Što uzrokuje akne – Naš top 5 acne mitova može vas iznenaditi

Čini se kao da je svatko stručnjak kada je u pitanju da vam kažem što uzrokuje akne. Riječ "mit" definira rječnik.com kao "neispravno ili lažno kolektivno uvjerenje", a dječak ima mnogo onih kada je u pitanju akne. Znate li što zapravo uzrokuje akne i što je mit kada je u pitanju ovaj zajednički problem kože? Ako znate što zapravo uzrokuje akne onda liječenje vašeg acne je puno lakše.

Pogledajte ako ste bili prevareni u uvjerenju da je vaše akne uzrokovano jednim od sljedećih pet akni mitova.

Ažurirano od strane Hanah Tetro

starudija food

Creative RF / Yurika Yamada / EyeEm / GettyImages

Kada je riječ o hrani i akni, postoji puno nesporazuma. Budući da mnoštvo tinejdžera voli jesti jantarne namirnice poput pizze, čokolade i prženih krumpira, mnogi ljudi vjeruju da ta hrana uzrokuje izbijanje. Dok mnogi stručnjaci ne vjeruju da postoji veza između prištića i hrane, mnogi drugi počinju vidjeti vezu između prehrane visoke mliječne proizvode, šećera i prerađene hrane i akni.

Uvijek je najbolje jesti cijelu hranu, puno voća i povrća i cjelovitih žitarica za razliku od hrane pune šećera, bijelog brašna i nezdrave masti poput trans masti. Što je uravnoteženija dijeta, to je bolja vaša koža u konačnici će izgledati. Ako uopće ne možete izrezati junk hranu, svakako je malo jesti.

02
od 05

Ne prati lice dosta

pranje face

Creative RF / Peopleimages / GettyImages

Iako je važno da se svi dobro brinu za svoju kožu, a to uključuje i pranje lica dvaput dnevno, oni bez akni mogu misliti da oni koji imaju akne ne prati dovoljno lica. Ovo je lažno. Akne počinju daleko ispod površine kože, a ako previše operete lice, zapravo ćete učiniti vašu kožu više zla nego što je dobro. Pranje lica dvaput dnevno s nježnim sredstvom za čišćenje potrebno je, ali nemojte prebroditi oštrim pilingom i pilingom. To će samo širiti bakterije koje uzrokuju buduće izbijanje.

Znajte da ako ujutro i prije spavanja počnete prati vaše lice, ispravno se brinete za vašu kožu. Ako je srednjeg dana ulje problem, kupite listove ulja i stavite ih u vrećicu tako da su vam korisne kako biste smanjili sjaj lica. Ali svakako nema potrebe za pranje lica usred dana.

03
od 05

Acne je samo problem za adolescente

sekiracija acne

Creative RF / Tassii / GettyImages

Kako bih vam želio reći da je to istina! Činjenica je da čak i odrasli mogu dobiti akne. Nemate pojma koliko puta čujem: "Tko je znao da ću još morati nositi s aknama u mojim tridesetima!" Odrasla akna zapravo je u usponu.

Dok one odrasle osobe koje se bave aknama nemaju gotovo jednako loše kao i kad su bili tinejdžeri, akne mogu i dalje podnijeti ružnu glavu u bilo kojem trenutku. Ako imate posla s aknama u kasnim 20-ima ili 30-ima, vjerojatno se bavite samo povremenim brojem izbijanja. Za žene se njihovi breakouts mogu pojaviti tijekom vremena kada dobiju svoje razdoblje. Ako imate više od povremenog izbijanja, svakako potražite dermatologa ili estetiku za pomoć. Postoji mnogo različitih načina liječenja akni; nema razloga da i dalje pate od izbijanja.

04
od 05

Ništa neće riješiti akne

tretiranje acne

Creative RF / blueclue / GettyImages

Ako imate posla s aknama i zaista vjerujete u to, imam dobre vijesti za vas. Vaše akne se mogu liječiti ako pronađete prave proizvode i lijekove. Preporučujem posjet dermatologu kako bi vaša koža mogla biti procijenjena od strane stručnjaka umjesto da troši novac na šalter proizvode koji mogu ili ne rade za vas. Dobijte stručne savjete dermatologa ili estetičara kako biste se uvjerili da su proizvodi koji odgovaraju vašoj koži.

Možda će vam trebati novi režim za njegu kože, antibiotike ili čak i jače recepte kako biste zadržali akne, ali nikada nećete znati ako ne idete i tražite pomoć. Nemojte se sramiti; to je ono što oni rade! Nitko vas neće suditi.

05
od 05

Polaganje u Sunce će učiniti vaš acne otići

sunčanje

Creative RF / OJO Images / GettyImages

Ne samo da je to lažno, već i siguran način da prerastite kožu. Jeste li znali da je 80% preranog starenja uzrokovano nezaštićenom izloženošću suncu? Tan koža može sakriti crvenilo od akni, ali to ne čini ništa kako bi vaš acne otići trajno. Ta izloženost suncu će vam dati bore, fine linije i tamne mrlje.

Prije udaranja na plažu, zgrabite sunblock i primijenite ga barem svaka dva sata. Ne želiš izgledati kao da si deset godina starija nego što zaista imaš u sljedećih 5 godina. Budite sigurni da koristite ulje bez sunblock, tako da nećete začepiti pore porečkim putem slučajno.

No Replies to "Što uzrokuje akne - Naš top 5 acne mitova može vas iznenaditi"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    43 − = 38