Upoznajte ove Južnoameričke sastojke za njegu kože

Latina

Kreativni RF / Elizabeth Fernandez / GettyImages

Bujna i raznolika flora i fauna Južne Amerike proizvode usjeve koje se izvoze diljem svijeta. Osim toga, zapadni svijet počinje otkrivati ​​riznicu južnoameričkih sastojaka za njegu kože koji štite i liječe vašu kožu. Dodavanje tih sastojaka u svoj režim njege kože će vašoj koži dati dodatnu poticaj da treba sjajiti.

Imajte na umu da se u ovom dijelu svijeta uvijek otkrivaju nove i uzbudljive biljke i sastojke. Sigurno će biti budućnosti kada je riječ o južnoameričkim sastojcima za njegu kože. U međuvremenu, nastavite čitati kako biste saznali koji su sastojci za njegu kože Južne Amerike već dostupni i da vam mogu pomoći da imate sjajnu kožu.

02
od 06

Maslac kakao

kakao bean

Creative RF / nullplus / GettyImages

Kakao maslac je napravljen od masnoća kakaovog zrna. Da, isti kakao grah koji proizvodi čokoladu tako da mnogi od nas vole. Kada je riječ o našoj koži, masti od ovih graha, koje su izvorne u Srednjoj i Južnoj Americi, mogu pružiti dosta velikih prednosti. Prvo, kakao maslac je izvrstan hidratant, kožu lako apsorbira i može izliječiti suhu kožu. Drugo, kakao je pun vrsta antioksidansa koji se zove polifenoli koji smanjuju znakove starenja. Možete jednostavno kupiti kakao maslac na mreži i koristiti ga za izradu vlastitih proizvoda za njegu kože u udobnosti svog doma. Ako izrađujete vlastite proizvode za njegu kože nije za vas, možete kupiti proizvod poput Sky Organics kakao maslaca koji je spreman za upotrebu.

03
od 06

Camu Camu

camu camu

Creative RF / Lew Robertson / GettyImages

Ovaj amazonski superfruit pun je vitamina C (30 puta veći od količine u naranči) koji može zaštititi i sjajiti kožu, kao i smanjiti znakove starenja kože. Također je visoko u antioksidansima koji dodatno pomažu koži da ostane mlada, čvrsta i zdrava. Ako sve to nije dovoljno, camu camu voće također sadrži vitamine i minerale poput niacina, željeza, fosfora i kalija, što sve pomaže našoj koži. Isprobajte u Peter Thomas Rothu Camu Power Cx30 serum za osvjetljivanje vitamina C.

04
od 06

Buriti voće ulje

Buriti Fruit

Creative RF / Michael Langford / GettyImages

Buriti palmino je također poznat kao moriche palmin ili ité dlan i raste tropska područja južnoameričke poput središnjeg Brazila i dijelova Amazone. Ulje ovog voća ima visoku koncentraciju antioksidansa, esencijalnih masnih kiselina i vitamina kao što su E, A i C. To znači da buriti ulje može umiriti, zaštititi i izliječiti vašu kožu. Također je sjajno kod hidratacije kože. Isprobajte u RMS ulje za uljepšavanje ili botaničku ljepotu Brazilski buriti voćni ulje.

05
od 06

Acai Berries

Acai berries

Creative RF / StockFood / GettyImages

Vi ste već čuli za acai bobice jer su postali veliki hit u svijetu zdravlja hrane, s mnogim tvrdnjama se radi o njihovim zdravstvenim prednostima. Možete pronaći puno recepata o tome kako koristiti ovu bobicu posebno u glatkim receptima. Acai bobice ne samo da mogu pomoći da interno mogu također pomoći vašoj koži izvana. Ova bobica je puna antioksidansa koji mogu mirno ublažiti kožu i zaštititi kožu od oštećenja slobodnih radikala (dobre za akne i protiv starenja), esencijalnih masnih kiselina koje hidratiziraju i liječe kožu, te vitamina A, B, C i E koji mogu oživjeti , zaštititi, hidratizirati i izliječiti kožu. Možete koristiti proizvod s acai bobica u njemu kao Eminence Firm Skin Acai Booster-Serum ili čak napraviti svoj vlastiti maska ​​koristeći acai bobica u prahu. Možete slijediti ovaj DIY maska ​​za lice ili jednostavno dodati žličicu od acai praha na svoje omiljene domaće maske za lice recept za pomoć vašoj koži.

06
od 06

Cupuaçu voće

Cupuacu fruit

Creative RF / Flavio Coelho / GettyImages

The cupuacu stablo je rođak kakao stablo i može se naći u Brazilu, Kolumbiji, Peru i Bolivija. Poput mnogih ovdje navedenih sastojaka voće se jede i koristi topikalno. To je protuupalno i vrlo hidratantno. Može pomoći vraćanju hidratacije na suhu kožu i kosu. Možete ga pronaći u Burt's Bees Richly nadomješćujući losion za tijelo Cocoa & Cupuacu Butters ili hladno prešano na svoje, tako da je možete dodati u omiljene recepte za njegu kože. Me i The Girls Bar Beleza višenamjenska ljepota bar također sadrži maslac cupuacu sjemena, a ovaj jedan proizvod može očistiti, hidratizirati, pa čak i premazati kožu prije make-upa.

No Replies to "Upoznajte ove Južnoameričke sastojke za njegu kože"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    − 3 = 6