. Stavljanje bebe na trbuh smatra se najboljom opcijom. Zašto velika promjena?

Odgovor:

Smatra se da bi polaganje djeteta na leđima moglo dovesti do mogućeg problema s težnjom ako bi dijete trebalo pljunuti za vrijeme spavanja.

Zvučni argument koji je stavio bebu na spavanje čini se kao prava ideja. Međutim, od tada je došlo do velikog priljeva istraživanja SIDS-a.

Ono što su pronašli bilo je iznenađujuće. Konvencionalna mudrost od polaganja bebe do spavanja NIJE najbolji način da se spriječi sindrom smrti djeteta. Dojenčad koja je bila spuštena na leđima bila je daleko manje vjerojatno da će patiti od SIDS-a. A što se tiče gušenja na vlastiti spit-up, čak i mala djeca mogla bi pretvoriti svoje glave dovoljno tijekom spavanja da ne bi gušila. To je dovelo američku akademiju za pedijatriju da uvede kampanju "Povratak na spavanje" 1992. godine, koja potiče roditelje da spavaju leđa na leđima za spavanje. Od preporuke AAP-a, stopa SIDS-a pala je više od 50% u SAD-u.

Jedna briga za roditelje je ravna točka koja se razvija kod beba kada troše previše vremena na leđima. To dovodi neke majke da preporučuju stavljanje bebe na njegovu stranu umjesto.

Nažalost, to uzrokuje rizik da se dijete vrti u trbuh i može ga vratiti na vrat. Jednostavan način da se borite s tom ravnom točkom je povećati vrijeme trbuha vašeg djeteta tijekom dana.

Najbolji način stavljanja djeteta na spavanje je na leđima. Međutim, ako je vaša beba dovoljno snažna da bi se kotrljao na trbuh, dobro je ostaviti na tom položaju.

Ali uvijek počnite vrijeme spavanja stavljajući ih na leđa, čak i ako znate da će se na kraju srušiti na trbuh. To se posebno odnosi na dojenčad koja ima 2 do 4 mjeseca; ovo je vrijeme kada su oni najveći rizik za SIDS.

 

No Replies to "Točan način stavljanja bebe na spavanje."

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    90 − 83 =