Je li soda za pecivo najbolji sloj?

Je li soda za pecivo najbolji sloj?

Piling je bitan dio velike rutine njege kože i ne može se preskočiti. Iako postoje brojni načini pilinga svih metoda pilinga spadaju u dvije opće kategorije - kemijski piling ili fizičko piling. Kemijski piling koristi kiseline kao što su glikolni ili salicilni ili enzimi poput papaje za otapanje mrtvih stanica kože. Ovi sastojci exfoliatom mogu čak prodrijeti u pore kako bi uklonili ulje i mrtve stanice kože iznutra prema van.

 Ova vrsta pilinga osobito je dobra za ljude koji imaju akne ili pate od povremenih izbijanja. Ako pate od postojanih mitesera, kemijski exfoliants također su najbolji za vašu kožu. Kemijski piling također je dobar za starenje.

Fizikalna piling znači da su mrtve stanice kože koje se nalaze na površini vaše kože uklonjene trljanjem nečega protiv kože, kao što su šećer, plastične zrnce, podmazivanje matica ili pomoću mehaničke četke ili rublja. Ova vrsta pilinga događa se samo na gornjem sloju kože, a za razliku od kemijskog pilinga, ti sastojci ne prodiru u vaše pore, kako bi ih očistili kemijski eksfolirajući sastojci. Kada je vaša koža normalna, ne pate od akni ili nije pretjerano osjetljiva, možete koristiti fizičke pilinge - čak i nekoliko puta tjedno. Postoje ljudi koji čak preferiraju fizičke pilinge jer uživaju u osjećaju pilinga na koži.

 

Zašto koristiti soda za pečenje kao ljuštenje?

Exfoliants su dostupni u širokom rasponu cijena, a neki vas mogu vratiti lijep novčanik. Kada je u pitanju DIY piling lica za lice, svakako jedan od najintrigantnijih mora koristiti soda za pečenje kao piling. Pinterest je ispunjen idejama o tome kako kombinirati soda za pečenje sa svime od kokosovog ulja do sokova limuna kako bi se dobili osloboditi od blackheads, exfoliate, ili čak i za liječenje akni.

Kada je u pitanju biti troškovno učinkovita soda za pečenje odgovara računu je jeftin i jednostavan za pronalaženje i kupnju. Čak i Arm & Hammer promiče korištenje sode za pečenje kao exfoliant na njihovoj web stranici i tako i slavne osobe kao što su Lauren Conrad.

Kako koristiti soda za pečenje kao ljuštenje

Koristiti soda za pečenje kao lica za lice jednostavno miješati malu količinu sode za pečenje u svoj sredstvo za čišćenje ili kombinirati soda za pečenje s vodom dok ne dobijete vodenu masu. Nanesite ovo na svoje lice i lagano trljajte tijesto po cijelom licu, izbjegavajući područje oko očiju. Temeljito isperite kad završite. Ne morate ograničiti upotrebu sode za pečenje kao ljuštenje samo vašeg lica; možete ga koristiti na laktovima, koljenima ili bilo gdje drugdje na vašem tijelu koje osjećate potrebama pilinga.

Slučaj za upotrebu sode za pečenje kao ljuštenje

Osim što je jednostavan za korištenje i jeftino zašto bi drugo pečenje sode bilo dobar fizički piling? Ljepota mozga objašnjavaju da je soda za pečenje fino usitnjena, iako je teško učinkovita fizička piling jer može ukloniti mrtve stanice kože bez da uzrokuje previše iritacije koži. Nadalje, budući da je soda za pečenje kiselinski neutralna, ona može otkazati učinke kiselina i osnove (sapun) na vašoj koži što je dobra stvar.

 Ljepota mozga napominju da soda za pečenje nema nikakvih antimikrobnih svojstava, ali bi ipak mogla pomoći aknama ako nanesete gustu smjesu sode za pecivo pomiješanu s malo vode na lice kao masku. Sve u svemu, The Beauty Brains daju soda za pečenje palacima kao ekonomičnu i neiritirajuću fizičku podlogu.

Slučaj protiv korištenja sode za pečenje kao ljuštenje

Web stranica za njegu kože FutureDerm zauzima suprotan pogled od The Beauty Brains o sode bikarbona kao exfoliant. U članku: Je li soda za pečenje sigurna za upotrebu kao ljuštenje? Natalie Bell objašnjava da kada mješavate soda za pečenje i vodu zajedno dobivate tijesto koje ima alkalni pH. Kada koristite alkalni sredstvo za čišćenje ili ljuštenje na vašem licu, zapravo razbiti kiselinski plašt vaše kože. Jednostavno rečeno, zapravo želimo da koža na licu bude malo kisela, tako da uništava štetne bakterije, štiti našu kožu i pomaže našoj koži da zadrži vlagu.

 Prema FutureDermu ako biste stalno koristili soda za pečenje kao piling, zapravo oštetite kožu umjesto da vam pomaže jer je soda za pečenje previše alkalna za upotrebu na koži.

Poanta:  Ako ste zainteresirani za ono što ste pročitali gore onda sigurno dati sode bikarbone pokušajte kao exfoliant. Ali svakako imajte na umu sljedeće: soda za pečenje neće izliječiti vaše akne i trajno se riješiti vaših mitesera. Također pazite da definitivno ne previše zbog njega kada se koristi ovaj proizvod na licu. Prekomjerno piling s sodom za pečenje nije dobro za vašu kožu.

No Replies to "Je li soda za pecivo najbolji sloj?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    98 − = 94