Koje su AHA-e i trebam li ih koristiti u mom režimu skrbi o koži?

Koje su AHA-e i trebam li ih koristiti u mom režimu skrbi o koži?

Pitanje:

Čitao sam online da su AHA bolji izbor od običnog pilinga lica kada je u pitanju piling, ali nisam baš siguran da znam što su AHA i što mogu učiniti za moju kožu. Možete li objasniti upravo ono što su AHA? Jesu li oni za kožu sviju? Kako ih mogu koristiti?

Odgovor:

AHAs, ili Alpha Hydroxy Acids, postaju vrlo česte u kozmetičkim proizvodima. Ako ste čuli za kemijsku ljusku, čuli ste za AHA.

Iako AHAs nisu sigurni za njegu kože, tek nedavno su postali tako široko dostupni u proizvodima za prevenciju ljepotica. Sada možete pronaći AHA kiseline u svemu od čišćenja lica do sera do vlage do pilinga jastučića. S obzirom na raznolikost dostupnih kiselina lica, svakako je proizvod koji odgovara koži svakoga. Budući da svatko mora redovito skinuti kožu kako bi imao zdravu kožu, pronalaženje proizvoda s AHAsom svakako će imati koristi od vaše kože.

Što točno jesu AHA??

AHA su zapravo molekule koje se prirodno nalaze u različitim plodovima poput papaje ili bundeve ili u drugim prehrambenim proizvodima poput mlijeka koji sadrži mliječnu kiselinu. Glikolna kiselina se prirodno pojavljuje u šećerne trske. Mandelična kiselina dobivena je od gorkih badema. Za razliku od redovitog pilinga lica na koji ste navikli, koji ručno iscrdi vašu kožu s malim česticama koje možete osjetiti svojim prstima, AHA otpušta "ljepilo" koje zajedno drži mrtve stanice kože i otapa ih.

Zatim jednostavno oprati one mrtve stanice kože kroz odvod.

Za razliku od AHA, piling može sadržavati oštre i oštre čestice koje mogu ogrebati osjetljivu kožu i povrijediti umjesto pomoći vašoj koži. Kada koristite AHAs možete odabrati jačinu proizvoda i vrstu kiseline koje sadrži tako da dobijete sjajno piling bez oštrih nuspojava.

Mnogi ljudi vole lakoću i uniformirano piling koje dolazi s upotrebom AHAs. Niste u mogućnosti osjetiti bilo kakve ljuske, ali svakako ćete primijetiti da je vaša koža mekša i glatko nakon što ih upotrijebite. Još jedna dodatna korist od korištenja AHA je ta što su poznati po tome što smanjuju pojavu sitnih linija i bora, kao i osvjetljavanje tamnih mrlja na vašoj koži, kao što su sunčane mrlje i pjege. Primjerice, glikolna kiselina je izvrstan sastojak protiv starenja kože. Tijekom vremena, može vam pomoći obnoviti izgubljeni kolagenski sustav, obogaćuje epidermu (vanjski sloj kože) i povećava ton vaše kože. Morate biti strpljivi kada koristite AHAs; oni mogu raditi čuda na vašoj koži, ali potrebno je vremena da vide rezultate.  

Još jedna stvar koju treba zapamtiti kada koristite AHA je da vaša koža može postati više osjetljiva na sunce. Ne samo za dan nakon što ste upotrijebili proizvod, već i do tjedan dana nakon što ga upotrijebite. Naravno, korištenje krema za sunčanje je vrlo važno kada koristite AHAs, i ponovno primjenom krema za sunčanje tijekom dana jednako je važno. Zbog toga se proizvodi s AHA trebaju koristiti uglavnom noću, osim ako proizvođač proizvoda kaže da se on može koristiti i tijekom dana.

Zapamtite da AHAs nisu samo za vaše lice, oni se mogu koristiti i po cijelom tijelu kako bi se skinuli kožu na rukama, nogama, pa čak i nogama.

Gdje mogu pronaći AHAs?

Danas u svemu možete pronaći AHAs, od čišćenja do vlage i naravno eksfolija. Ako koristite sredstvo za čišćenje lica s AHA, svakako ostavite sredstvo za čišćenje na licu najmanje 30 sekundi, tako da kiseline imaju vremena prodrijeti i započeti s radom. Ovisno o snazi ​​sredstva za čišćenje i osjetljivosti kože, čak možete ostaviti čišćenje na licu duže. Čak i nakon što operete sredstvo za čišćenje s kiselinama, nastavit će raditi i obavljati svoj posao. Također možete pronaći AHAs u exfoliating jastučići koje brisati preko lica za uklanjanje mrtvih stanica kože, a zatim ne isperite lice. Mogu se naći u serumima koji se primjenjuju izravno na kožu i maske za lice koje nanosite i isperite kožu.

Tu su i sredstva za vlaženje s AHAs u njima. 

Pronađite AHA-e u filozofiji Nada u Jar Night intenzivnoj rešetkajućoj tekućini, Caudalie Glikolic Peel ili REN Glycol Lactic Radiance Renewal Masku kako biste nazvali samo nekoliko proizvoda.

Osobe s osjetljivom kožom trebaju koristiti mliječnu kiselinu na svojoj koži. Mliječna kiselina je velika molekula pa se ne prodire duboko kao npr. Glikolna kiselina. Dodatni bonus za mliječnu kiselinu jest povećanje razine vlage u koži. Pronađite mliječnu kiselinu u Dermalogica dobi Smart Skin Resurfacing sredstvo za čišćenje.

Ažurirano od strane Hanah Tetro

No Replies to "Koje su AHA-e i trebam li ih koristiti u mom režimu skrbi o koži?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    3 + 7 =