Ne, Vaša koža ne diše i drugi mitovi kože skriveno

ispitivanje skin

Kreativni RF / By: Yuri_Arcurs / GettyImages

Kada je u pitanju naša koža, ima dosta mitova koji nastavljaju ići oko sebe, iako su daleko od istine. Je li naša koža stvarno potrebno disati? Da li se naše pore otvaraju i zatvaraju? Što je s tim - ako vaša majka ili baka imaju lijepu kožu, također ćeš, zar ne? Imate li vježbe lica kožu izgledate mladima? Nastavite čitati kako biste saznali što je istina i što nije kada je u pitanju naša koža.

02
od 05

Naša koža ne diše

disanje

Creative RF / JGI / Jamie Grill / GettyImages

Koliko puta ste čuli da netko kaže "Ne nosim nikakve make-up kako bi moja koža mogla disati"? Ili pročitao da je slavna osoba rekla istu stvar? Istina je - naša koža ne diše. Vrh gornjeg sloja naše kože sastoji se od mrtvih stanica kože, niže u našoj koži, postoje žive stanice kože koje se hrane našom krvlju, a ne zrakom. Čini se da je ovaj mit vezan još jednim mitom za njegu kože, koji je taj make-up loš za vašu kožu i začepit će vaše pore. Sve dok odaberete pravi make-up za svoju vrstu kože - na primjer bez ulja, ako imate masnu kožu ili kožu s aknama - nema razloga da ne nosite make-up. Osim toga, svakako uklonite sav make-up temeljito na kraju dana, dvostruko očistiti. Da, koristeći krivu vrstu make-up za vašu kožu može dovesti do breakouts i blackheads. Ako smatrate da vaša koža nestaje kada nosite make-up, prebacite se na drugu vrstu make-upa. Postoji više nego dovoljno tipova temelja za odabir od kojih sigurno ne trebate ostati s onim koja se ne osjeća dobro na vašoj koži.

03
od 05

Pores ne otvaraju i zatvaraju

otvoren sign

Creative RF / Drew Thomsen / EyeEm / GettyImages

Još jedan ustrajan mit o skrbi o koži je taj da se naši pore mogu otvoriti i zatvoriti. Želimo otvoriti naše pore kako bismo ih duboko očistili i jednom kada očistimo pore, oni će se smanjiti i zatvoriti. Možda ste čuli da trebate ispariti vašu kožu kako biste otvorili pore. Evo stvar - vaše pore ne i nikada neće otvoriti i zatvoriti. Tako je jednostavno. Pora je otvor na površini kože, to nije vrata. Ne možete promijeniti veličinu vaših pore ili ih otvoriti zagrijavanjem lica preko lonca kipuće vode. Veličina poreza zapravo određuje genetika. Kada dobijete lice, a estetičar koristi paru prije izvođenja ekstrakcija, ona jednostavno ublažava ulje u vašim pore, tako da će mljevenjetke lakše izaći kad izvodi ekstrakcije. Pores se mogu protezati ako su začepljene uljem i mrtvim stanicama kože. Nakon što se sve što je izbrisalo iz pora, pore se mogu pojaviti manja, ali se nije smanjila niti zatvorila u tom procesu.

04
od 05

Genetika samo igra malu ulogu u tome kako vam koža nedostaje

otac and son

Creative RF / Hero slike / GettyImages

Mnogi ljudi vole atribuirati njihovu mladu izgleda kožu na genetiku. Ako je vaša majka ili otac izgledali mlađe od svoje dobi, tako ćete, zar ne? Pogrešno. Samo oko 20% kako je starost kože vezana za genetiku. Mi zapravo možemo kontrolirati oko 80% kako naše kože dobi. Previše izlaganja suncu, pušenje cigareta, stalno pod stresom, slabo jedenje, i zanemarivanje da slijedite dobru rutinu njege kože će odrastati vašu kožu. Naposljetku, izbori koje svakodnevno radimo na skrbi za našu kožu određuju kako će koža koža, a ne genetska šminka koju smo primili od naših roditelja. Iako je za mnoge ljude bilo sjajno i lako ako starenje kože bude prepušteno genetici, takav nije slučaj. Izvršite pametne izbore za njegu kože i dulje ćete uživati ​​u zdravoj i mlađoj koži.

05
od 05

Vježbe lica ne rade

tretman čišćenja lica massage

Creative RF / Westend61 / GettyImages

Vježbe lica su upravo ono što zvuče poput - kreće dijelove lica u različitim smjerovima i konturama kako bi podigle i tonirale kožu na licu. Postoje oni koji vjeruju da vježbe lica će dovesti do mlađe izgleda lice. Nažalost, to nije slučaj. Kada izvodite vježbe lica, učinite ponavljajuće poteze koji zapravo mogu biti uzrok bore umjesto da ih spriječi. Vaša koža počinje raspadati jer izgubi kolagen i elastin dok starimo (među ostalim razlozima starenja kože), ali rad mišića na vašem licu neće zaustaviti taj proces. Umjesto toga razmislite o tome da li se dnevno unese masaža lica jer masaža ne samo da promiče opuštanje, već i povećava protok krvi i cirkulaciju kože što će vašoj koži izgledati i osjećati najbolje za dulje.

No Replies to "Ne, Vaša koža ne diše i drugi mitovi kože skriveno"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    9 + 1 =