Vrhunski savjeti za njegu kože za tinejdžere

Vrhunski savjeti za njegu kože za tinejdžere

Kada pubertet pogoduje tinejdžerske godine može biti frustrirajuće vrijeme kada je u pitanju njegu kože. Tjelesne promjene i udari hormona mogu uzrokovati mitesere, lomove i masnu kožu. Učenje kako pravilno skrbiti za vašu kožu u ovom dobu postavlja pozornicu za jasnu kožu sada i zdravu kožu budućnosti.

Jednom kad pubertet počne, naša koža počinje ispumpavati više ulja nego što je to ikad učinila prije svega u našem T-zoni - čelo, nos i brada.

Što više ulja u našoj koži, to je veća vjerojatnost da će se pojaviti breakouts. Kako se mrtve stanice kože miješaju s uljem, oboje se zarobe u pore, što dovodi do mitesera i bijele glave. Ako su prisutne bakterije, od pimpula i pustula počinju se formirati. Da biste zaustavili ovaj ciklus prije nego što se ne nadzire, slijedite korake u nastavku i počnite brinuti o vašoj koži.

Očistiti

Čišćenje kože dvaput dnevno je kamen temeljac bilo kojeg dobrog skrbi o njezi kože. Tinejdžeri s vrlo masnom kožom mogu čak i žele oprati lice tri puta dnevno. Kada se radi o čišćenju vašeg lica, ne želite otići u more s oštrim sredstvima za čišćenje i pilingom na koži. Iako to zvuči pomalo čudno, zapravo želite biti nježni sa vašom kožom kada je u pitanju čišćenje kada ste pate od breakouts i blackheads. Nikada ne želite imati "prljavo čist" osjećaj na koži nakon korištenja sredstava za čišćenje lica.

Ako to učinite, uklonili ste kožu zaštitne barijere što znači da je vaša koža još manje zaštićena od bakterija i drugih vanjskih kontaminanata koji mogu dovesti do daljnjih prištića.

Obavezno isprati lice na kraju tuširanja umjesto na početku. Kada operete lice na početku vašeg tuširanja, riskiraš ostavljate šampon i kondicioniranje pora na licu i leđima, što uzrokuje više prijeloma.

Zato svakako pričekajte do kraja vašeg tuširanja kako biste oprali lice i svakako ćete dobiti sredstvo za čišćenje u vašu kosu, na leđima vrata, grlu i iza ušiju.

Ako pate od blackheads i breakouts želite potražiti čišćenje s anti-acne sastojci u njoj. Ovisno o teškoj boli i miteserima, možete koristiti sredstva za čišćenje jednom ili dva puta dnevno kako biste dobili osloboditi od mrtvih stanica kože, prljavštine i višak ulja na koži. Salicilna kiselina je velika kiselina lica za kožu sklonu aknama, jer prodire u pore i otapa nakupljanje ulja u pore. Razmislite o korištenju Neutrogena bez nafte za kontrolu napetosti akni Power-Cream Wash ili Aveeno Clear Complexion pjenušavo sredstvo za čišćenje.

Liječiti

Nakon čišćenja lica, vrijeme je za liječenje vaše kože. Ovaj korak nije potreban za svakog tinejdžera, ali za te velike breakove, to je korak koji se ne smije propustiti. Liječenje vaše kože znači korištenje seruma ili losiona koji je namijenjen samo da razjasni breakouts. Ovo je dodatni poticaj koji vaša koža treba kako bi bila zdrava i čista. Razmislite o korištenju Acne.org tretmana 2,5% Benzoil peroksida ili Paula's Choice CLEAR tretman akni redovita snaga s 2,5% benzoil peroksida.

Možete koristiti spot tretman na slučajnom izbijanju ili dva umjesto da stavite serum svugdje na lice. Samo zapamtite da je takav tretman uistinu to - to je samo trebalo biti korišteno u određenom području vašeg lica, a ne cijelog lica. Spot tretmani za probati uključuju Clean & Clear Advantage tretman acne spot i Mario Badescu losion za sušenje.

hidratizaciju

Mnogi ljudi s masnom kožom misle da ne ili ne bi trebali koristiti hidratantnu kremu. Kako bi koža bila zdrava, potrebna je hidratacija. Mnogo puta kada tinejdžeri imaju akne ili čak crne mastove, idu na "rat" na koži i u tom procesu završavaju isušivanje. Hidratacija je važna kako bi se ravnoteža vratila na kožu. Samo budite sigurni da koristite hidratantnu vodu bez ulja. Isprobajte Neutrogena Hydro Boost gel za vodu ili jednostavno gel Ultra Light Moisturizer.

Zaštititi

Zaštita od sunca je nužna za teen kožu. Prvo, prije što počnete sa zaštitom od sunca, bolje će vam koža izgledati kasnije u životu - manje bora, fine linije i tamne mrlje. Također morate zaštititi kožu od sunca kako biste spriječili rak kože. Mnogi tinejdžeri odupiru se pravilno upotrebljavajući zaštitu od sunca jer se osjećaju teške na koži, ali ima puno kreme za sunčanje koje su lagane na koži. Pokušajte EltaMD SKINCARE UV Clear širok spektar SPF 46, Garnier SkinActive Miracle Skin Perfector BB krema masna / kombinirana koža ili Neutrogena Clear Face losion za sunčanje za kožu sklonu aknama, širi spektar SPF 30.

Jedan zadnji savjet

Ako ste slijedili gore navedene savjete i bili marljivi oko pridržavanja rutinske njege kože i vaše akne još uvijek traje, vrijeme je da posjetite stručnjaka. Možete početi savjetovanjem s estetičarom. Ako je vaš acne je teška ili cistična, razmislite o dermatologu za pomoć.

No Replies to "Vrhunski savjeti za njegu kože za tinejdžere"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    75 − = 70