Knee Bebe, Meemaws i Ontees: Southern Naming Traditions

Knee Bebe, Meemaws i Ontees: Southern Naming Traditions

Ako ste djed i baka iz Južne Sjedinjene Američke Države, možda već znate da se imena i nadimci čine malo drugačije na jugu od linije Mason-Dixon.

Počnimo s imenima djeda i baka. Čini se da su najčešći baka imena baka i gramma, ponekad s "w" vezanom za stvaranje bake i Grammaw. Još jedan popularan izbor je Mawmaw ili Meemaw, ponekad pisani MawMaw ili MeeMaw.

Također možete čuti takve šarene varijacije kao Big Mama i Two-Mama. Granny i Grannie također se čuju na jugu, iako se čini da se zauzima za stražnje sjedalo za imena koja sadrže "ma" ili "maw".

Čini se da južnjaci ne trebaju toliko raznolikosti u imenima djeda. Pawpaw ili PawPaw i tata ili PaPa najčešći su izbori, kao i klasični djed ili djedica.

Južni nadimci

Majka može imati novu bebu, bebu i bebu u koljenu u isto vrijeme. Nova beba bi bila dojenčad, a beba bi bila malo starija, ponekad nazvana beba s kacigom jer bi se mogao nositi na kuku. Dijete koljena bilo bi onaj koji bi mogao stajati uz majčin koljeno dok je ona imirirala novu bebu.

Na jugu se obično odnosi na djecu kao Sestru ili Sissy, i Brat ili Bubba. To se koristi kao zamjena za zadana imena, kao u: "Recite Brotheru da dođe na večeru."

Činilo se da i djedovi imaju dužnost davati nadimke svojim unucima.

Neki popularni odabiri su Hoss, Buster, Slim, Peewee i Peanut. Također često zovu unuci svojim inicijalima. Čini se da im neuobičajeno uzimaju nadimke za unuke, premda ih i oni mogu predati. 

Tete ili zvijezde su također važni članovi obitelji, iako ponekad izgovara kao "Onts" ili "Ontees".

Više nazivnih tradicija

Južnjaci su često ismijani zbog navike davanja dvostrukih imena, poput Billyja Joea i Bobbieja Suea. Zapravo, ne daju djeci više imena nego bilo tko drugi. Oni imaju tendenciju da koriste ime i prezime, čak i kad nisu ludi prema djeci. 

Osim toga, južnjaci imaju tendenciju da recikliraju imena. Umjesto odlaska na "juniorsku" rutu, oni mogu samo ponovno upotrijebiti dio imena starijih rođaka. Na taj način, dijete može imati svoje ime i još uvijek biti vezano za ranijih generacija. Uobičajeno je dati sin, na primjer, ime i prezime svoga oca i druga srednja imena. U ovom slučaju, srednji je naziv često naziv koji se koristi. U velikim obiteljskim okupljanjima možda ćete naići na nekoliko djece koja dijele ime, a vjerojatno je i mnogo više zajedničkih imena.

U ranijem vremenu, djeca su ponekad imenovana po južnim herojima poput Roberta E. Leeja. Također je nekada bilo vrlo uobičajeno čuti nadimke poput Sweetie i Honey primijenjene na savršene strance. U ovom više politički ispravnom vremenu, obje ove tradicije su u opadanju. Ali igra za imenovanje još je malo drugačija dolje na jugu.

No Replies to "Knee Bebe, Meemaws i Ontees: Southern Naming Traditions"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 3 = 1